Lịch khai giảng các lớp học OFFLINE tháng 12/2014

Học tiếng Anh Giao Tiếp online: TiengAnhGiaoTiep.com

www.OnThiTOEIC.vn - Website Ôn thi TOEIC miễn phí


Top 15 Stats
Latest Posts Loading...
Loading...
Loading...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiện kết quả 1 đến 1 trong tổng số 1

Đề tài: Đề thi thử tuyển sinh lớp 10 chuyen Anh

  1. #1
    Tham gia ngày
    May 2011
    Bài gửi
    1
    Cám ơn
    1
    Được cám ơn 3 lần trong 1 bài viết

    Mặc định Đề thi thử tuyển sinh lớp 10 chuyen Anh

    SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
    ĐỀ CHÍNH THỨC

    TỈNH PHÚ YÊN
    ĐỀ THI THỬ TUYỂN SINH TRUNG HỌC PHỔ THÔNG CHUYÊN
    NĂM HỌC 2011-2012
    Môn thi : TIẾNG ANH
    Thời gian: 150 phút (không kể thời gian phát đề)
    ---------------------------
    Đề thi có 04 trang.
    Thí sinh làm bài trên giấy thi, không làm bài trên đề.
    -----------------------


    PRONUNCIATION AND VOCABULARY
    I. Pick out the word which has the underlined part pronounced differently from the rest
    ( 1 point )
    1. A. child B. choose C. cheat D. chemical
    2. A. student B. stupid C. study D. studio
    3. A. cleaned B. repaired C. planned D. laughed
    4. A. dog B. sorry C. doctor D. worry

    II. Give the correct form of the word in brackets ( 1.5 points )
    1. This stamp (collect)…………is valuable.
    2. The villagers welcomed the visitors (warm)…………
    3. It was very (care)…………of you to break that coffee cup.
    4. You can buy waste (produce)…………made from this factory.
    5. How much do you (weight)…………?
    6. It was (surprise)…………that he failed the exam.

    GRAMMAR

    I. Choose the correct answer ( 4 points )
    1. “ Do you have a bike ?” “ No, but I wish I………….one.”
    A. having B. have C. can have D. had
    2. You and I went there together ,………….?
    A. didn’t you B. didn’t I C. didn’t we D. did we
    3. John isn’t going to go, and Peter isn’t………….
    A. too B. either C. also D. as well
    4. She’d………….to buy that dress.
    A. like B. liked C. to like D. liking
    5. We are too late. The plane………….off ten minutes ago.
    A. took B. has taken C. had taken D. was taken
    6. Everyone looks much………….today than he did yesterday.
    A. happy B. happily C. more happily D. happier
    7. I spent half a year………….this boat.
    A. to build. B. building C. built D. on building
    8. Tommy suggested………….a pair of shoes for Dad on his birthday.
    A. buying B. buy C. to buy D. bought
    9. The men and animals ………….you saw on TV were from Japan.
    A. who B. whom C. which D. that
    10. I’m very proud………….my father.
    A. in B. of C. off D. to
    11. I………….late for the meeting next week. So don’t wait for me.
    A. might be B. should be C. might D. must be
    12. If I………….any problem, I………….ask for your help.
    A. has……will B. had……will C. have…. would D. have…… will
    13. The meal………….when I came.
    A. was be cooked B. is cooked C. was being cooked D. is being cooked
    14. He wonders………….with my heavy luggage.
    A. what I will do B. what will I do C. what I would do D. what I do
    15. He ………….to find a job, but he had no luck.
    A. tried hard B. tried hardly C. hardly tried D. try hardly
    16. The driver was………….
    A. serious injured B. seriously injured C. injure seriously D. injured serious
    II. In these sentences, each one has four underlined words or phrases marked A,B,C and D. Choose the one word or phrase which must be changed in order for the sentence to be correct. ( 1.5 points )
    1. When she lived (A) at a farm, Kate (B) used to get up early and (C) go to bed as the sun (D) went down.
    2. Kin (A) missed her plane yesterday (B) because a traffic jam (C) on her way to (D) the airport.
    3. Sara (A) speaks so (B) fastly that I (C) can’t understand (D) her.
    4. (A) How many (B) information (C) did you (D) ask for ?
    5. (A) Would you mind (B) to give me (C) a hand (D) with the bag ?
    6. Pelé, (A) from Brazil, is (B) considered one of the (C) greatest football (D) player of all time.


    READING

    I.Read the passage and decide which answer best fits each space (2.5 points)
    Some people call it Britain. Others say (1)………….Britain. Many people mistakenly call the (2)………….country England. But its real name is a mouthful : the United Kingdom (3)………….Great Britain and Northern Ireland. That’s why it’s usually just called the United Kingdom, or UK for (4)………….
    The United Kingdom is a (5)………….made up of four parts : England, Scotland, Wales, and (6)………….Ireland. For centuries, it was (7)………….by kings and queens. The United Kingdom still has a monarchy, although today its power is mostly symbolic.
    England is the biggest part, but don’t (8)………….the others. Each part was once ruled separately. Each has its (9)………….culture and its own native language, which some people still speak. Each even has its own national soccer (10)………….!
    1. A. Big B. Great C. Huge D. Large
    2. A. all B. most C. mostly D. whole
    3. A. of B. in C. for D. with
    4. A. easy B. little C. short D. small
    5. A. part B. place C. country D. continent
    6. A. North B. Northern C. Northerner D. Northerly
    7. A. lead B. ruled C. headed D. topped
    8. A. miss B. leave C. forget D. remember
    9. A. own B. personal C. private D. favorite
    10. A. group B. crowd C. team D. troop

    II. Read the following passage and answer the questions ( 2.5 points )
    Dear Santa Claus,
    My name is Amy. I am nine years old. I have a problem at school. Can you help me Santa ? Kids laugh at me because of the way I walk and run and talk. I have cerebral palsy. I just want one day when no one laughs at me or makes fun of me.
    Love, Amy

    At radio station WJLT in Fort Wayne, Indiana, letters poured in for the Christmas wish contest. The workers had fun reading about all the different presents that boys and girls from across the city wanted for Christmas. When Amy’s letter arrived at the radio station, manager Lee Tobin read it carefully. He knew cerebral palsy was a muscle disorder that might confuse Amy’s schoolmates who didn’t understand her disability. He thought it would be good for the people in Fort Wayne to hear about this special third-grader and her unusual wish. Mr. Tobin called up the local newspaper.
    The next day, a picture of Amy and her letter to Santa made the front page of the News Sentinel. The story spread quickly. All across the country, newspapers and radio and television stations reported the story of the little girl in Fort Wayne, Indiana, who asked for such a simple yet remarkable regular at the Hagadorn house. Envelopes of all sizes addressed to Amy arrived daily from children and adults all across the nation. They came filled with holiday greetings and words of encouragement.
    1. What was the problem with Amy ?
    A. She had no friends at school.
    B. She was laughed at by her schoolmates.
    C. She was a special muscular third-grader.
    D. She could not run and walk by herself.
    2. Radio station WJLT
    A. was where Santa Claus worked
    B. had a contest for children who had disability at Christmas.
    C. received letters from children with problems.
    D. had a service for children at Christmas.
    3. Lee Tobin
    A. didn’t understand Amy’s disability.
    B. was a kind person.
    C. worked for the local newspaper.
    D. worked with Santa Claus at Christmas.
    4. When Amy’s letter was printed in the newspaper,
    A. she could have one day without teasing.
    B. children from her school sent her a lot of gifts.
    C. letters were sent to her from all over the world.
    D. people across the country sent letters with kind words to her.
    5. What is Amy’s full name ?
    A. Amy Hagadorn.
    B. Hagadorn Amy
    C. Fort Amy
    D. Wayne Amy

    III. Fill in the gap with ONE suitable word ( 2.5 points )
    It’s a marvelous idea for children to do some cooking at an early age. Generally speaking, most children can’t wait to help in the (1)…………..and love getting involved in the preparation (2)…………..their meals. They should be encouraged to do so, and care should be (3)…………..to ensure they enjoy the experience. It is important to show them how to do things (4)…………..but they shouldn’t be criticized too much. Although the finished (5)…………..may not be quite to your liking, the young cook will undoubtedly find it the tastiest (6)…………..he or she has ever eaten.
    Kitchens can, of course, be (7)…………..places and so the absolute importance of keeping an eye (8)…………..children at all times cannot be emphasized too heavily. Sharp (9)………….., for example, should be avoided until children are (10)…………..enough to handle them safely.

    WRITING
    I. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first one ( 2.5 points )
    1. His parents made him study for his exams.
    He was…………………………………….
    2. We’d better buy a new cooker.
    It’s…………………………………………
    3. I lent my car to that man.
    That’s…………………………………….
    4. Let’s invite the Browns to the party on Sunday.
    He suggested…………………………….
    5. Everyone heard about the accident before I did.
    I was the…………………………………
    II. Writing: - An English-speaking friend is coming to stay with you for the weekend.
    - Write a letter telling your friend about three ideas you have for her/his visit.
    - Write your letter in about 100 words. Do not write your name and your address.
    ( 2 points )
    _______THE END_______









    Họ và tên thí sinh:………………………………………Số báo danh:…………………………………………….



    Chữ kư giám thị 1:………………………..…………….Chữ kư giám thị 2:………………....................................


    ANSWER KEY 1

    PRONUNCIATION
    I. 1 pt
    1. D 2. C 3. D 4. D
    II. 1.5 pts
    1. collection 2. warmly 3. careless 4. products 5. weigh 6. surprising
    GRAMMAR
    I. 4 pts
    1. D 2.C 3. B 4.A 5.A 6.D 7.B 8.A
    9.D 10.B 11.A 12.D 13.C 14.A 15.A 16.B
    II. 1.5pts
    1.A 2. B 3.B 4.A 5.B 6.D
    READING
    I. 2.5pts
    1.B 2.D 3.A 4.C 5.C 6.B 7.B 8.C 9.A 10.C
    II. 2.5 pts
    1.B 2.D 3.B 4.D 5.A
    III. 2.5 pts
    1. kitchen 2. of 3. taken 4. correctly 5. result
    6. food 7. dangerous 8. on 9. knives 10. old
    WRITING
    I. 2.5 pts
    1. He was made to study for his exams by his parents.
    2. It’s time for us to buy a new cooker.
    It’s time we bought a new cooker.
    3. That’s the man (whom) I lent my car to.
    4. He suggested inviting the Browns to the party on Sunday.
    5. I was the last person to hear/know about the accident.
    II. 2 pts


  2. 3 thành viên cám ơn Quốc Nguyên TB v́ bài viết hữu ích

    Bun_khoi (05-11-2013),Hwang Min Yoo (30-07-2013),Lêthỉtang (19-06-2011)

Đề tài tương tự

  1. Đề thi tuyển sinh lớp 10 chuyên Quốc học Huế môn Anh Văn
    By miz in forum Chương tŕnh tiếng Anh nâng cao
    Trả lời: 15
    Bài cuối: 25-09-2012, 11:39 PM
  2. Các đề thi tuyển sinh lớp 10( trg Chuyen+ thg)
    By thatsmygoal in forum Thông tin và tài liệu ôn thi Lớp 10
    Trả lời: 45
    Bài cuối: 13-05-2012, 08:22 PM
  3. Trả lời: 0
    Bài cuối: 16-05-2010, 04:26 PM

Quyền sử dụng diễn đàn

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
 Lớp học tiếng Anh chất lượng cao tại Hà Nội

luyện thi toeic, luyen thi toeic, sách luyện thi toeic, luyện thi toeic online miễn phí, trung tâm luyện thi toeic, tài liệu luyện thi toeic miễn phí, luyện thi toeic ở đâu, trung tam tieng anh uy tin tai ha noi, hoc tieng anh mien phi, trung tâm tiếng anh, trung tam tieng anh, trung tâm ngoại ngữ, trung tam ngoai ngu, học tiếng anh, hoc tieng anh, dạy tiếng anh, dạy tiếng anh uy tín, trung tâm tiếng anh uy tín, tiếng Anh giao tiếp, tieng Anh giao tiep, Tieng Anh Giao tiep online, Tieng Anh Giao tiep truc tuyen, Tiếng Anh Giao tiếp online, Tiếng Anh Giao tiếp trực tuyến, học tiếng Anh Giao tiếp tốt