PDA

View Full Version : Luyện thi học sinh giỏi thnh phố



Luong Thai Duy
29-09-2007, 09:17 PM
Tại sao lớp 10 lại t đề thi thế nhợ Cc bạn cng mnh post thật nhiều bi thi thật nng cao ln nha
thank you

_Ella_
02-10-2007, 06:28 PM
mình cũng đag học lớp 10 giúp mình với nhé^^

duyendao
02-10-2007, 09:46 PM
Lớp 10 ít đề luyện nhi... Mình sắp thi vào đội tuyển trường... Săn đề mà vẫn chưa thấy jè hết!

mit2710
02-10-2007, 10:01 PM
http://diendan.dethi.com/showthread.php?t=7370
bạn có thể tham khảo thêm ở đây nè, mà bạn học trường nào vậy sao thi sớm thía

sha_sha
02-10-2007, 10:13 PM
Mình hiện trong đội tuyển Olympic Anh.Bạn nào có đề thi Olympic mấy năm trước post lên chia sẻ zới!Thax so much^^

Luong Thai Duy
04-10-2007, 09:33 PM
Hm nay tớ mở mn nh.Sau đy l đề thi olympic năm 1999:
(tạm bỏ phần phonetics nh;đnh mệt lắm)
I,Chia từ
1, It may be .......... to force them into making decisions,and if you upset them they are likely to overact (produce)
2, Even the most..........person ought to appreciate the beauty of this music (sense)
3, In............ to doing the cleaning,I make the coffee (add)
4, Unfortunately,you'll be at a.............if you can not drive (advantage)
5, Tom was acused of stealing some......... documents (confidence)
6,The cost of..........to the show is quite resonable (admit)
7, Burning coal is an......... way of heating the house.Gas is much cheaper (economy)
8,Tom spoke.........because he was so excited (breathe)
9, She was very...............about the history of China (know)
10,The........... was so exciting that she could not put the book down (thrill)

II,Choose thr best answer
1, Every house in the street has been demolished.
A.exploded B.torn up C.removed D.torn down
2, I put the scraf with my mother's............,intending to pay for it on my way out.
A.purchases B.material C.objects D.expenditures
3, She ...........her husband's job for his ill heath.
A.accused B.blamed C.caused D.claimed
4, This ring is only made of plastic so it is quite.........
Avaluable B.invaluable C.worthless C.priceless
5, He got an excellent mark in his exam .............the fact that he had not worked very hard.
A.on account of B.because C.in spite of D.although
6, The goverment has recently .............the building in the old section of the city.
A.reformed B.adjusted C.restored D.modified
7, In order to buy his house he had to obtain a large............from his bank.
A.loan B.finance C.capital D.debt
8, I do not like to ask people to help but I wonder if you could............. me a favor.
A.do B.make C.find D.pick
9, There was no ...........in continuing for him the race was over.
A.value B.worth C.point D.profit
10, This cloth.............very thin.
A.feels B.touches C.holds D.handles

III,Supply the correct form
1,This building (be)..........finished by the end of 2007.
2,I distincly remember (pay)..........him.I gave him two dollars.
3,The statue (break).............while it (move) to another room.
4,If only he (know).........that the disease was curable.
5,The teller was made (lie)..........down on the floor.
6,You risk (lose)..............money when you put it into that bussiness.
7,Yesterday I (walk) ........along the road when I realized that a man with a black beard,whom I (see)...........3 times already, (follow)......me.

IV,Fill with a prep
1,The archaeologists came..........a tomb of the sixth century A.D
2,John, do your shoes .........before leaving the house.
3,I can never talk easily with him.We seem to have nothing.......common.
4,I have no respect for him at all.He is s real good ......nothing.
5,Am I ecpected to learn all these words...........heart?
6,Something went wrong............with my car yesterday.
7,Oh!What is this word? I know it ... the tip......my tongue.
8,Birds leave their nests .....dawn.
9,The factory smoke looked white..............the gray winter sky.

V,Rewrite
1,They declared war on the pretext of defending their territorial rights
->The excute
2,John's inability to make decisions dates from his accident.
->Ever
3,Children learn a lot about how to behave in a situation like this
->Only
4,I write to him almost every day
->Hardly
5,The sea was so rough that the ferry couldn't sail
->The rough sea
6,He got down to writing the letter as soon as he returned from his walk
->No sooner
7,I have never read such a romantic story
->This is
8,The fox was unsuccessful in reaching the grepes
->The fox tried in
9,they had to wait for 12 hours before their flight left
->Only after a
10,Even though I admire his courge,I think he is foolish
->Much

VI,Write a sentence with a given word
1,I will certainly be there
FAIL
2,We'd get the job finished much quicker if everyone worked as hard as everyone else
WEIGHT
3,One of the patients in a local hospital has typhoid
DIAGNOSED
4,She couldn't believe that she had finally found her brother
REACTION
5,I think cycling is preferable to walking
RATHER
6,He said he disapproved of people who smoked
EXPRESSED
7,Everyone but Jane failed to produce the correct answer
SUCCEEDED
8,Jenny didn't feel like going to the party
MOOD
9,You acn not expect me to have supper ready by 8 o'clock
QUESTION
10,He speaks Chinese very well
COMMAND

Bi dễ qu phải ko?
Tạm thời vậy thi nh.Cc bạn lm đi để mnh chữa rồi cho giải.
Ai c đề thi học sinh giỏi th cư post ln đy nh.THANKS

sha_sha
04-10-2007, 10:15 PM
Mình có đề thi tuyển Olympic(ở trường zưà rùi mới thi xong) để bưã nào rảnh post lên cho mí bạn tham khảo.

Xgirl_1418712
05-10-2007, 01:04 PM
Các bạn nếu muốn có thêm các đề olimpic có thể mua quyển " 30 đề thi olimpic Ta 30/4 ". Ở đáy có nhìu lắm , tha hồ làm. KHin nào rảnh mình post sau nhé^^

sha_sha
06-10-2007, 09:43 AM
Cc bạn nếu muốn c thm cc đề olimpic c thể mua quyển " 30 đề thi olimpic Ta 30/4 ". Ở đy c nhu lắm , tha hồ lm. KHin no rảnh mnh post sau nh^^

Cho mnh hỏi mua cuốn đ ở đu zị ban.Mnh ở TPHCM.C bạn no bt chỗ mua chỉ mnh zới.Thx so much!:love:

lovely_baby92
28-10-2007, 07:41 PM
ban oi co the pót luon ca dap an len duoc kog??????????????

Luong Thai Duy
03-11-2007, 11:12 PM
Chẳng ai chiu lm cả/huhu
(tạm bỏ phần phonetics nh;đnh mệt lắm)
I,Chia từ
1, It may be ..counterproductive........ to force them into making decisions,and if you upset them they are likely to overact (produce)
2, Even the most....insensitive......person ought to appreciate the beauty of this music (sense)
3, In.....addition....... to doing the cleaning,I make the coffee (add)
4, Unfortunately,you'll be at a....disadvantage.........if you can not drive (advantage)
5, Tom was acused of stealing some....confidential..... documents (confidence)
6,The cost of....admission......to the show is quite resonable (admit)
7, Burning coal is an....uneconomical..... way of heating the house.Gas is much cheaper (economy)
8,Tom spoke....breathlessly.....because he was so excited (breathe)
9, She was very......knowledgeable.........about the history of China (know)
10,The....thriller....... was so exciting that she could not put the book down (thrill)

II,Choose thr best answer
1, Every house in the street has been demolished.
D.torn down
2, I put the scraf with my mother's............,intending to pay for it on my way out.
A.purchases
3, She ...........her husband's job for his ill heath.
B.blamed
4, This ring is only made of plastic so it is quite.........
C.worthless
5, He got an excellent mark in his exam .............the fact that he had not worked very hard.
C.in spite of
6, The goverment has recently .............the building in the old section of the city.
C.restored
7, In order to buy his house he had to obtain a large............from his bank.
A.loan
8, I do not like to ask people to help but I wonder if you could............. me a favor.
A.do
9, There was no ...........in continuing for him the race was over.
C.point
10, This cloth.............very thin.
A.feels

III,Supply the correct form
1,This building (be)...will have been.......finished by the end of 2007.
2,I distincly remember (pay)....paying......him.I gave him two dollars.
3,The statue (break).....broke........while it was being moved(move) to another room.
4,If only he (know)...had known......that the disease was curable.
5,The teller was made (lie)...to lie.......down on the floor.
6,You risk (lose)......losing........money when you put it into that bussiness.
7,Yesterday I (walk) ..was walking......along the road when I realized that a man with a black beard,whom I (see).....had seen......3 times already, (follow)..was following....me.

IV,Fill with a prep
1,The archaeologists came....upon......a tomb of the sixth century A.D
2,John, do your shoes .....up....before leaving the house.
3,I can never talk easily with him.We seem to have nothing...in....common.
4,I have no respect for him at all.He is s real good ...for...nothing.
5,Am I ecpected to learn all these words.....by......heart?
6,Something went wrong.....with.......with my car yesterday.
7,Oh!What is this word? I know it ..on. the tip....of..my tongue.
8,Birds leave their nests .at....dawn.
9,The factory smoke looked white.....against.........the gray winter sky.

V,Rewrite
1,They declared war on the pretext of defending their territorial rights
->The excute for the declaration of war was the defence of their territorial rights
2,John's inability to make decisions dates from his accident.
->Ever since his accident ,J has been unable to make decisions
3,Children learn a lot about how to behave in a situation like this
->Only in a situation like this do children learn a lot about how to behave
4,I write to him almost every day
->Hardly does a day pass without my writing to him
5,The sea was so rough that the ferry couldn't sail
->The rough sea prevented the fary from sailing
6,He got down to writing the letter as soon as he returned from his walk
->No sooner had he returned from his walk than he got down to writing
7,I have never read such a romantic story
->This is the first time I've read such a romantic story
8,The fox was unsuccessful in reaching the grepes
->The fox tried in vain to reach the grapes
9,they had to wait for 12 hours before their flight left
->Only after a 12 hours wait did their fly leave
10,Even though I admire his courge,I think he is foolish
->Much as I admire his courage,I think he's foolish

VI,Write a sentence with a given word
1,I will certainly be there
FAIL I'll be there without fail
2,We'd get the job finished much quicker if everyone worked as hard as everyone else
WEIGHT We would get the job finished much quicker if everyone pulled his weight
3,One of the patients in a local hospital has typhoid
DIAGNOSED A case of typhoid has been diagnosed in a local hospital
4,She couldn't believe that she had finally found her brother
REACTION Her reaction when she finnaly found her brother was one of disbelief
5,I think cycling is preferable to walking
RATHER I'd rather cycle than walk
6,He said he disapproved of people who smoked
EXPRESSED He expressed his disapproval of people who smoked
7,Everyone but Jane failed to produce the correct answer
SUCCEEDED Only Jane succeeded in producing the correct answer
8,Jenny didn't feel like going to the party
MOOD Jenny wasn't in the mood for going to the pary
9,You acn not expect me to have supper ready by 8 o'clock
QUESTION It's out of the question for me to have supper ready by 8 o'clock
10,He speaks Chinese very well
COMMAND He has a good command of speaking Chinese

Chỗ no ko hiểu cứ hỏi
Lần sau nhớ lm bi đấy:evil:

Luong Thai Duy
04-11-2007, 09:48 PM
Các bạn ơi, cho ý kiến đi chứ
Đừng im ỉm thế,sợ lắm

peaceful2020
04-11-2007, 10:40 PM
Ai bảo mnh cch phn biệt th qu khứ hon thnh v hiện tại hon thnh với!Minh cn chưa r về ci ấy

peaceful2020
04-11-2007, 10:42 PM
Kiến thức lớp 9 có gì khó nhất ai trả lời hộ mình với!

Luong Thai Duy
05-11-2007, 09:30 PM
Đề ny tớ đ post ln rồi,nhưng ko thấy ai lm,nn hm nay post lại
Mời cc bạn lm nha:

I,
1,They declared war on the pretext of defending their territorial rights
->The excuse
2,I write to him almost everyday
->Hardly
3,Even though I admire his courage,I think he's foolish
->Much as
4,It is not certain whether Tim will get the job or not
->It's open
5,He tried hard so that he would win the first prize
->With a
6,You may be disqualified if you don't obey the regulations
->Failure
7,What put me off the idea was simply how expensive it was going to be
->The sheer
8,If you were in the situation I'm in, you would feel the same
->If you put
9,He is the competitor most likely to win the game
->No one
10,Tranditoinal crafts have died out except in remote rural areas
->It is

II,
1,We had to stop building when there was no more money
(GAVE)
2,Tim doesn't claim to have a lot of musical talent
(PRETENCE)
3,We were lucky to find somewhere to park so quickly
(STROKE)
4,This is a subject that Jack and I disagree about
(EYE)
5,It's unfair to blame him for all the mistakes
(HELD)
6,I hope my behavior did not upset you
(OFFENCE)
7,I will not hesitate to leave if I'm not paid more
(HESITATION)
8,I only called the police when I had tried everything else
(RESORT)
9,We lose our way because the signposts were confusing
(WHICH)
10,You are so lucky to have inherited all that money
(COME)

III,
1,I've got a better job since Tom took my company............
2,Would you be willing to fight ........your ideals
3,The spy was involved............a dangerous conspiracy
4,For many people it's difficult to distinguish a dolphin ............a porpoise
5,Grandhi was committed .............non-violent
6,If you have done..............your dictionary,could I borrow it for a minute
7,Many people are concerned.................about global warning
8,When I was explaining my point, he broke............... and argued with me
9,At the moment, people are buying...............stocks of food in case the storm hits the area
10,I turned ............this job as it was badly paid

Bi ko kh lắm,đặc biệt bi giới từ rất dễ
Cc bạn lm rồi tớ post key nh
(sorry haihabo, đợi thm một cht nữa nha:smilie_goodjob: )

peden
10-11-2007, 05:33 PM
II,
1,We had to stop building when there was no more money
(GAVE) We gave up building when ......
2,Tim doesn't claim to have a lot of musical talent
(PRETENCE)Tim makes no pretence of musical talent
3,We were lucky to find somewhere to park so quickly
(STROKE)We had a stroke of luck to find..............
4,This is a subject that Jack and I disagree about
(EYE)
5,It's unfair to blame him for all the mistakes
(HELD)
6,I hope my behavior did not upset you
(OFFENCE)I hope my behavior didn't give offence to you.
7,I will not hesitate to leave if I'm not paid more
(HESITATION)I will not take any hesitation to leave if.......
8,I only called the police when I had tried everything else
(RESORT)I only resorted to the police when..........
9,We lose our way because the signposts were confusing
(WHICH)The signposts were confusing,which maked us lose our way.
10,You are so lucky to have inherited all that money
(COME)You are so lucky to come into all that money

III,
1,I've got a better job since Tom took my company...on....
2,Would you be willing to fight .out.your ideals
3,The spy was involved...in..a dangerous conspiracy
4,For many people it's difficult to distinguish a dolphin ..from..a porpoise
5,Grandhi was committed ..to...non-violent
non-violent nghĩa là gì zậy bạn?
6,If you have done....up..your dictionary,could I borrow it for a minute
7,Many people are concerned....about.... global warning
8,When I was explaining my point, he broke....in... and argued with me
9,At the moment, people are buying.....in...stocks of food in case the storm hits the area
10,I turned ....off..this job as it was badly paid

10,Even though I admire his courge,I think he is foolish
->Much as I admire his courage,I think he's foolish giai thich' cho minh` cach' viet' lai cau nay` nha ! Minh` ko hiu !


bai vay ma ko kho' ha ban? minh` nghi la` wa' kho' di chu' ~~>ko ai dam lam` la` phai. minh` lam` dc nhiu do' ,hok bit co dung' hok nua ,ban post key len va` check giup' minh` lun nha .Thanks.

Luong Thai Duy
10-11-2007, 08:12 PM
Chn thật,c thực sự l v kh qu m ko ai lm ko nhi?
Đ gọi l luyện thi học sinh giỏi thnh phố th lm sao m ko giao bi kh được
Bi ny c kh lắm đu nhỉ
Thi để lần sau tớ post bi dễ hơn vậy
Kết qủa n:
thanks peden nha:

I,0/10(sorry)bạn nhầm ở 1 số lội
v dụ: ko c maked,chỉ c made thi
Cc cu cn lại nhiều cu gần đng,lần sau cố ln nh
II,6/10 wondeful:) :)
Nhiều chỗ cậu sai rất buồn cười,turn down the job nh bạn ơi

Xgirl_1418712
10-11-2007, 08:24 PM
Cảm ơn Luong Thai Duy rất nhiều. Rất mong sự đống góp nhiệt tình của ban. Có thể bay giờ các bạn ý chưa làm nhưng nếu chúng ta không tiếp tục đóng góp thì thế hệ năm sau sẽ làm jicó tài liệu?

Các bạn ơi , làm bài đi chứ ! Vì chính các bạn mà. Phụ lòng người post quá :(

Luong Thai Duy
10-11-2007, 08:45 PM
Thanks peden nh,key n

I,
1,They declared war on the pretext of defending their territorial rights
->The excuse for the declaration of war was the defence of their territorial rights
2,I write to him almost everyday
->Hardly does a day pass without my writing to him
3,Even though I admire his courage,I think he's foolish
->Much as I admire his courage,I think he is foolish
Cu ny chỉ l cấu trc so snh bnh thường thi m cậu
? (c thẻ hiểu nm na "much as" chnh l ''even though'' mang nghĩa:mặc d)
4,It is not certain whether Tim will get the job or not
->It's open to question whetherTim will get the job(or not)
5,He tried hard so that he would win the first prize
->With a view to winning the first prize,he tried hard
6,You may be disqualified if you don't obey the regulations
->Failure to obey the regulations may lead to disqualification
7,What put me off the idea was simply how expensive it was going to be
->The sheer expense of the idea put me off it
8,If you were in the situation I'm in, you would feel the same
->If you put yourself in my situation,you'd feel the same
9,He is the competitor most likely to win the game
->No one stands a better chace of winning the race than him
10,Tranditoinal crafts have died out except in remote rural areas
->It is only in remote rural areas that tranditionalcrafts have not died out

II,
1,We had to stop building when there was no more money
(GAVE) We had to stop building when the money gave out
Lm như cậu ko được,v nếu thế th phải l "We had to give up..." chứ
2,Tim doesn't claim to have a lot of musical talent
(PRETENCE) Tim makes no pretence of having a lot of musical talents
Cu ny gần đng rồi,phải giữ nguyn cả cu chứ cậu
3,We were lucky to find somewhere to park so quickly
(STROKE) Finding somewhere to park so quickly was a stroke of luck
Ko c cấu trc "have a stroke of luck":)
4,This is a subject that Jack and I disagree about
(EYE) This is the subject that Jack and I do not see eye to eye on
5,It's unfair to blame him for all the mistakes
(HELD) It's is unfair for him to be held responsible for all the mistakes
6,I hope my behavior did not upset you
(OFFENCE) I hope you didn't take offence at my behavior
Như cậu lm th phải l "offend"
7,I will not hesitate to leave if I'm not paid more
(HESITATION) I will have no hesitation in leaving if I'm not paid more
hesitation đi với giới từ "in"
8,I only called the police when I had tried everything else
(RESORT) I only called the police as a last resort
As a last resort:việc bất đắc dĩ,chỉ lm sau cng
9,We lose our way because the signposts were confusing
(WHICH) The signposts were confusing,which made us lose our way
10,You are so lucky to have inherited all that money
(COME) You are so lucky to have come into all that money
Nhớ chia đng th nh:smilie_goodjob:

III,
1,I've got a better job since Tom took my company.....over.......
2,Would you be willing to fight ....for....your ideals
3,The spy was involved....in........a dangerous conspiracy
4,For many people it's difficult to distinguish a dolphin ......from......a porpoise
5,Grandhi was committed ....to.........non-violent
6,If you have done.......with.......your dictionary,could I borrow it for a minute
7,Many people are concerned.....about............about global warning
8,When I was explaining my point, he broke.....in.......... and argued with me
9,At the moment, people are buying......in.........stocks of food in case the storm hits the area
10,I turned ....down........this job as it was badly paid

Xem giải xong cc bạn thấy n dễ chưa??:dancing-banana:

kawaiami
10-11-2007, 09:11 PM
Ối khó ghê, để em đi sưu tầm cái cuốn olympic gì đó về nhà xem, thanks Luong Thai Duy nhiều nha, bài hay lắm^^

sha_chan
10-11-2007, 10:08 PM
trùi ui, thế nè mà dễ á, các em lớp 10 bi giờ giỏi quá, tình hình này là ngày 13 này mình đi thi chắc hok làm được bài roài
mà mí cái đề này các em lấy ở đâu thế, mà các em ôn thi TP thì thường ôn sách nào thế

peden
11-11-2007, 07:39 PM
wow. ton l xm đng ,lần sau bạn post bi dễ hơn cht co khi mnh lm đng được đấy ,mnh cn g tiếng anh lắm~~>ln đy học hỏi mấy pro như mấy bạn đ. bạn Duy giờ cứ post bi ,ko lo ế nữa đu ,I will try my best. nhưng hok biết lm th cũng potay.:)
nhớ post bi easy thoai nh ,đừng c mạnh tay w !!!!!
khi pd lm bi th sửa cụ thể như bi trước lun nha
cam ơn nhiều !!!!:smilie_goodjob:

duyendao
11-11-2007, 08:57 PM
Mình đang có nguyên quyển sách Olympic năm rồi của 10 và 11 đề đề nghị lẫn đề chính thức. Nếu rảnh thì mình sẽ post lên chúng ta cùng làm!

duyendao
11-11-2007, 11:34 PM
PART I: PRONUNCIATION AND VOCABULARY
1. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words. (10pts)
1. a. hear b. clear c. bear d. ear
2. a. blood b. pool c. food d. tool
3. a. university b. unique c. unit d. undo
4. a. thick b. thus c. think d. thin
5. a. design b. reserve c. basic d. physical
6. a. occupation b. occasion c. shake d. miraculous
7. a. concerned b. received c. attached d. concealed
8. a. chain b. choice c. choir d. chocolate
9. a. advance b. ancient c. cancer d. annual
10. a. iron b. eraser c. era d. rank
2. Choose the word whose stress pattern is different from that of the other words in the same line. (10pts)
1. a. signature b. generator c. scholarship d. achievement
2. a. disease b. mustache c. transform d. diagram
3. a. ingenuity b. bacterium c. phenomenon d. pneumonia
4. a. coincide b. community c. conception d. committee
5. a. biologist b. botanist c. geologist d.genecitist
6. a. nuisance b. patriotic c. universe d. weightlessness
7. a. envelop b. astronaut c. tuberculosis d. poverty
8. a. criterion b. inheritance c. electronic d. accomplishment
9. a. degree b. virtually c. assembly d. synthetic
10. a. earthquake b. transaction c. applicant d. patriot
3. Read the text below and use the word given in brackets to form a word that fits in the corresponding space in the text. (10pts)
MOBILE PHONES
Mobile phones emit (1) ____ (micro) radio emissions. Researchers are questioning whether (2) ____ (expose) the these radio waves might lead to brain cancer.
So far, the data are not (3) ____ (conclude). The scientific evidence does not enable is to say with (4) ____ (certain) that mobile phones are (5) ____ (category) safe. On the other hand, current research has not yet demonstrated clear adverse effects (6) ____ (associate) with the (7) ____ (long) use of mobile phones.
Numerous studies are now going on in (8) ____ (vary) countries. Some of the results are (9) ____ (contradict) but others have shown an association between mobile phone use and cancer. However, these studies are preliminary and the issue needs further, (10) ____ (term) investigation.
Until the scientific data are more definite, it is prudent for people to try not to use mobile phones for long periods of time. Dont think that hands-free phones are safer either. At the moment, research is in fact showing the opposite and they may just be dangerous.

(to be continued):smilie_clap:

duyendao
11-11-2007, 11:40 PM
Mấy bạn cứ làm trước tạm đi, phần còn lại mình sẽ post sau. Bây giờ gần 12h roài, đi ngủ cái đã... Cố gắng mọi người nhé!

mit2710
12-11-2007, 10:32 AM
[QUOTE=duyendao;95414]PART I: PRONUNCIATION AND VOCABULARY
1. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words. (10pts)
1. a. hear b. clear c. bear d. ear
2. a. blood b. pool c. food d. tool
3. a. university b. unique c. unit d. undo
4. a. thick b. thus c. think d. thin
5. a. design b. reserve c. basic d. physical
6. a. occupation b. occasion c. shake d. miraculous
7. a. concerned b. received c. attached d. concealed
8. a. chain b. choice c. choir d. chocolate
9. a. advance b. ancient c. cancer d. annual
10. a. iron b. eraser c. era d. rank
2. Choose the word whose stress pattern is different from that of the other words in the same line. (10pts)
1. a. signature b. generator c. scholarship d. achievement
2. a. disease b. mustache c. transform d. diagram
3. a. ingenuity b. bacterium c. phenomenon d. pneumonia
4. a. coincide b. community c. conception d. committee
5. a. biologist b. botanist c. geologist d.genecitist
6. a. nuisance b. patriotic c. universe d. weightlessness
7. a. envelop b. astronaut c. tuberculosis d. poverty
8. a. criterion b. inheritance c. electronic d. accomplishment
9. a. degree b. virtually c. assembly d. synthetic
10. a. earthquake b. transaction c. applicant d. patriot
3. Read the text below and use the word given in brackets to form a word that fits in the corresponding space in the text. (10pts)
MOBILE PHONES
Mobile phones emit (1) ____ (micro) radio emissions. Researchers are questioning whether (2) ____ (exposition) the these radio waves might lead to brain cancer.
So far, the data are not (3) ____ (conclusive). The scientific evidence does not enable is to say with (4) ____ (certainty) that mobile phones are (5) ____ (categorized) safe. On the other hand, current research has not yet demonstrated clear adverse effects (6) ____ (associate) with the (7) ____ (long) use of mobile phones.
Numerous studies are now going on in (8) ____ (various) countries. Some of the results are (9) ____ (contradictory) but others have shown an association between mobile phone use and cancer. However, these studies are preliminary and the issue needs further, (10) ____ (term) investigation.
Until the scientific data are more definite, it is prudent for people to try not to use mobile phones for long periods of time. Dont think that hands-free phones are safer either. At the moment, research is in fact showing the opposite and they may just be dangerous.

(to be continued):smilie_clap:
Chiều Mt lm tp nh

duyendao
12-11-2007, 05:55 PM
Mọi người cố gắng làm, mình sẽ ráng post hết đề rồi tuần sau cho key lun!

sha_chan
13-11-2007, 12:17 PM
trùi ui, hôm nay thi xong rồi, đề dễ quá làm mình càng ko thấy yên tâm, đề khó may ra mới có hi vọng chứ đề thế này thì ai chẳng như ai--> chán

Luong Thai Duy
14-11-2007, 10:28 PM
[QUOTE=duyendao;95414]PART I: PRONUNCIATION AND VOCABULARY
1. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words. (10pts)
1B-clear
2A-blood
3D-undo
4B-thus
5C-basic
6D-miraculous
7C-attached
8C-choir
9B-ancient
10A-iron

2. Choose the word whose stress pattern is different from that of the other words in the same line. (10pts)
1.D
2.D
3.A
4.A
5.B
6.C
7.A
8.C
9.B
10.B

3. Read the text below and use the word given in brackets to form a word that fits in the corresponding space in the text. (10pts)
MOBILE PHONES
Mobile phones emit (1) _microwave___ (micro) radio emissions. Researchers are questioning whether (2) __exposure__ (expose) the these radio waves might lead to brain cancer.
So far, the data are not (3) __conclusive__ (conclude). The scientific evidence does not enable is to say with (4) __certainty__ (certain) that mobile phones are (5) __categorically__ (category) safe. On the other hand, current research has not yet demonstrated clear adverse effects (6) __associated__ (associate) with the (7) _prolonged___ (long) use of mobile phones.
Numerous studies are now going on in (8) _various___ (vary) countries. Some of the results are (9) _contradictory___ (contradict) but others have shown an association between mobile phone use and cancer. However, these studies are preliminary and the issue needs further, (10) __long-term__ (term) investigation.
Until the scientific data are more definite, it is prudent for people to try not to use mobile phones for long periods of time. Dont think that hands-free phones are safer either. At the moment, research is in fact showing the opposite and they may just be dangerous.

Thanks duyendao nha
check nhanh,check nhanh

nguoikhocmotmat
14-11-2007, 11:34 PM
Ai bảo mnh cch phn biệt th qu khứ hon thnh v hiện tại hon thnh với!Minh cn chưa r về ci ấy
:wacko: Chổ ny tớ thấy c g l gh gm lắm đu, một bn l tt lt trong qu khứ, xy ra trước qu khứ :dancing-banana: cn một bn l đ xy ra trong hiện tại nhưng cũng chưa kết thc ở thời điểm hiện tại. Hi!

duyendao
15-11-2007, 07:58 PM
@ Luong Thai Duy: chưa có nhìu ng` làm, hic hic, ráng chờ thêm tí xíu nha.
Thanks thì nhấn jùm nút thanks cái :D

duyendao
16-11-2007, 09:31 PM
Đây sẽ là key nè, duyendao chấm từng part mit2710 nhá, roài sẽ tính điểm từng phần lun..
I
1 B (S)
2 A
3 D
4 B
5 C
6 D
7 C
8 C
9 B
10 A

mit2710 8/10
Luong Thai Duy 10/10

II
1 d
2 d
3 a
4 a
5 b
6 c
7 c
8 c
9 b
10 b

mit2710 3/10 làm chưa xong này :wacko:
Luong Thai Duy 9/10

III
1 microwave
2 exposure
3 conclusive
4 certainty
5 categorically
6 associated
7 prolonged
8 various
9 contradictory
10 long-term

mit2710 4/10 cố làm hết đi Mít
Luong Thai Duy hic 10/10 ko sai đáp án 1 chữ :not-worthy:

Hôm nào rảnh nữa thì sẽ post tiếp, nói chung tình hình là mình cũng chưa làm cái đề này :smilie_crazy:

duyendao
18-11-2007, 10:46 AM
Lấy ý kiến cái. Với cái tình hình box lớp 10 thế này thì chắc là hok post tiếp quá... Ai ủng hộ duyendao post tiếp mấy cái đề nữa, đề nghị raise ur hand jùm cái... Post mà lèo tèo 2 người làm, bùn quá chịu hok xiết!
Có nên post tiếp hay ko đây? Ai lên tiếng giùm mình cái...

Luong Thai Duy
18-11-2007, 04:26 PM
Ồ,tất nhin l phải post tiếp chứ,như chị sha chan ni đấy
Cc bạn lớp 10 ơi,lm bi đi chứ,cứ cưỡi ngựa xem hoa mi thế ?
(ring ABTS chưa lm 1 bi no đu đấy:evil: )
Hm nay tớ cho bi tiếp nha:

I,
1,He lost his job...........no fault of his own
2,He bright red hair made her stand ............from the others
3,Stop wasting your time!Get to my office.............. double
4,I have already told her that I will not go to Spain but she's still trying to talk me ...........
5,Before they hire anyone ,they should check ......... ........... his background
6,You must account..........the manager for the money you used
7,I met him at the party and he asked..........after you
8,I applied for a part time job at the supermarket and they are going to take me...........
9,He had taken .......... an old company verging..........liquidation

II,
1,Someone rang the alarm as soon as the burglars left the building
-> No sooner
2,He knows nearly everything there is to know about whales
->There is
3,I only realized what I had missed when they told me about it later
->Only when
4,My new boss has difficulty in getting up early in London
->My boss is not
5,I think the whole idea is ridiculous !
->He dismissed

III,
1,Very little money was raised by the charity appeal
RESPONSE
2,His irresponsibility attitude is endangering his career as a doctor
JEOPARDY
3,I do not like him because he boasts a lot
MOUTH
4,I don't think there will be any applicants for this post
LIKELIHOOD
5,He talked about nothing but the weather
SOLE

IV,
1,I was late because I .............how much time I would need (estimate)
2,I don't care if you had had too much to drink.Your behavior last night was quite.............(defend)
3,Are all those ............. they put in food really necessary (add)
4,.................. and overpopulation are two of the most difficult problems in the Third World countries(forest)
5,The bicycle I lent Tom had been in good condition but he returned in...........(repair)

ATBS_Rozykiss
18-11-2007, 11:06 PM
@Duy: làm gì mà fải ới tên nhau ra thía hả? :evil:
Làm tui giật mình đấy bít hông????

**HIx.....mún làm lắm nhưng nhìu câu hông bít làm thía nào cả !!!! KHó~_~**

"Được" bạn DUy nhắc nhở, thoai thì......

**hơ hơ !!! guess là chủ yếu~_~**




I,
1,He lost his job..for.....no fault of his own

2,He bright red hair made her stand ...out....from the others

3,Stop wasting your time!Get to my office...on..... double

4,I have already told her that I will not go to Spain but she's still trying to talk me ...into....

5,Before they hire anyone ,they should check ...in...... ....out....... his background

6,You must account...on.......the manager for the money you used

7,I met him at the party and he asked..........after you (Câu này điền "after" roài mà !!!!)???

8,I applied for a part time job at the supermarket and they are going to take me...up........

9,He had taken ...on....... an old company verging...into.......liquidation

II,

1,Someone rang the alarm as soon as the burglars left the building
-> No sooner had someone rung the alarm than the burglars left the building.

2,He knows nearly everything there is to know about whales
->There is nothing he does not know about whales.

3,I only realized what I had missed when they told me about it later
->Only when they told me about it later did I realize what I had missed.

4,My new boss has difficulty in getting up early in London
->My boss is not used to getting up early in London

5,I think the whole idea is ridiculous !
->He dismissed

III,

1,Very little money was raised by the charity appeal
RESPONSE

2,His irresponsibility attitude is endangering his career as a doctor
JEOPARDY
--> His career as a doctor is in jeopardy because of his irresponsibility attitude
**Câu nè có type nhầm ko? Fải là irresponsible attitude chứ nhẩy???**

3,I do not like him because he boasts a lot
MOUTH
-->I do not like him because he always says things out of his mouth. *guess :smilie_goodjob: *

4,I don't think there will be any applicants for this post
LIKELIHOOD
--> I think there is no likelihood of any applications for this post.

5,He talked about nothing but the weather
SOLE
--> The sole thing he talked about was the weather.

IV,

1,I was late because I ...underestimate....how much time I would need (estimate)

2,I don't care if you had had too much to drink.Your behavior last night was quite...indefensible......(defend)

3,Are all those ...additions...... they put in food really necessary? (add)

4,..Deforestation......and overpopulation are two of the most difficult problems in the Third World countries(forest)

5,The bicycle I lent Tom had been in good condition but he returned in..irreparableness...(repair)

P/S: Tui là ATBS đấy nhá! Đừng có lộn :smilie_crazy:
Công nhận là Duy có nhìu bài hay + rất enthusiastic Bái fục :not-worthy:

check hộ mình nhá !!!! Thax !!!

ATBS_Rozykiss
18-11-2007, 11:26 PM
T wn !!!! :smilie_goodjob:
Tui cũng ủng hộ duyendao post bi đa !!!
Cứ post tp bi đi bạn nh !!!
C tui v rất nhu mem nữa (Ex: mt + DUy +....) lm mừ !!!!
Cm ơn bạn rất nhu về những bi lần trc nghen !!!^^ :love:

Luong Thai Duy
20-11-2007, 07:15 PM
Tại sao vẫn t bạn lm thế nhỉ, duendao đu, chị sha chan đu rồi?
KEY
I,
1,He lost his job.....through......no fault of his own
2,He bright red hair made her stand ......out......from the others
3,Stop wasting your time!Get to my office........on...... double
4,I have already told her that I will not go to Spain but she's still trying to talk me ....round.......
5,Before they hire anyone ,they should check ....up..... .....on...... his background
6,You must account.....to.....the manager for the money you used
7,I met him at the party and he asked....after......you(nham,sorry)
8,I applied for a part time job at the supermarket and they are going to take me....on.......
9,He had taken .....over..... an old company verging....on......liquidation

(ATBS ch nhớ: account to sb for st:bo co cho ai về ci j)

II,
1,Someone rang the alarm as soon as the burglars left the building
-> No sooner had the burglars left the building than someone rang the alarm
2,He knows nearly everything there is to know about whales
->There is hardly anything he doesn't know about the whales
3,I only realized what I had missed when they told me about it later
->Only when they told me about it later did I realize what I had missed
4,My new boss has difficulty in getting up early in London
->My boss is not used to getting up early in london
5,I think the whole idea is ridiculous !
->He dismissed the whole idea as being ridiculous

III,
1,Very little money was raised by the charity appeal
RESPONSE The response to the charity appeal was very poor
2,His irresponsible attitude is endangering his career as a doctor
JEOPARDY His irresponsible attitute is putting his career as a docter in jeopardy
3,I do not like him because he boasts a lot
MOUTH I don't like him because he has a big mouth
has a big mouth: hay khoe mẽ
4,I don't think there will be any applicants for this post
LIKELIHOOD There is no likelihood that there'll be any applicants for this post
Nn dng cấu trc There is some likelihood that + clause
There is no likelihood that
The isn't any likelihood that
5,He talked about nothing but the weather
SOLE His sole topic of conversation was the whather

IV,
1,I was late because I ....underestimated.........how much time I would need (estimate)
(ko chia th ả)
2,I don't care if you had had too much to drink.Your behavior last night was quite......indefensible.......(defend)
3,Are all those ......additives....... they put in food really necessary (add)
4,.......Deforestation........... and overpopulation are two of the most difficult problems in the Third World countries(forest)
5,The bicycle I lent Tom had been in good condition but he returned in.....disrepair......(repair)[/QUOTE]

duyendao
20-11-2007, 08:04 PM
@ Luong Thai Duy: sorry, do bận lo 20.11 với lớp cũ & lớp mới nên hok có thời gian làm, rất là xin lỗi!
Mấy u post tiếp đi, bây h thì rảnh rồi, sẽ làm đầy đủ... Tiếp tục nha!!!

mit2710
30-11-2007, 09:24 AM
sắp thi học kì rùi nên cho Mít nghỉ mấy bài nhá, thi xong lên làm bù nhá

ngochieu02
06-12-2007, 07:15 PM
Các bạn ơi, còn đề Olympic không? Chán quá, sắp thi rùi mà chả biết gì, mong các bác qua rùi chỉ giáo

Luong Thai Duy
22-12-2007, 02:53 PM
Đề thi Olympic 30/4 năm nay 2007.
I, Phonology
1, A, massage B, carriage C, voyage D, dosage (age)
2, A, dimension B, expansion C, confusion D,tension (sion)
3, A, increase B, ink C, pink D, thank (n)
4, A, apology B, claasify C, testify D, verify (y)
5, A, beloved B, naked C, ploughed D, learned (ed)
STRESS
6, A, obvious B, notorious C, credulous D,numerous
7, A, dialect B, diagram C, diagonal D, diamond
8, A, europe B, monument C, province D, minority
9, A, obsolete B, complete C, compete D,deplete
10, A, consent B, obstinacy C, condolence D, equality

II, Vocabulary and Grammar
A, Choose the best answer.
1, She loved tennis and could watch it till.................came home.
A, he
B, everyone
C, the horses
D, the cows

2, Could you close the window? There is a bit of a ..................
A, current
B, wind
C, draught
D,breeze

3, Thousands of steel..................were used as the framework of the new office block.
A, beams
B, girders
C, stakes
D, piles

4, The ceiling fans were on, but unfortunately they only..................the hot, humid air.
A, stirred up
C, poured through
C, turned into
D, cut back

5, He set one alarm clock for five o'clock and the other for five past so as to...................that he did not oversleep.
A, assure
B, ensure
C, insure
D, reassure

6, When Tim was eating a cherry, he accidentally swallowed the.................
A, nut
B, stone
C, seed
D, core

7, It was only..................he told me his surname that I realised that we had been to the same school.
A, then
B, until
C, as soon as
D, when

8, He got an excellent grade in his exam................the fact that he had not worked particular hard.
A, on account of
B, because
C, in spite of
D, although

9, Their eventual choice of house was.....................by the time Peter would take to gat to the office.
A, related
B, consequent
C, determined
D, dependent

10, It turned out that we................. rushed to the airport as the plane was delayed by several hours.
A, hadn't
B, should have
C, mustn't
D, need not have

B, Supply the correct form.
1, His busy schedule made him completely (access) to his students.
2, He works for UNESSCO in a purely (advice) (goi y nhe: ban tu van)
3, The sun and the moon are often (person) in poetry.
4, I have never known such a (quarrel) person.
5, I don't care if you had had too much to drink. Your behaviour last night was (defend).

C, Choose the right verbs
BREAK CALL SLOW TAKE DRAW
1, The red car has just.............. up in front of our house. Are we expecting anyone?
2, His condition is worse than before. I think we should ...............in a doctor
3, I've won a million dollar! I do not believe it! I simply can not ............it in!
4, Could you............. down, please. I do not like driving so fast on country roads
5, I'm sorry I'm late. The car has ...........down again. I've left it about a mile down the street.

D, Indentify the one that is not correct.

1, Anthropologists agree that our primitive ancestors who inhabited the tropics probably have natural protection against the sun.

2, A good exercise program helps teach people to avoid the

habits that might shorten the lives.

3, A thunder usually follows lightening by five seconds for

every mile between the flash and the observer.

4, Forgery, in law, is the fabrication or altering of a written

document with the intent to decieve or defraud.

5, During the first half of the 19th century, immigrants to the US were

predominant from Western Erope; after the Civil War, however, new

arrivals came mainly from Eastern and Southern Erope, as well as

from Asia.

6, Bill Gates built his microcomputer software company into one of the

largest in the nation , and in doing so he becameone of the

country's wealthiest and most repested man.

7, With his many theories, Albert Einstein did a great impact on

phisics, so much so that he is often called the gratest

physicist of all time.

8, Since rats are destructive and may carry disease,

therefore many cities try to exterminate them.

9, In that age of computers, it is difficult to imagine how

tedious the work of accountants and clerks must have been in

the past.

10, Made up of more than 150 member countries, the organization

known as the United Nations were established after World War II

to preserve international peace and security.


E, Supply the correct tense :
1, You must tell me the truth. I insist on (tell) the truth.
2, (Josh caught) the ball, we would have won the game.
3, Don't worry! We (finish) the report by 11 o'clock.
4, Fred was pleased (admit) to the collage.
5, Tere were some people (row) on the river.
6, Alex has a test tomorrow that he needs to study for. He (not watch) the TV right now.
7, Were I (know) the answer, I (tell) you right away.
8, By the end of last year, he (read) four Shakespeare plays and by next year he (read) two more.

III, Writing:
1, Tim insisted on being told the complete story.
-> Nothing but
2, She never seems to succeed even though she works hard.
-> However
3, Andrew is the most generous person I have ever met.
-> I've yet
4, She never seems to succeed even though she studies much.
-> Much
5, I never thought that I would win the first prize.
-> It had
6, I don't think the televisionis likely to blow up at any minutes.
LIKELIHOOD
7, This car only cost me 500 pounds.
PICKED
8, Someone paid five thounsands pounds for the painting.
WENT
9, We have made neither a profit nor a loss this year.
EVEN
10, In 1967 programs began to be transmitted in color.
ADVENT

Bài đọc thì thôi nhá, đánh lâu bỏ xừ.
Các cậu làm đi thứ 5 tuần sau tớ cho key
Xem ai đoạt giải Olympic nào:smilie_clap:

huynhvubaoan
22-12-2007, 03:00 PM
có giải kỏ
giải thưởng í!!! níu có thì tớ làm hết lun cho

From ATBS: Bạn ui làm đi !!! Nếu làm đúng sẽ có wà đóa !!!!:dancing-banana: :dancing-banana:
hehe bạn Duy "3G" mà lị !!! Bạn ý hào fóng lắm đấy !!! :D

Ok !!! GET STARTED!!!!! :smilie_clap:

ATBS_Rozykiss
22-12-2007, 05:03 PM
@ Duy: thanks a lot !!!
Chờ nh đừng post key zội !!
Đặt chỗ trước ở đy ci đ !!!
--------------------------------------------------------------------------

I, Phonology
1, A, massage B, carriage C, voyage D, dosage (age)
2, A, dimension B, expansion C, confusion D,tension (sion)
3, A, increase B, ink C, pink D, thank (n)
4, A, apology B, claasify C, testify D, verify (y)
5, A, beloved B, naked C, ploughed D, learned (ed)

STRESS
6, A, obvious B, notorious C, credulous D,numerous
7, A, dialect B, diagram C, diagonal D, diamond
8, A, europe B, monument C, province D, minority
9, A, obsolete B, complete C, compete D,deplete
10, A, consent B, obstinacy C, condolence D, equality

II, Vocabulary and Grammar
A, Choose the best answer.
1, She loved tennis and could watch it till.................came home.
A, he
B, everyone
C, the horses
D, the cows

2, Could you close the window? There is a bit of a ..................
A, current
B, wind
C, draught
D,breeze

3, Thousands of steel..................were used as the framework of the new office block.
A, beams
B, girders
C, stakes
D, piles

4, The ceiling fans were on, but unfortunately they only..................the hot, humid air.
A, stirred up
C, poured through
C, turned into
D, cut back

5, He set one alarm clock for five o'clock and the other for five past so as to...................that he did not oversleep.
A, assure
B, ensure
C, insure
D, reassure

6, When Tim was eating a cherry, he accidentally swallowed the.................
A, nut
B, stone
C, seed
D, core

7, It was only..................he told me his surname that I realised that we had been to the same school.
A, then
B, until
C, as soon as
D, when

8, He got an excellent grade in his exam.....................the fact that he had not worked particular hard.
A, on account of
B, because
C, in spite of
D, although

9, Their eventual choice of house was.....................by the time Peter would take to gat to the office.
A, related
B, consequent
C, determined
D, dependent

10, It turned out that we................. rushed to the airport as the plane was delayed by several hours.
A, hadn't
B, should have
C, mustn't
D, need not have

B, Supply the correct form.
1, His busy schedule made him completely inaccessible to his students.
2, He works for UNESSCO in a purely (advice) (ko hiểu) :confused:
3, The sun and the moon are often personified in poetry.
4, I have never known such a quarrelsome person.
5, I don't care if you had had too much to drink. Your behaviour last night was indefensible.

C, Choose the right verbs

BREAK CALL SLOW TAKE DRAW
1, The red car has just drawn up in front of our house. Are we expecting anyone?
2, His condition is worse than before. I think we should call in a doctor
3, I've won a million dollar! I do not believe it! I simply can not take it in!
4, Could you slow down, please. I do not like driving so fast on country roads (cu ny điền SLOW ri m !!!:Devil: )
5, I'm sorry I'm late. The car has broken down again. I've left it about a mile down the street.

D, Indentify the one that is not correct.

1, Anthropologists agree that our primitive ancestors who inhabited the tropics probably have natural protection against the sun.

2, A good exercise program helps teach people to avoid the

habits that might shorten the lives.

3, A thunder usually follows lightening by five seconds for every mile between the flash and the observer.

4, Forgery, in law, is the fabrication or altering of a written

document with the intent to decieve or defraud.

5, During the first half of the 19th century, immigrants to the US were

predominant from Western Erope; after the Civil War, however, new

arrivals came mainly from Eastern and Southern Erope, as well as

from Asia.

6, Bill Gates built his microcomputer software company into one of the

largest in the nation , and in doing so he becameone of the

country's wealthiest and most repested man.

7, With his many theories, Albert Einstein did a great impact on

phisics, so much so that he is often called the gratest

physicist of all time.

8, Since rats are destructive and may carry disease,

therefore many cities try to exterminate them.

9, In that age of computers, it is difficult to imagine how

tedious the work of accountants and clerks must have been in

the past.

10, Made up of more than 150 member countries, the organization

known as the United Nations were established after World War II

to preserve international peace and security.


E, Supply the correct tense :
1, You must tell me the truth. I insist on being told the truth.
2, Had Josh caught the ball, we would have won the game.
3, Don't worry! We will have finished the report by 11 o'clock.
4, Fred was pleased to be admitted to the collage.
5, Tere were some people rowing on the river.
6, Alex has a test tomorrow that he needs to study for. He should not be watching the TV right now.
7, Were I to know the answer, I would tell you right away.
8, By the end of last year, he had read four Shakespeare plays and by next year he will have read two more.

(**hix bi ny dễ chả b cho mấy bi trn :wacko:**)

III, Writing:
1, Tim insisted on being told the complete story.
-> Nothing but the complete story could satisfy Tim.

2, She never seems to succeed even though she works hard.
-> However hard she works, she never seems to succeed.

3, Andrew is the most generous person I have ever met.
-> I've yet to meet anyone who is more generous than Andrew.

4, She never seems to succeed even though she studies much.
-> Much as she studies, she never seems to succeed.

5, I never thought that I would win the first prize.
-> It had never crossed my mind that I would win the first prize.

6, I don't think the televisionis likely to blow up at any minutes.
LIKELIHOOD There is no likelihood of the televisions' blowing up at any minutes.

7, This car only cost me 500 pounds.
PICKED I picked this car up for only 500 pound.

8, Someone paid five thounsands pounds for the painting.
WENT Someone went to a decision of paying five thounsands pounds for the painting.

9, We have made neither a profit nor a loss this year.
EVEN We have broken even this year.

10, In 1967 programs began to be transmitted in color.
ADVENT 1967 saw the advent of the transmission of programs in color.

Kh qu !! :(

peden
22-12-2007, 06:00 PM
I, Phonology
1, A, massage B, carriage C, voyage D, dosage (age)
2, A, dimension B, expansion C, confusion D,tension (sion)
3, A, increase B, ink C, pink D, thank (n)
4, A, apology B, claasify C, testify D, verify (y)
5, A, beloved B, naked C, ploughed D, learned (ed)
STRESS
6, A, obvious B, notorious C, credulous D,numerous
7, A, dialect B, diagram C, diagonal D, diamond
8, A, europe B, monument C, province D, minority
9, A, obsolete B, complete C, compete D,deplete
10, A, consent B, obstinacy C, condolence D, equality

II, Vocabulary and Grammar
A, Choose the best answer.
1, She loved tennis and could watch it till.................came home.
A, he
B, everyone
C, the horses
D, the cows

2, Could you close the window? There is a bit of a ..................
A, current
B, wind
C, draught
D,breeze

3, Thousands of steel..................were used as the framework of the new office block.
A, beams
B, girders
C, stakes
D, piles

4, The ceiling fans were on, but unfortunately they only..................the hot, humid air.
A, stirred up
C, poured through
C, turned into
D, cut back

5, He set one alarm clock for five o'clock and the other for five past so as to...................that he did not oversleep.
A, assure
B, ensure
C, insure
D, reassure

6, When Tim was eating a cherry, he accidentally swallowed the.................
A, nut
B, stone
C, seed
D, core

7, It was only..................he told me his surname that I realised that we had been to the same school.
A, then
B, until
C, as soon as
D, when

8, He got an excellent grade in his exam.....................the fact that he had not worked particular hard.
A, on account of
B, because
C, in spite of
D, although

9, Their eventual choice of house was.....................by the time Peter would take to gat to the office.
A, related
B, consequent
C, determined
D, dependent

10, It turned out that we................. rushed to the airport as the plane was delayed by several hours.
A, hadn't
B, should have
C, mustn't
D, need not have

B, Supply the correct form.
1, His busy schedule made him completely (access) inaccessible to his students.
2, He works for UNESSCO in a purely (advice)
3, The sun and the moon are often (person) personages in poetry.
4, I have never known such a (quarrel) quarrelsome person.
5, I don't care if you had had too much to drink. Your behaviour last night was (defend) undefended.

C, Choose the right verbs
BREAK CALL SLOW TAKE DRAW
1, The red car has just...drawn........... up in front of our house. Are we expecting anyone?
2, His condition is worse than before. I think we should ....call...........in a doctor
3, I've won a million dollar! I do not believe it! I simply can not ....take........it in!
4, Could you slow down, please. I do not like driving so fast on country roads
5, I'm sorry I'm late. The car has ..broken.........down again. I've left it about a mile down the street.

D, Indentify the one that is not correct.

1, Anthropologists agree that our primitive ancestors who inhabited the tropics probably have natural protection against the sun.

2, A good exercise program helps teach people to avoid the

habits that might shorten the lives.

3, A thunder usually follows lightening by five seconds for

every mile between the flash and the observer.

4, Forgery, in law, is the fabrication or altering of a written

document with the intent to decieve or defraud.

5, During the first half of the 19th century, immigrants to the US were

predominant from Western Erope; after the Civil War, however, new

arrivals came mainly from Eastern and Southern Erope, as well as

from Asia.

6, Bill Gates built his microcomputer software company into one of the

largest in the nation , and in doing so he became one of the

country's wealthiest and most repested man.

7, With his many theories, Albert Einstein did a great impact on

phisics, so much so that he is often called the gratest

physicist of all time.

8, Since rats are destructive and may carry disease,

therefore many cities try to exterminate them.

9, In that age of computers, it is difficult to imagine how

tedious the work of accountants and clerks must have been in

the past.

10, Made up of more than 150 member countries, the organization

known as the United Nations were established after World War II

to preserve international peace and security.


E, Supply the correct tense :
1, You must tell me the truth. I insist on (tell) being telling the truth.
2, (Josh caught) If josh had caught the ball, we would have won the game.
3, Don't worry! We (finish) will have finished the report by 11 o'clock.
4, Fred was pleased (admit) to be admitted to the collage.
5, Tere were some people (row) on the river.
6, Alex has a test tomorrow that he needs to study for. He (not watch) must not be watching the TV right now.
7, Were I (know) the answer, I (tell) you right away.
8, By the end of last year, he (read) had read four Shakespeare plays and by next year he (read) will have read two more.

III, Writing:
1, Tim insisted on being told the complete story.
-> Nothing but being told the complete story would satisfy Tim
2, She never seems to succeed even though she works hard.
-> However hard she works she never seems to succeed
3, Andrew is the most generous person I have ever met.
-> I've not yet met such a generous person like Andrew
4, She never seems to succeed even though she studies much.
-> Much she studies she never seems to succeed
5, I never thought that I would win the first prize.
-> It had been very surpinsing that I would win the first prize
6, I don't think the television likely to blow up at any minutes.
LIKELIHOOD I don't think the television has likelihood to blow up at any minutes
7, This car only cost me 500 pounds.
PICKED I picked this car up for only 500 pounds
8, Someone paid five thounsands pounds for the painting.
WENT The price of this paiting went up to five thounsands pounds
9, We have made neither a profit nor a loss this year.
EVEN
10, In 1967 programs began to be transmitted in color.
ADVENT

đề olimpic có khác
khó quá :smilie_crazy:
bạn DUY post key check giùm lun nha
thanks

Luong Thai Duy
30-12-2007, 08:17 PM
Đề thi Olympic 30/4 năm nay 2007.
I, Phonology
1, A, massage
2, C, confusion
3, A, increase
4, A, apology
5, C, ploughed
STRESS
6, B, notorious
7, C, diagonal
8, D, minority
9, A, obsolete
10, B, obstinacy

II, Vocabulary and Grammar
A, Choose the best answer.
1, She loved tennis and could watch it till.................came home.
D, the cows

2, Could you close the window? There is a bit of a ..................
C, draught


3, Thousands of steel..................were used as the framework of the new office block.
B, girders


4, The ceiling fans were on, but unfortunately they only..................the hot, humid air.
A, stirred up

5, He set one alarm clock for five o'clock and the other for five past so as to...................that he did not oversleep.
B, ensure


6, When Tim was eating a cherry, he accidentally swallowed the.................
B, stone


7, It was only..................he told me his surname that I realised that we had been to the same school.
D, when

8, He got an excellent grade in his exam................the fact that he had not worked particular hard.
C, in spite of


9, Their eventual choice of house was.....................by the time Peter would take to gat to the office.
C, determined


10, It turned out that we................. rushed to the airport as the plane was delayed by several hours.
D, need not have

B, Supply the correct form.
1, His busy schedule made him completely inaccessible to his students.
2, He works for UNESSCO in a purely advisory
advisory (là ban tư vấn)
3, The sun and the moon are often personified in poetry.
4, I have never known such a quarrelsome person.
5, I don't care if you had had too much to drink. Your behaviour last night was indefensible.

C, Choose the right verbs
BREAK CALL SLOW TAKE DRAW
1, The red car has just.....drawn......... up in front of our house. Are we expecting anyone?
2, His condition is worse than before. I think we should .......call........in a doctor
3, I've won a million dollar! I do not believe it! I simply can not ....take........it in!
4, Could you.....slow........ down, please. I do not like driving so fast on country roads
5, I'm sorry I'm late. The car has .....broken......down again. I've left it about a mile down the street.

D, Indentify the one that is not correct.

1, Anthropologists agree that our primitive ancestors who inhabited the tropics probably have natural protection against the sun.

2, A good exercise program helps teach people to avoid the

habits that might shorten the lives.

3, A thunder usually follows lightening by five seconds for

every mile between the flash and the observer.

4, Forgery, in law, is the fabrication or altering of a written

document with the intent to decieve or defraud.

5, During the first half of the 19th century, immigrants to the US were

predominant from Western Erope; after the Civil War, however, new

arrivals came mainly from Eastern and Southern Erope, as well as

from Asia.

6, Bill Gates built his microcomputer software company into one of the

largest in the nation , and in doing so he becameone of the

country's wealthiest and most repested man.

7, With his many theories, Albert Einstein did a great impact on

phisics, so much so that he is often called the gratest

physicist of all time.

8, Since rats are destructive and may carry disease,

therefore many cities try to exterminate them.

9, In that age of computers, it is difficult to imagine how

tedious the work of accountants and clerks must have been in

the past.

10, Made up of more than 150 member countries, the organization

known as the United Nations were established after World War II

to preserve international peace and security.


E, Supply the correct tense :
1, You must tell me the truth. I insist on being told the truth.
2, Had Josh caught the ball, we would have won the game.
3, Don't worry! We will have finish the report by 11 o'clock.
4, Fred was pleased to be admitted to the collage.
5, Tere were some people rowing on the river.
6, Alex has a test tomorrow that he needs to study for. He should not be watching the TV right now.
7, Were I to know the answer, I would tell you right away.
8, By the end of last year, he had read four Shakespeare plays and by next year he will have read two more.

III, Writing:
1, Tim insisted on being told the complete story.
-> Nothing but the complete story would/could satisfy Tim.
2, She never seems to succeed even though she works hard.
-> However hard she works, she never seems to succeed.
3, Andrew is the most generous person I have ever met.
-> I've yet to meet anyone who is more generous than Andrew.
4, She never seems to succeed even though she studies much.
-> Much as she studies, she never seems to succeed.
5, I never thought that I would win the first prize.
-> It had never crossed my mind that I'd win the prize.
6, I don't think the televisionis likely to blow up at any minutes.
LIKELIHOOD There is little likelihood that the TV will blow up at any minute.
7, This car only cost me 500 pounds.
PICKED I picked this car up for only 500 pounds.
8, Someone paid five thounsands pounds for the painting.
WENT The painting went for 5000 pounds.
9, We have made neither a profit nor a loss this year.
EVEN We have broken even this year.
10, In 1967 programs began to be transmitted in color.
ADVENT 1967 saw the advent of the transmission of programmes in color.


Kết quả đê:
peden: 40/60:smilie_clap:
ATBS: 46/60:smilie_clap:
Kết quả cao quá à ngen, chắc ko cần tớ giải thích j thêm nhỉ?:smilie_goodjob:
Congratulations:dancing-banana:

huynhvubaoan
09-01-2008, 10:58 AM
Đề nghị ai post pài olympic cho lun phần sửa của Error indentification!!!chứ cho DA như vậy tui di mua sách về cũng có!!!^~^

peden
09-01-2008, 01:44 PM
bạn Duy có bài nữa thì post lun nha ,mới thi HK xong đang rảnh nên ngồi làm bài cho đỡ bùn ,thanksssssss
bài thiệt cho nên post từng bài một cũng dc mà ,post cả đề thấy dài quá dễ sinh oải
thankssss lần nữa

Luong Thai Duy
09-01-2008, 07:13 PM
Tiếp theo là phần Vocabulary trong đề thi 1 tiết của bọn tớ:
Mời các bạn làm thử coi::smilie_goodjob:
No dictionaries, please


Time :10 mins
I, Select a suitable word and fill in the blank with its correct form:
Center
Resist
Due
Symmetry
Real
Category
Critic
Estimate
Surmount
Replace
1, This is a/an ..................comb because it is my father's keepsake.
2, You will be fined if the bills are...............
3, With the ubiquitous and unreliable reading sources from Internet , it's best to apply................reading.
4, If we..................,the province will have more authority over domestic affairs.
5, When they face up with.............adversity, do they take enough courage to handle them yourself?
6, They...................his ability when they promoted him.
7, Be down to earth, please! Set the.................objectives which are achievable.
8, They were ...............drawn to each other after only a few meetings.
9, Linguists are studying the................use of Creole by parents and children.
10, Paticipants were.......................according to age and sex.

II, The root "graphy" has a Greek origin which means "to write" or "record". This root also refers to "the study of something". The root word "graph" and "graphy" are combined with prefixes and suffixes to form many words in English. Look at the word stems in the box below, then read the list of definitions that follow. Add the rood "graph" or "graphy" to each word stem to make words that match the definitions.

biblio
photo
para
bio
carto
mono
autobio
demo
seismo
choreo
1, The life memories of a person, written by that person.
2, A short section of a text, made up one or more sentences, that deals with the same idea throughout.
3, A written account, such as a bookor scholary pamphlet, on a particular and usually limited subject.
4, The study of the characteristics of human populations, for example: size, growth, density, distribution, and vital statistics...
5, The art and science of making maps or navigational charts.
6, An image of an object, a person or landscape recorded digitally or on special film or paper.
7, An instrument for automatically detecting and recording the duration, intensity, and direction of an earthquake.
8, A list of writings related to a given subject, or referenced within a particular written book.
9, The art of creating and arranging sance sequences.
10, A written account of a person's life.

vuduccuong_hd
09-01-2008, 08:11 PM
Mnh đang cần đề thi tuyển cấp 3, đầu vo lớp 10.Gip mnh nh!

music_box_angel_234
11-01-2008, 01:27 PM
bạn duy ui giúp mình cách dùng của MUCH COMMAND,EVER SINCE, MOOD , PHÂN BIỆT ANOTHER/OTHER nhé.................mình căm ơn nhiều lắm ,,,mà năm nay em mới học lớp ́ ak mong mấy anh, chị giúp đỡ nha

sha_sha
14-01-2008, 11:21 PM
ĐỀ THI ĐỀ NGHỊ OLYMPIC 10(TRƯỜNG NGUYỄN THƯỢNG HIỀN)
A.
1.Teams of expects are examining the damage to the building(examined)

2.I found this film quite disappointing (let)

3.You didn't think carefully enough before you decided(ought)

4.Only if you work hard now have you any chance of success(depends)

5.I saw a TV programs last month,which was very similar to this one(bears)

B.
1.Because the chemiscal were properly combined,the prescription
->Because of
2.The man's life was one of great poverty
>Throughout
3.She doesn't know why they are attracted to spending all day on the beach
>She can't see
4.They are soon accustomed to swimming
->It is
5.Her success went beyond her expectation
->Never
6.I would do anything to prevent him from going there
->There's
7.Tony's very charming,but I wouldn't trust him
->Charming
8.He declared his disapproval of the behaviour of some of his supporters
->He let it
9.I thought about what has happened all those years before
->I cast
10.He said he had won as a result of good luck
->He attributed

Bữa sau đnh tp đề di,mấy bạn lm trước ci ny,tớ sẽ post key sau:zorro:

Luong Thai Duy
20-01-2008, 03:23 PM
ĐỀ THI ĐỀ NGHỊ OLYMPIC 10(TRƯỜNG NGUYỄN THƯỢNG HIỀN)
A.
1.Teams of expects are examining the damage to the building(examined)
-> The damage to the building is being examinted by teams of experts
2.I found this film quite disappointing (let)
-> Thid film let me down
3.You didn't think carefully enough before you decided(ought)
-> you ought to have thought carefully before your decisions
4.Only if you work hard now have you any chance of success(depends)
-> Your only chances of success depends on your working hard
5.I saw a TV programs last month,which was very similar to this one(bears)
-> this TV programmebears a (strong) resemblance tothe one I saw last month
B.
1.Because the chemiscal were properly combined,the prescription
->Because of the proper combination of the chemicals, the prescription....
2.The man's life was one of great poverty
->Throughout the man'life, he was very poor
3.She doesn't know why they are attracted to spending all day on the beach
>She can't see the reason why people are attracted to spending...
4.They are soon accustomed to swimming
->It is not long before they are accustomed to swimming
5.Her success went beyond her expectation
->Never had she expected that she was so successful
6.I would do anything to prevent him from going there
->There's nothing I couldn't do to prevent him from going there
7.Tony's very charming,but I wouldn't trust him
->Charming as Tony is, I wouldnot trust him
8.He declared his disapproval of the behaviour of some of his supporters
->He let it ????
9.I thought about what has happened all those years before
->I cast my mind back to what has happened.........
10.He said he had won as a result of good luck
->He attributed his success to good luck

ha_a4_cva
20-01-2008, 05:29 PM
đề ny kh hỉu qu ta, chị/ anh j` post đề ny ơi, đnh r đề đi ạh

smile pasta
20-01-2008, 05:49 PM
ĐỀ THI ĐỀ NGHỊ OLYMPIC 10(TRƯỜNG NGUYỄN THƯỢNG HIỀN)
A.
1.Teams of expects are examining the damage to the building(examined)
-> The damage to the building is being examinted by teams of experts
2.I found this film quite disappointing (let)
-> This film let me down
3.You didn't think carefully enough before you decided(ought)
-> You ought to have thought more carefully before your decided.
4.Only if you work hard now have you any chance of success(depends)
-> Your only chances of success depends on your working hard
5.I saw a TV programs last month,which was very similar to this one(bears)
-> This TV programme bears a strong resemblance to the one I saw last month
B.
1.Because the chemiscal were properly combined,the prescription
->Because of the proper combination of the chemicals, the prescription....
2.The man's life was one of great poverty
->Throughout the man's life, he was very poor
3.She doesn't know why they are attracted to spending all day on the beach
>She can't see the attraction of spending all day on the beach.
4.They are soon accustomed to swimming
->It is not long before they are accustomed to swimming
5.Her success went beyond her expectation
->Never had she expected that she was so successful
6.I would do anything to prevent him from going there
->There's nothing I wouldn't do to prevent him from going there
7.Tony's very charming,but I wouldn't trust him
->Charming as Tony is, I would not trust him
8.He declared his disapproval of the behaviour of some of his supporters
->He let it be known that he disapproved of the behaviour of his supporters.
9.I thought about what has happened all those years before
->I cast my mind back to what has happened.........
10.He said he had won as a result of good luck
->He attributed his success to good luck

Bi của bạn tương đối tốt đấy, c mấy chỗ sai st mnh sửa gip bạn rồi, nhưng key của mnh chưa hẳn đng hon ton đu đnh chờ key từ bạn sha_sha vậy :smilie_goodjob:

smile pasta
20-01-2008, 05:57 PM
đề ny kh hỉu qu ta, chị/ anh j` post đề ny ơi, đnh r đề đi ạh
Đề bi bạn sha_sha post trch từ đề thi đề nghị của trường Nguyễn Thượng Hiền (TPHCM) cho cuộc thi Olympic 30/04 mn Tiếng Anh lần thứ 13-2007 đấy bạn ạh.

duyendao
24-01-2008, 09:42 PM
D bị out khỏi đội Olympic của trường oi nhưng quyết tm :grumpy: lm lại... Bi kh cứ lm, sai đng mặc kệ :D c đp n rồi rt kinh nghiệm sau :approve:
ĐỀ THI ĐỀ NGHỊ OLYMPIC 10(TRƯỜNG NGUYỄN THƯỢNG HIỀN)
A.
1.Teams of expects are examining the damage to the building(examined)
The damage to the building is being examined by teams of expects.
2.I found this film quite disappointing (let)
This film let me down.
3.You didn't think carefully enough before you decided(ought)
You ought to have thought carefully enough before you decided.
4.Only if you work hard now have you any chance of success(depends)
Your chance of success depends on your hard working now.
5.I saw a TV programs last month,which was very similar to this one(bears)

Hic, phần B đnh dm đp n :D

Luong Thai Duy
28-01-2008, 02:10 PM
45 mins test
SECTION 1: GRAMMAR AND VOCABULARY

I, Choose the best answer:
1, The computer has multiplied these two nine-digit numbers with a(n) .............. speed
a, trustworth
b, mild-wide
c, airtight
d, lightning-fast
2, We've bought some .................chairs for the garden so that they are easy to store away
a, adapting
b, adjusting
c, bending
d, folding
3, We were working overtime to copoe with a sudden...............in demand
a, surge
b, boost
c, impetus
d, thrust
4, I was so shocked when I was informed about the ...............news
a, ground-breaking
b, breaking-ground
c, ground-broken
d, broken-ground
5, She is interested in teaching.....................because she loves working with children
a, semester
b, communication
c, work
d, professional
6, Jane is always a determined to do anything she wants. She is a(n)..............woman
a, ambitious
b, strong-willed
c, brillant
d, humane
7, There has been a great ..............in his English
a, improvement
b, rise
c, increase
d, decrease
8, Don't go too fast. I can't keep.............you
a, on to
b, on with
c, up to
d, up with
9, This pill can help you................the pain
a, raise
b, create
c, ease
d, cause
10, The job would suite anyone with a bussiness...............
a, specialize
b, company
c, work
d, background

II, Find 100 unnecessary words
Sesame was one of the earliest herbs known to the world. There are some disagreements among all the authorities as the exact place of the origin of this ancient herb, it may only have been Afica, Afghanistan or the East Indies. It is then mentioned in Sanskrit literature and Egyptian scripts, as well as in old Hebrew writings. Cleopatre is supposed to have been used sesame oil as a skin beautifier. Sesame used to grow in the wild, but recently has been grown up as an important crop in many parts of the world. It grows to both 3 or 4 feet high and has white flowers that are followed by seeds which produce oil, high in protein and mineral content. A product of sesame seed is an edible cream known as tahini, which has had the consistency of honey and is extremely popular in Middle East and Greek food. Tahini is the principal ingredient in a popular sweet called halva. When being chilled and cut into blocks, it makes as an agreeable accompaniment to black coffee. Sesame seed and honey bars are tasty sweets found out in cake shop and delicatessens. Sesame meal, which is ground sesame seed, is obtained from health food shops and is increasingly found in some of bigger supermarkets.
1,...
2,...
3,...
4,...
5,...
6,...
7,...
8,...
9,...
10,...

III, Choose the error and correct it (1e in a sen)
1, When I got home, Irene was lying in bed think about what a wonderful time she'd had.
2, Not since his childhood Jeff has been back to his village.
3, I don't like spending time with people which lose their tempers easily.
3, To my astonishment, she appeared well-dressed at the party with a pleased smile.
5, You can lead a horse to water but you can't make him drinking.
6, Almost all of the people appear on television wear make-up.
7, A computer can solve simple caculations with lighting speed.
8, I remember to be given a toy drum on my fifth birthday.
9, Each of the things that have happened make me feel happy.
10, The teacher recommends to prepare the lession well before coming to class.

lovely94
28-01-2008, 03:29 PM
45 mins test
SECTION 1: GRAMMAR AND VOCABULARY

I, Choose the best answer:
1, The computer has multiplied these two nine-digit numbers with a(n) .............. speed
a, trustworth
b, mild-wide
c, airtight
d, lightning-fast
2, We've bought some .................chairs for the garden so that they are easy to store away
a, adapting
b, adjusting
c, bendingd, folding
3, We were working overtime to copoe with a sudden...............in demand
a, surge
b, boost
c, impetus
d, thrust
4, I was so shocked when I was informed about the ...............news
a, ground-breaking
b, breaking-ground
c, ground-broken
d, broken-ground
5, She is interested in teaching.....................because she loves working with children
a, semester
b, communication
c, work
d, professional
6, Jane is always a determined to do anything she wants. She is a(n)..............woman
a, ambitious
b, strong-willed
c, brillant
d, humane
7, There has been a great ..............in his English
a, improvement
b, rise
c, increase
d, decrease
8, Don't go too fast. I can't keep.............you
a, on to
b, on with
c, up to
d, up with
9, This pill can help you................the pain
a, raise
b, create
c, ease
d, cause
10, The job would suite anyone with a bussiness...............
a, specialize
b, company
c, work
d, background

II, Find 100 unnecessary words
Sesame was one of the earliest herbs known to the world. There are some disagreements among all the authorities as the exact place of the origin of this ancient herb, it may only have been Afica, Afghanistan or the East Indies. It is then mentioned in Sanskrit literature and Egyptian scripts, as well as in old Hebrew writings. Cleopatre is supposed to have been used sesame oil as a skin beautifier. Sesame used to grow in the wild, but recently has been grown up as an important crop in many parts of the world. It grows to both 3 or 4 feet high and has white flowers that are followed by seeds which produce oil, high in protein and mineral content. A product of sesame seed is an edible cream known as tahini, which has had the consistency of honey and is extremely popular in Middle East and Greek food. Tahini is the principal ingredient in a popular sweet called halva. When being chilled and cut into blocks, it makes as an agreeable accompaniment to black coffee. Sesame seed and honey bars are tasty sweets found out in cake shop and delicatessens. Sesame meal, which is ground sesame seed, is obtained from health food shops and is increasingly found in some of bigger supermarkets.
1,...
2,...
3,...
4,...
5,...
6,...
7,...
8,...
9,...
10,...

III, Choose the error and correct it (1e in a sen)
1, When I got home, Irene was lying in bed thinking about what a wonderful time she'd had.
2, Not since his childhood has Jaff been back to his village.
3, I don't like to spend time with people which lose their tempers easily.
3, To my astonishment, she appeared well-dressed at the party with a pleasant smile.
5, You can lead a horse to water but you can't make him drink.
6, Almost all of the people appear on television wearing make-up.
7, A computer can solve simple caculations with lighting speed.
???
8, I remember to be given a toy drum in my fifth birthday.
9, Each of the things that has happened make me feel happy.
10, The teacher recommended to prepare the lession well before coming to class.

Bi h thit.:smilie_goodjob:
Check cho mnh với

ngochieu02
01-02-2008, 11:30 AM
Cc bạn lm cho dzui nha!
I) Key word transformation
1. The severity of the punishment bore no relation to the seriousness the crime (proportion)
-->
2. Thomas was not given details of the companys new projects(dark)
-->
3. I was too scared to tell him what I really thought(lacked)
-->
4. The police ended the fighting between the 2 gangs by arresting the leader( stop)
-->
5. Travelling alone is not just a matter of taking a good guidebook with you (more)
-->
II) Rewrite
1. A work permit will only be issued on receipt of the correct doccuments.
-> Not until
2. His efforts to find a solution to the problem didn't deserve such savage criticism
-> He shouldn't
3. Coli's inability to make sound judgement dates from his accident
->Ever
4. All the other patients were called to see the dentist before Mr Johnson.
-> Mr Johnson
(trch đề thi đề nghị của trường Trần Đại Nghĩa )

ngochieu02
01-02-2008, 11:50 AM
Tp nữa ny!!!
1. Rewrite
1. I didn't want to buy it, but because he insisted, I bought it
--> He push
2. You pay $20 a month for a period of one yeạr
--> you pay in twelve successive
3. The instruction say you just add boiling water to the soup powder.
-->The soup powder
4. He was suspended for two matches for swearing at the referee.
--> swearing at the referee earned
5. There isn't any pair of thermal socks left in the shop, madam!
--> we are completely
6. The fate of the two climbers is unknown
--> It is a mystery
7. it was Walter Releigh who introduced potatoes and tobacco into England
--> The English owe
8. I was not surprised to hear to hear that Harry had failed his driving test
--> It came
9. My boss works better when he's pressed for tim.
--> The less
10.The chances of success are small.
--> It is not likely
( đề thi đề nghị AV lớp 10 trg L Qu Đn)
cn nữa m mnh lười đnh my qu!!! cc bạn lm hết đi, xong mnh post tp cho :D

smile pasta
01-02-2008, 09:42 PM
I) Key word transformation
1. The severity of the punishment bore no relation to the seriousness of the crime (proportion)
--> The punishment was out of proportion to the crime.
2. Thomas was not given details of the company's new projects(dark)
--> Thomas was kept in the dark about the company's new projects.
3. I was too scared to tell him what I really thought(lacked)
--> I lacked the courage to tell him what I really thought.
4. The police ended the fighting between the 2 gangs by arresting the leader( stop)
--> The polive put a stop to the fighting between the 2 gangs by arresting the leader.
5. Travelling alone is not just a matter of taking a good guidebook with you (more)
--> There is more to travelling alone than taking a good guidebook with you.
II) Rewrite
1. A work permit will only be issued on receipt of the correct documents.
-> Not until the correct documents are received will a work permit be issued.
2. His efforts to find a solution to the problem didn't deserve such savage criticism
-> He shouldn't have been savagely criticised for his efforts to find a solution to the problem.
3. Coli's inability to make sound judgement dates from his accident
->Ever since his accident, Coli has been unable to make sound judgements.
4. All the other patients were called to see the dentist before Mr Johnson.
-> Mr Johnson was the last patient to be called to see the dentist.
(Bi tập ny mnh mới lm trong đợt chọn đội tuyển nn nhớ dai lắm cơ :D)
1. Rewrite
1. I didn't want to buy it, but because he insisted, I bought it
--> He pushed me into buying it.
2. You pay $20 a month for a period of one yeạr
--> You pay in twelve successive monthly instalments of $20.
3. The instruction say you just add boiling water to the soup powder.
-->The soup powder just needs boiling water added to it according to the instruction.
4. He was suspended for two matches for swearing at the referee.
--> Swearing at the referee earned him a two-match suspension.
5. There isn't any pair of thermal socks left in the shop, madam!
--> We are completely sold out of thermal socks, madam!
6. The fate of the two climbers is unknown
--> It is a mystery what has happened to the two climbers.
7. it was Walter Releigh who introduced potatoes and tobacco into England
--> The English owe the introduction of potatoes and tobacco to Walter Releigh.
8. I was not surprised to hear to hear that Harry had failed his driving test
--> It came as no surprise to me to hear that Harry had failed his driving test
9. My boss works better when he's pressed for tim.
--> The less time my boss has, the better he works.
10.The chances of success are small.
--> It is not likely that they will succeed.
(Bi ny lm mnh nhớ hi học đội tuyển lớp 9 qu ước g thời gian quay ttrở lại nhỉ :love:)
Cậu check gim nh tại dạo ny ăn chơi qu nn chả đụng g đến Anh văn hết :smilie_goodjob:

ngochieu02
02-02-2008, 10:26 AM
ai lm nữa đi, chy oy, mới c 1 người cho đp n lm seo được hu hu :D

bunnybunnybinbin
02-02-2008, 12:21 PM
I da! Mnh l beginner thui. Mấy bi n coi bộ kh chơi. Mnh mới lớp 9, đang rất cần những đề thi tuyển học sinh giỏi tiếng anh lớp 10 của trương THPH chuyn L Hồng Phong từ năm 2004 đến nạy Bạn no c share dzới mnh nha. Km ơn nhu!!!

bunnybunnybinbin
02-02-2008, 12:28 PM
Mnh đang tm đề thi tuyển học sinh giỏi lớp 10 của trường chuyn L Hồng Phong từ năm 2004 đến nay. Bạn no c share cho mnh nha! Mnh đang rất cần n cho bi tập tết.

bunnybunnybinbin
02-02-2008, 12:32 PM
Thm nữa, mnh c rất nhu đề thi tuyển học sinh giỏi lớp 9 của trương mnh. C thể cc bạn thấy dễ ẹc nhưng m lm chơi cho dzui nha:dancing-banana::dancing-banana::dancing-banana:
Mnh cũng c vi đề thi tuyển vo trường phổ thng năng khiếu v vi đề thi học sinh giỏi lớp 12. C ai cần ko vậy???:grad:

Luong Thai Duy
02-02-2008, 10:47 PM
45 mins test
SECTION 1: GRAMMAR AND VOCABULARY

I, Choose the best answer:
1, The computer has multiplied these two nine-digit numbers with a(n) .............. speed
a, trustworth
b, mild-wide
c, airtight
d, lightning-fast :nhanh như điện

2, We've bought some .................chairs for the garden so that they are easy to store away
a, adapting
b, adjusting
c, bending
d, folding :ghế xếp

3, We were working overtime to cope with a sudden...............in demand
a, surge
b, boost
c, impetus
d, thrust

4, I was so shocked when I was informed about the ...............news
a, ground-breaking :động trời
b, breaking-ground
c, ground-broken
d, broken-ground

5, She is interested in teaching.....................because she loves working with children
a, semester
b, communication
c, work
d, professional

6, Jane is always a determined to do anything she wants. She is a(n)..............woman
a, ambitious
b, strong-willed
c, brilliant
d, humane

7, There has been a great ..............in his English
a, improvement
b, rise
c, increase
d, decrease

8, Don't go too fast. I can't keep.............you
a, on to
b, on with
c, up to
d, up with

9, This pill can help you................the pain
a, raise
b, create
c, ease
d, cause

10, The job would suite anyone with a business...............
a, specialize
b, company
c, work
d, background

II, Find 100 unnecessary words
Sesame was one of the earliest herbs known to the world. There are some disagreements among all the authorities as the exact place of the origin of this ancient herb, it may only have been Africa, Afghanistan or the East Indies. It is then mentioned in Sanskrit literature and Egyptian scripts, as well as in old Hebrew writings. Cleopatra is supposed to have been used sesame oil as a skin beautifier. Sesame used to grow in the wild, but recently has been grown up as an important crop in many parts of the world. It grows to both 3 or 4 feet high and has white flowers that are followed by seeds which produce oil, high in protein and mineral content. A product of sesame seed is an edible cream known as tahini, which has had the consistency of honey and is extremely popular in Middle East and Greek food. Tahini is the principal ingredient in a popular sweet called halva. When being chilled and cut into blocks, it makes as an agreeable accompaniment to black coffee. Sesame seed and honey bars are tasty sweets found out in cake shop and delicatessens. Sesame meal, which is ground sesame seed, is obtained from health food shops and is increasingly found in some of bigger supermarkets.

III, Choose the error and correct it (1e in a sen)
1, When I got home, Irene was lying in bed think about what a wonderful time she'd had.
C->thinking

2, Not since his childhood Jeff has been back to his village.
C->has Jack been

3, I don't like spending time with people which lose their tempers easily.
C->who

4, To my astonishment, she appeared well-dressed at the party with a pleased smile.
D->pleasant

5, You can lead a horse to water but you can't make him drinking.
D->drink

6, Almost all of the people appear on television wear make-up.
C->appearing

7, A computer can solve simple calculations with lighting speed.
D->lightning

8, I remember to be given a toy drum on my fifth birthday.
B->being

9, Each of the things that have happened make me feel happy.
C->makes

10, The teacher recommends to prepare the lesson well before coming to class.
B->preparing

haihabo:22/30
congratulations!:smilie_clap::boxing:

Luong Thai Duy
02-02-2008, 11:43 PM
Sau đy tớ xin post 1 bi m tớ nghĩ ko cn j` để ni
Từ điển thoải mi, coi như l 1 đề olympic trn dethi.com nh
Xem ai đoạt giải no
:boxing:Nho v đ:boxing:

Part 1: Idioms

Rewrite:

1, She was disgusted beyond endurance when she came to the finish.
ROPE
2, Do you think Mary is extremely awkward?
THUMBS
3, He gets very annoyed when you criticize him.
BULL
4, You shouldn't talk to people who will not listen.
FALL
5, Perter caught a bad cold yesterday.
DEATH
6, I often find Jane and I have misunderstandings
CROSS
7, The houses that were very close to the blast were badly damaged.
IMMEDIATE
8, He got revenge on her
OWN
9, Don't overprotect the boy-let him play with the others
COTTON
10, If the child grew restless, she would take him out of his cot and lull him.
SING
11, Whatever difficulties Anna had, she still attended university.
SHINE
12, The price of the house has been reduced as much as possible because the owner needs some money.
BONE
13, Nobody does her any harm.
FINGER
14, You can't compare tabloids with quality newspaper.
FISH
15, Although I don't speak Italian very well, I understood the general meaning of what he said.
DRIFT
16, I've considered the advantages and disadvantages and I decided not to go.
WEIGHED
17, Getting an apology from him was almost impossible to obtain.
BLOOD
18, He is so rich and successful.
WORLD
19, They will cause a lot of trouble.
CAT
20, He is very good at cooking spaghetti.
DAB

:boxing:Thử xem no:boxing:
Idioms are very useful, especially in essays!!!

ATBS_Rozykiss
03-02-2008, 02:10 PM
Part 1: Idioms

Rewrite:

1, She was disgusted beyond endurance when she came to the finish.
--> She was disgusted beyond endurance when she reached the ROPE

2, Do you think Mary is extremely awkward?
--> Do you think Mary is extremely all fingers and THUMBS?

3, He gets very annoyed when you criticize him.
--> You criticize him like a red rag to a BULL

4, You shouldn't talk to people who will not listen.
--> You shouldn't talk to people who will FALL short of listening.

5, Perter caught a bad cold yesterday.
--> Peter caught his DEATH of cold yesterday

6, I often find Jane and I have misunderstandings
--> I often find Jane and I have CROSS opinions.

7, The houses that were very close to the blast were badly damaged.
--> The houses that were very IMMEDIATE to the blast were badly damaged.

8, He got revenge on her
--> He got his OWN back on her

9, Don't overprotect the boy-let him play with the others
--> Don't overprotect the boy-let him COTTON on to the others

10, If the child grew restless, she would take him out of his cot and lull him.
SING

11, Whatever difficulties Anna had, she still attended university.
--> Anna took the SHINE out of whatever difficulties she had to attend university.

12, The price of the house has been reduced as much as possible because the owner needs some money.
--> The price of the house has been cut to the BONE as much as possible because the owner needs some money.

13, Nobody does her any harm.
FINGER

14, You can't compare tabloids with quality newspaper.
--> You can never offer to teach FISH to swim

15, Although I don't speak Italian very well, I understood the general meaning of what he said.
--> Although I don't speak Italian very well, I understood the DRIFT of what he said.

16, I've considered the advantages and disadvantages and I decided not to go.
--> I've WEIGHED the pros and cons and I decided not to go

17, Getting an apology from him was almost impossible to obtain.
BLOOD

18, He is so rich and successful.
--> He carries the WORLD before one.

19, They will cause a lot of trouble.
--> They will put the CAT among the pigeons.

20, He is very good at cooking spaghetti.
--> He is a DAB hand at cooking spaghetti.

Luong Thai Duy
05-02-2008, 08:28 PM
Part 1: Idioms

Rewrite:

1, She was disgusted beyond endurance when she came to the finish.
ROPE >> She was disgusted beyond endurance when she reached the rope.
2, Do you think Mary is extremely awkward?
THUMBS >> Do you think Mary is all (fingers and) thumbs?
3, He gets very annoyed when you criticize him.
BULL >> You criticized him like a red rag to a bull.
4, You shouldn't talk to people who will not listen.
FALL >> You shouldn't fall on deaf ears.
5, Perter caught a bad cold yesterday.
DEATH >> Peter caught his death of cold yesterday.
6, I often find Jane and I have misunderstandings
CROSS >> I often find Jane and I are at cross purpose.
7, The houses that were very close to the blast were badly damaged.
IMMEDIATE >>The houses in the immediate vicinity of the blast were badly damaged.
8, He got revenge on her
OWN >> He got his own back on her.
9, Don't overprotect the boy - let him play with the others
COTTON >> Don't wrap the boy in cotton wood- let him play the others.
10, If the child grew restless, she would take him out of his cot and lull him.
SING >> If the child grew restless, she would take him out of his cot and sing him to sleep.
11, Whatever difficulties Anna had, she still attended university.
SHINE >> Anna still attended university rain or shine.
12, The price of the house has been reduced as much as possible because the owner needs some money.
BONE >>The price of the house has been cut to the bone because the owner needs some money.
13, Nobody does her any harm.
FINGER >> Nobody has laid a finger on her.
14, You can't compare tabloids with quality newspaper.
FISH >> Tabloids are a different kettle of fish from quality newspaper .
15, Although I don't speak Italian very well, I understood the general meaning of what he said.
DRIFT >> Although I don't speak Italian very well, I got his drift
16, I've considered the advantages and disadvantages and I decided not to go.
WEIGHED >> I've weighed up the pros and cons and I decided not to go.
17, Getting an apology from him was almost impossible to obtain.
BLOOD >> Getting an apology from him was like getting blood out of a stone.
18, He is so rich and successful.
WORLD >> He has the world by the tail
19, They will cause a lot of trouble.
CAT >> They will put the cat among the pigeons.
20, He is very good at cooking spaghetti.
DAB >> He is a dab hand at cooking spaghetti.

smile pasta
05-02-2008, 11:13 PM
Ẹc mấy hum nay khng bt bn đy c bi tập chi, m ton l mấy bi cần thiết cho tớ nữa, mai mốt cc cậu post nhu nhu nh tớ sẽ chăm chỉ lm bi :D

Luong Thai Duy
06-02-2008, 01:49 PM
Thi post kiểu kia t người lm lm, cứ post cả bi cho n lnh:]
Đề thi của trường Trần Đại Nghĩa (hh)

I, Word form:
1, He is an (speak)....................critic of what he calls "paranorne greeks"
2, The newspaper article was (dismissed)................... of the possibility of ESP.
3, Thomas Johnson, an environmental (active)..............has been working for Green Peace for over 20 years.
4, Children of primary school age are very (impression)...................... and tend to believe what they are told.
5, People know that the bald eagle is a(n) (danger)..................... species.
6, That the ship disappeared is an (explain).................... mystery.
7, The pipes in the house started rusting, (color)................ the water.
8, The girls in this class (number).................... the boys two to one.
9, Samuel talked (end)............... about human cloning.
10, As far as we can tell, the police and the (protest)................atood still for a while.

II, Prep
1, I'm sorry to hear that Dick and Peter have fallen..................They were such good friend.
2, I can't understand how your father managed to see...................that man. He had deceived all of us.
3, Would you mind doing..................your seatbelt before we land in 10 mins?
4, They'll eventually have to face .............. ............... that fact that the company is going to be closed down.
5, I need to brush................. .................. my French because my final exam are coming.
6, His days are numbered. He is............the brink of death.
7, Giang was.................two minds about her future. Should she study to be a teacher or an actress?
8, Ants are blind....................red light, so it is possible to observe them in an artificial nest without disturbing their activities.
9, I've taken this watch..................piece, and now I can't put it together again.
10, Last year was the third year.................succession that he had won the championships.

III, Tenses

1, What a terrible thing to happen! Just think, if we (not miss)................... the plane, we (kill)....................in the crash.

2, Something tells me that you (not listen)...............to a single word I (say)..............in the past 10 minutes.

3, The requirement of the state was that she (take)................... a blood test before getting a marriage license.

4, (suggest)...............the scheme myself, I now feel (commit).............(try).............(make)..... ............it work.

5, How many of these chocolates (you / eat)....................to date?

6, At school I (dislike)................the maths teacher because he (always / pick) on me.

7, The man who (escape)................. last night from Dartmoor Prison (capture).............. .He (shoot)................ two guards dead as he (make)............his getaway, and (wound) two others at the time he (capture)................It is suspected that the gun he (use)..................(bring)..................to him by a recent visitor.

8, When I (turn)............... 30, I (start)............... making plans for a new career because I (probably / get)................... bored with my life.

9, She can't bear (leave)...............alone in the dark, (be).................... accustomed to (having)................ a light on all night since she was a child.

10, Not until later (they / discover)..................that the picture (steal).............

Tạm thời thế thi nh
:boxing::boxing:

peden
06-02-2008, 03:22 PM
Đề thi của trường Trần Đại Nghĩa (hh)

I, Word form:
1, He is an (speak) unspeakablecritic of what he calls "paranorne greeks"
2, The newspaper article was (dismissed) dismissed of the possibility of ESP.
3, Thomas Johnson, an environmental (active) actor has been working for Green Peace for over 20 years.
4, Children of primary school age are very (impression) impressed and tend to believe what they are told.
5, People know that the bald eagle is an (danger) endangered species.
6, That the ship disappeared is an (explain) unexplainable mystery.
7, The pipes in the house started rusting, (color) color the water.
8, The girls in this class (number) number the boys two to one.
9, Samuel talked (end) endlessly about human cloning.
10, As far as we can tell, the police and the (protest) protester stood still for a while.

II, Prep
1, I'm sorry to hear that Dick and Peter have fallen..........out........They were such good friend.
2, I can't understand how your father managed to see...........into........that man. He had deceived all of us.
3, Would you mind doing.........on........your seatbelt before we land in 10 mins?
4, They'll eventually have to face .......up....... ........to....... that fact that the company is going to be closed down.
5, I need to brush........up.... my French because my final exam are coming.
6, His days are numbered. He is.....on.......the brink of death.
7, Giang was.........in........two minds about her future. Should she study to be a teacher or an actress?
8, Ants are blind of red light, so it is possible to observe them in an artificial nest without disturbing their activities.
9, I've taken this watch..........to........piece, and now I can't put it together again.
10, Last year was the third year.........of........succession that he had won the championships.

III, Tenses

1, What a terrible thing to happen! Just think, if we (not miss) hadn't missed the plane, we (kill) would be killed in the crash.

2, Something tells me that you (not listen) didn't listen to a single word I (say)had said in the past 10 minutes.

3, The requirement of the state was that she (take) had to take a blood test before getting a marriage license.

4, (suggest)Having suggested the scheme myself, I now feel (commit) commited (try) to try (make) to make it work.

5, How many of these chocolates (you / eat) have you eaten to date?

6, At school I (dislike) dislike the maths teacher because he (always / pick) is always picking on me.

7, The man who (escape) escaped last night from Dartmoor Prison (capture) was captured .He (shoot) shot two guards dead as he (make) was making his get away, and (wound) wounded two others at the time he (capture) was being captured.It is suspected that the gun he (use) used (bring) was brought to him by a recent visitor.

8, When I (turn) turn 30, I (start) will start making plans for a new career because I (probably / get) will probably get bored with my life.

9, She can't bear (leave) leaving alone in the dark, (be) having been accustomed to (having) have a light on all night since she was a child.

10, Not until later (they / discover) did they discover that the picture (steal) had been stolen.

Luong Thai Duy
11-02-2008, 01:18 PM
Key
Đề thi của trường Trần Đại Nghĩa

I, Word form:
1, He is an (speak).....outspoken...............critic of what he calls "paranorne greeks"
2, The newspaper article was (dismissed).........dismissive.......... of the possibility of ESP.
3, Thomas Johnson, an environmental (active).....activist.........has been working for Green Peace for over 20 years.
4, Children of primary school age are very (impression)..........impressionable............ and tend to believe what they are told.
5, People know that the bald eagle is a(n) (danger).........endangered............ species.
6, That the ship disappeared is an (explain).........unexplained........... mystery.
7, The pipes in the house started rusting, (color)........discoloring........ the water.
8, The girls in this class (number)..........outnumber.......... the boys two to one.
9, Samuel talked (end)........endlessly....... about human cloning.
10, As far as we can tell, the police and the (protest)......protesters..........stood still for a while.

II, Prep
1, I'm sorry to hear that Dick and Peter have fallen........out..........They were such good friend.
2, I can't understand how your father managed to see........through...........that man. He had deceived all of us.
3, Would you mind doing........up..........your seatbelt before we land in 10 mins?
4, They'll eventually have to face ....up.......... ........to....... that fact that the company is going to be closed down.
5, I need to brush.......up.......... .........on......... my French because my final exam are coming.
6, His days are numbered. He is......on......the brink of death.
7, Giang was........in.........two minds about her future. Should she study to be a teacher or an actress?
8, Ants are blind.......to.............red light, so it is possible to observe them in an artificial nest without disturbing their activities.
9, I've taken this watch.....to.............pieces, and now I can't put it together again.
10, Last year was the third year........in.........succession that he had won the championships.

III, Tenses

1, What a terrible thing to happen! Just think, if we (not miss)......hadn't missed............. the plane, we (kill)......would have been killed..............in the crash.

2, Something tells me that you (not listen)......haven't been listening.........to a single word I (say).......have said.......in the past 10 minutes.

3, The requirement of the state was that she (take)........should take........... a blood test before getting a marriage license.

4, (suggest)......Having suggested.........the scheme myself, I now feel (commit).......committed......(try).....to try........(make)........to make.........it work.

5, How many of these chocolates (you / eat).........have you eaten...........to date?

6, At school I (dislike)......disliked..........the maths teacher because he (always / pick).......was always picking ......... on me.

7, The man who (escape)........escaped......... last night from Dartmoor Prison (capture)......has been captured........ .He (shoot)........shot........ two guards dead as he (make)......made......his getaway, and (wound).......wounded....... two others at the time he (capture).......was captured.........It is suspected that the gun he (use)......used............(bring)........was brought..........to him by a recent visitor.

8, When I (turn)........turn....... 30, I (start).....will start.......... making plans for a new career because I (probably / get).......probably will have got............ bored with my life.

9, She can't bear (leave).......being left........alone in the dark, (be)..........having been .......... accustomed to (having).........having....... a light on all night since she was a child.

10, Not until later (they / discover)..........did they discover........that the picture (steal)......had been stolen.......

Em phải cng nhận chị peden chăm v đối bi no cũng lm hết v cũng lm đầu tin.Kinh:thumbs-up-nomi:
peden: 25/50
haihabo: 30/50
:boxing::boxing:

Bi ny mnh post cho smile pasta vậy m ko chịu lm. Chn:grumpy:

ngochieu02
09-03-2008, 04:20 PM
Cc bạn gip đỡ mnh phần ny nha. Thank you
1. We weren't surprise by his success.
--> It came
2. Customs officials are stopping more travellers than usual this week.
--> An increased
3. The Pacific Ocean is on average deeper than the Atlantic
--> The average
4. What a surprise to see you here!
--> Fancy
5. The scandal diminished the value of his public image.
--> The scandal took
6. The passengers don't realize how lucky they have been
--> Little
7. Her arrival was completedly unexpected.
--> She took it
8. It is not certain that Jones will get the jọb
--> It is open
9. The protest has been so vociferous that the committee has had to reconsider.
--> There has been
10. It’s what people cat that betrays their social background, not their table manners.
--> What gives
11. Do you agree with Jill Tweedie’s views on male female ralations?
--> Are you
12. I can’t believe that the rates are going to remain at the same level this year.
--> I find
13. The local government systems was first incorporated into law in the late 19th century.
--> The late 19th century
14. Is it because they’re working class that they behave like this ?
--> Is it their
15. Contact the Social Services department if you have any further problems.
--> Get
16. Apart from Philip, every one else at the meeting was a party member.
--> With
17. No tuition fees are payable in any publicly – maintained school
--> Publicly – maintained schools do
18. Half the afternoon was spent on clay – modelling.
--> Clay – modelling
19. It’s waste of time to try and explain anything to Tony.
--> It’s not worth
20. The President is the statesman I admire most of all.
--> There is
21. I didn’t realize he was your brother until I saw the photograph.
--> It was only
22. It was more an argument than a discussion.
--> It was not so
23. Physic explains why water freezes and how the sun produces heat.
--> Not
24. They will not announce the decision formally.
--> No formal
25. Its lack of irregular verbs makes Esperanto a unique language.
--> Unlike
26. It was his over-confidence that led to his defeat in the Wimbledon final.
--> If
27. You certainly can’t play your music after midnight.
--> I won’t
28. If he hadn’t needed the money, he wouldn’t have asked me for it.
--> He must
29. You have little realization of how much I have sacrificed for you.
--> Little
30. You’ve got a nerve, implying that it was all my fault.
--> How dare
31. My job involves working from 6p.m. till midnight.
--> I’m
32. Is it really necessary for me to type the application?
--> Does
33. I think you should buy a new pair of shoes and get it of those trainers.
--> It’s
34. He didn’t bother to knock before he walked into the boss’s office.
--> He walked into

Luong Thai Duy
26-03-2008, 08:19 PM
Cc bạn ơi mnh post đề olympic của trường mnh ln đy nh. Cc bạn lm thử coi:boxing::boxing: (tạm thời phần I, II v III)

(No dictionary, please!)

I, Phonetics

1, a, height
b, behind
c, determine
d, valentine

2, a, encourage
b, advantage
c, carriage
d, prestige

3, a, lyrical
b, rhythm
c, mythology
d, lyre

4, a, naval
b, canal
c, rascal
d, mammal

II, Rewrite

1, Kip Kenio wasn't just the first African international mile winner, he was a national symbol.
--> Not

2, Trying to run the four-minute mile concentrated intelligence, effort and dedication.
--> Roger Bannister concentrated

3, John West will probably turn up late
--> John West is

4, Hiving finished his work with the muleta the matador was ready to kill the bull, but the crowd didn't want the fight to end.
--> Although

III, Choose

1, Two hundred people was made..............when the factory closed.
a, abundant
b, dispensable
c, obsolete
d, redundant

2, He never buys cigarettes; he always ............them from his friends.
a, scrounges
b, lends
c, sponges
d, hires

3, Unemployment...............is drawn from the local DHSS office.
a, grant
b, dole
c, benefit
d, ration

4, Many people who are paid below the legal minimum are frightened to complain in case they are...............as trouble-makers.
a, accused
b, branded
c, called
d, slandered

:boxing::zorro:

kawaiami
26-03-2008, 09:59 PM
1. We weren't surprise by his success.
--> It came as no surprise to us that he succeeded
2. Customs officials are stopping more travellers than usual this week.
--> An increased number of travellers are being stopped more than usual this week by customs officials
3. The Pacific Ocean is on average deeper than the Atlantic
--> The average depth of the Pacific Ocean is higher than the Atlantic's
4. What a surprise to see you here!
--> Fancy seeing you here!
5. The scandal diminished the value of his public image.
--> The scandal took away the value from his publuc image
6. The passengers don't realize how lucky they have been
--> Little lucky do the passengers realize how they have been
7. Her arrival was completedly unexpected.
--> She took it
8. It is not certain that Jones will get the jọb
--> It is open
9. The protest has been so vociferous that the committee has had to reconsider.
--> There has been such a vociferous protest that the committee has had to reconsider
10. Its what people cat that betrays their social background, not their table manners.
--> What gives
11. Do you agree with Jill Tweedies views on male female ralations?
--> Are you on the same side with Jill Tweedie's views on male female relations?
12. I cant believe that the rates are going to remain at the same level this year.
--> I find it hard to believe that the rates are going to remain at the same level this year
13. The local government systems was first incorporated into law in the late 19th century.
--> The late 19th century was first time that the local government systems had been incorporated into law
14. Is it because theyre working class that they behave like this ?
--> Is it their
15. Contact the Social Services department if you have any further problems.
--> Get hold of the Social Services department if you have any further problems
16. Apart from Philip, every one else at the meeting was a party member.
--> With the exception of Philip, everyone else at the meeting was a party member
17. No tuition fees are payable in any publicly maintained school
--> Publicly maintained schools do
18. Half the afternoon was spent on clay modelling.
--> Clay modelling
19. Its waste of time to try and explain anything to Tony.
--> Its not worth trying and explaining anything to Tony
20. The President is the statesman I admire most of all.
--> There is
21. I didnt realize he was your brother until I saw the photograph.
--> It was only when I saw th photograph that I realize he was your brother
22. It was more an argument than a discussion.
--> It was not so much a discussion as an argument
23. Physic explains why water freezes and how the sun produces heat.
--> Not only does Physic explain why water freezes but it also explain how the sun produces heat
24. They will not announce the decision formally.
--> No formal
25. Its lack of irregular verbs makes Esperanto a unique language.
--> Unlike
26. It was his over-confidence that led to his defeat in the Wimbledon final.
--> If he hadn't been over-confident, he would have not been defeated in the Wimbledon final
27. You certainly cant play your music after midnight.
--> I wont
28. If he hadnt needed the money, he wouldnt have asked me for it.
--> He must have needed the money that he asked me for it
29. You have little realization of how much I have sacrificed for you.
--> Little
30. Youve got a nerve, implying that it was all my fault.
--> How dare you imply that it was all my fault?
31. My job involves working from 6p.m. till midnight.
--> Im working from 6p.m till midnight
32. Is it really necessary for me to type the application?
--> Does this application have to be typed by me?
33. I think you should buy a new pair of shoes and get it of those trainers.
--> Its about time you bought a new pair of shoes and get it of those trainers
34. He didnt bother to knock before he walked into the bosss office.
--> He walked into the boss's office withour knocking

Tớ chỉ lm được mấy cu thui, m trong đống ni c mấy cu tớ lm lc n thi HSG ^^

ATBS_Rozykiss
27-03-2008, 01:41 PM
I, Phonetics

1, c, determine
2, d, prestige
3, d, lyre
4, b, canal

II, Rewrite

1, Kip Kenio wasn't just the first African international mile winner, he was a national symbol.
--> Not only was Kip Kenio the first African international mile winner but also a national symbol.

2, Trying to run the four-minute mile concentrated intelligence, effort and dedication.
--> Roger Bannister concentrated his intelligence, effort and dedication on trying to run the four-minute mile.

3, John West will probably turn up late
--> John West is likely to turn up late.

4, Having finished his work with the muleta the matador was ready to kill the bull, but the crowd didn't want the fight to end.
--> Although the matador had finished his work with the muleta and was ready to kill the bull, the crowd didn't want the fight to end.

III, Choose

1, d, redundant
2, a, scrounges
3, b, dole
4, b, branded
KEEP PROMISE ALREADY!!!!

kawaiami
28-03-2008, 06:33 PM
I, Phonetics

1, a, height
b, behind
c, determine
d, valentine

2, a, encourage
b, advantage
c, carriage
d, prestige

3, a, lyrical
b, rhythm
c, mythology
d, lyre

4, a, naval
b, canal
c, rascal
d, mammal

II, Rewrite

1, Kip Kenio wasn't just the first African international mile winner, he was a national symbol.
--> Not only was Kip Kenion the first African international mile winner, he was also a national symbol

2, Trying to run the four-minute mile concentrated intelligence, effort and dedication.
--> Roger Bannister concentrated intelligence, effort and dedication in order to try to run the four-minute mile

3, John West will probably turn up late
--> John West is likely to turn up late

4, Hiving finished his work with the muleta the matador was ready to kill the bull, but the crowd didn't want the fight to end.
--> Although the matador was ready to kill the bull because he had finished his work with the muleta, the crowd didn't want the fight to end

III, Choose

1, Two hundred people was made..............when the factory closed.
a, abundant
b, dispensable
c, obsolete
d, redundant

2, He never buys cigarettes; he always ............them from his friends.
a, scrounges
b, lends
c, sponges
d, hires

3, Unemployment...............is drawn from the local DHSS office.
a, grant
b, dole
c, benefit
d, ration

4, Many people who are paid below the legal minimum are frightened to complain in case they are...............as trouble-makers.
a, accused
b, branded
c, called
d, slandered

:sick::sick: Hiz, kh qu, ah m ci đề TĐN của anh hay qu, anh post thim cho em với, cn 2 thng nữa em cũng thi :wizard:

Luong Thai Duy
13-04-2008, 10:32 AM
Key:

I, Phonetics

1,c, determine
2,d, prestige
3,d, lyre
4,b, canal

II, Rewrite

1, Kip Kenio wasn't just the first African international mile winner, he was a national symbol.
--> Not only was KK the first American international mile winner but she also was a national symbol.

2, Trying to run the four-minute mile concentrated intelligence, effort and dedication.
--> Roger Bannister concentrated intelligence, effort and dedication into trying to run the four-minute mile.

3, John West will probably turn up late
--> John West is likely to turn up late

4, Hiving finished his work with the muleta the matador was ready to kill the bull, but the crowd didn't want the fight to end.
--> Although the matador had finished his work with the muleta and was ready to kill the bull, the crown didn't want the fight to end.

III, Choose

1, Two hundred people was made..............when the factory closed.
a, abundant
b, dispensable
c, obsolete
d, redundant

2, He never buys cigarettes; he always ............them from his friends.
a, scrounges
b, lends
c, sponges
d, hires

3, Unemployment...............is drawn from the local DHSS office.
a, grant
b, dole
c, benefit
d, ration

4, Many people who are paid below the legal minimum are frightened to complain in case they are...............as trouble-makers.
a, accused
b, branded
c, called
d, slandered

:boxing::zorro:[/QUOTE]

smile pasta
02-05-2008, 10:06 PM
Như đ hứa, hum nay, sau khi đc giải phng khỏi mấy bi thi hk chết tiệt, mnh post đề Olympic 30/4 mn Anh khối 10 năm nay cho cc bạn cng tham khảo nh. :dancing-banana:

MULTIPLE CHOICE 001
Part 1: PHONOLOGY
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from those the others of the groups.
1) a. pizza b.lizard c. puzzle d. muzzle
2) a. devotion b. congestion c. suggestion d. question
3) a. confortable b. intimacy c. apprehension d. disappointed
4) a. garbage b. massage c. language d. sewage
5) a. cement b. movement c. comment d. momentum

Choose the word whose stress pattern is different from the others of the group.
6. a. superstitious b. melancholy c. obstacle d. sanguineness
7. a. regional b. respondent c. reservoir d. register
8. a. Aborigine b. appearance c. emergency d. contribute
9. a. triangle b. refugee c. commerce d. oportune
10. a. academic b. amphibian c. apartheid d. aquarium

Part 2: ERROR IDENTIFICATION
Choose the underlined part of the sentence that needs correction.
11. If the water level (a) had raised(b) any higher(c), the dam would probably (d) have broken.

12. Though difficult (a) to master, the guitar is embraced by many of (b) beginning music(c) students because of its musical versatility, low cost, and extreme popularity (d).

13. As soon as (a) 8000 B.C., people began to (b) experiment with (c) methods of helping the sick (d).

14. The (a) Concorde can fly across(b) the Atlantic without re-fueling and carrying(c) 11 tons of freight(d) .

15. The (a) problem of inadequate salaries for (b) teachers not only (c) exists in smaller communities (d) but also in large cities.

16. Investment (a) banks do not accept deposits from the public and (b) make(c) loans to (d) businesses or individuals.

17. The American soprano Mary Gardour, who had (a) one of the greatest operatic voices of her era(b), retired at the height (c) of the (d)career.

18. The art of tapestry-making involves forming (a) a picture or design (b) on fabric (c) using coloring threads (d).

19. Many scientists contributed to (a)the development of television, so that (b)a single person (c) can be said to have invented (d) it.

20. White blood cells live only for (a) a few (b)days because they are poisoned by bacterium (c)they (d) capture.
Tạm thời thế đ, đề cn di lắm :wallbash:, m bạn lm bi đi nh :smilie_goodjob:, tnh hnh tốt th tớ sẽ post tp, cn hem th... :wacko:

pmt
03-05-2008, 01:40 PM
1) a. pizza b.lizard c. puzzle d. muzzle
2) a. devotion b. congestion c. suggestion d. question
3) a. confortable b. intimacy c. apprehension d. disappointed
4) a. garbage b. massage c. language d. sewage
5) a. cement b. movement c. comment d. momentum
Choose the word whose stress pattern is different from the others of the group.
6. a. superstitious b. melancholy c. obstacle d. sanguineness
7. a. regional b. respondent c. reservoir d. register
8. a. Aborigine b. appearance c. emergency d. contribute
9. a. triangle b. refugee c. commerce d. oportune
10. a. academic b. amphibian c. apartheid d. aquarium

Part 2: ERROR IDENTIFICATION
Choose the underlined part of the sentence that needs correction.
11. If the water level (a) had raised(b) any higher(c), the dam would probably (d) have broken.

12. Though difficult (a) to master, the guitar is embraced by many of (b) beginning music(c) students because of its musical versatility, low cost, and extreme popularity (d).

13. As soon as (a) 8000 B.C., people began to (b) experiment with (c) methods of helping the sick (d).

14. The (a) Concorde can fly across(b) the Atlantic without re-fueling and carrying(c) 11 tons of freight(d) .

15. The (a) problem of inadequate salaries for (b) teachers not only (c) exists in smaller communities (d) but also in large cities.

16. Investment (a) banks do not accept deposits from the public and (b) make(c) loans to (d) businesses or individuals.

17. The American soprano Mary Gardour, who had (a) one of the greatest operatic voices of her era(b), retired at the height (c) of the (d)career.

18. The art of tapestry-making involves forming (a) a picture or design (b) on fabric (c) using coloring threads (d).

19. Many scientists contributed to (a)the development of television, so that (b)a single person (c) can be said to have invented (d) it.

20. White blood cells live only for (a) a few (b)days because they are poisoned by bacterium (c)they (d) capture.

kawaiami
08-05-2008, 12:20 PM
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from those the others of the groups.
1) a. pizza b.lizard c. puzzle d. muzzle
2) a. devotion b. congestion c. suggestion d. question
3) a. confortable b. intimacy c. apprehension d. disappointed
4) a. garbage b. massage c. language d. sewage
5) a. cement b. movement c. comment d. momentum

Choose the word whose stress pattern is different from the others of the group.
6. a. superstitious b. melancholy c. obstacle d. sanguineness
7. a. regional b. respondent c. reservoir d. register
8. a. Aborigine b. appearance c. emergency d. contribute
9. a. triangle b. refugee c. commerce d. oportune
10. a. academic b. amphibian c. apartheid d. aquarium

Part 2: ERROR IDENTIFICATION
Choose the underlined part of the sentence that needs correction.
11. If the water level (a) had raised(b) any higher(c), the dam would probably (d) have broken.

12. Though difficult (a) to master, the guitar is embraced by many of (b) beginning music(c) students because of its musical versatility, low cost, and extreme popularity (d).

13. As soon as (a) 8000 B.C., people began to (b) experiment with (c) methods of helping the sick (d).

14. The (a) Concorde can fly across(b) the Atlantic without re-fueling and carrying(c) 11 tons of freight(d) .

15. The (a) problem of inadequate salaries for (b) teachers not only (c) exists in smaller communities (d) but also in large cities.

16. Investment (a) banks do not accept deposits from the public and (b) make(c) loans to (d) businesses or individuals.

17. The American soprano Mary Gardour, who had (a) one of the greatest operatic voices of her era(b), retired at the height (c) of the (d)career.

18. The art of tapestry-making involves forming (a) a picture or design (b) on fabric (c) using coloring threads (d).

19. Many scientists contributed to (a)the development of television, so that (b) a single person (c) can be said to have invented (d) it.

20. White blood cells live only for (a) a few (b)days because they are poisoned by bacterium (c) they (d) capture.


Phần đầu ton từ mới em ăn gian dng từ điển mất ri :p Cn phần dưới th em ko chắc :lightbulb:

Luong Thai Duy
11-06-2008, 12:14 PM
Dethi olympic 2002

I,
1, Ill resign if you continue toeverything I say. (regard)
2, She is very efficient and polite to the customers. (fail)
3, His busy schedule made him completely to his students. (access)
4, Variousby police officers were brought to light by the enquiry. (practice)
5, He works for UNESCO in a purely.role. (advice)
6, There was a sudden ..of clapping and cheering as he rose to receive the Nobel prize. (burst)
7, Great applause was given to the referees (part)
8, They won the case because of the ..of the defendant. (appear)
9, As a result of her., Ethel has strong sense of the difference between right and wrong. (bring)
10, Tom spokebecause was was so excited. (breath)

II,
1, He was.from the champion after they discovered he had been taking drugs.
a, defeated
b, disqualified
c, lost
d, aimed
2, No, I didnt know his address, I would have written to him.
a, because
b, otherwise
c, consequently
d, therefore
3, You didnt think I was serious, did you? Its was a joke. I was pulling your
a, thumb
b, hair
c, toe
d, leg
4, I was .by the wording of the ad.
a, mistaken
b, misled
c, misunderstood
d, misguided
5, When you do st, you should..
a, weigh up the pros and cons
b, turn over a new leaf
c, go down well with
d, get through to
6, The speaker went on with his lengthly accounts, therefore, we could not make of his topic.
a, any sense
b, from top to bottom
c, head or tail
d, any knowledge
7, Its time we had a talk with each other in an effort to clear the air.
a, eye to eye
b, face to face
c, heart to heart
d, check to check
8, We will have to .the decision until John gets back from his holiday.
a, confer
b, defer
c, refer
d, infer
9, It suddenly..his mind that he had forgotten to tell his wife he would be late.
a, passed
b, filled
c, crossed
d, occurred
10, The final result of the football game was a(n)
a, equal
b, draw
c, same score
d, same point

III,
1, Her success went beyond her expectation.
>> Never
2, Tonys very charming, but I would not trust him.
>> Charming
3, I left without saying goodbye as I did not want to disturb the meeting.
>> Rather
4, If there is an emergency, ring this number.
>> In case
5, The thief must have come in through the window.
>> The thief almost
6, Driving at that speed is dangerous whether you are an experienced driver or not.
>> However
7, Its lack of irregular verbs makes Esperanto to a unique language.
>> Unlike
8, You wont find a more dedicated worker anywhere than Mr Johns.
>> Nowhere
9, The play is so popular that the theater is likely to be full every night.
>> Such
10, Experts think that all dogs evolved from wolves.
>> All dogs

Thế đ nh:approve:

Luong Thai Duy
22-06-2008, 12:42 PM
Hic hic post bi ln chẳng ai thm lm. Bi ny c kh j` đu nhẩy chủ yếu l do lười ri :wacko:

I,
1, Ill resign if you continue todisregardeverything I say. (regard)
2, She is very efficient and unfailingly polite to the customers. (fail)
3, His busy schedule made him completely inaccessibleto his students. (access)
4, Variousmal-practicesby police officers were brought to light by the enquiry. (practice)
5, He works for UNESCO in a purelyadvisory.role. (advice)
6, There was a sudden outburst..of clapping and cheering as he rose to receive the Nobel prize. (burst)
7, Great applause was given to the referees impartiality (part)
8, They won the case because of the non-appearance..of the defendant. (appear)
9, As a result of herupbringing., Ethel has strong sense of the difference between right and wrong. (bring)
10, Tom spokebreathlesslybecause was was so excited. (breath)

II,
1, He was.from the champion after they discovered he had been taking drugs.
a, defeated
b, disqualified
c, lost
d, aimed
2, No, I didnt know his address, I would have written to him.
a, because
b, otherwise
c, consequently
d, therefore
3, You didnt think I was serious, did you? Its was a joke. I was pulling your
a, thumb
b, hair
c, toe
d, leg
4, I was .by the wording of the ad.
a, mistaken
b, misled
c, misunderstood
d, misguided
5, When you do st, you should..
a, weigh up the pros and cons
b, turn over a new leaf
c, go down well with
d, get through to
6, The speaker went on with his lengthly accounts, therefore, we could not make of his topic.
a, any sense
b, from top to bottom
c, head or tail
d, any knowledge
7, Its time we had a talk with each other in an effort to clear the air.
a, eye to eye
b, face to face
c, heart to heart
d, check to check
8, We will have to .the decision until John gets back from his holiday.
a, confer
b, defer
c, refer
d, infer
9, It suddenly..his mind that he had forgotten to tell his wife he would be late.
a, passed
b, filled
c, crossed
d, occurred
10, The final result of the football game was a(n)
a, equal
b, draw
c, same score
d, same point

III,
1, Her success went beyond her expectation.
>> Never had she expected that she was so successful
2, Tonys very charming, but I would not trust him.
>> Charming as Tony is, I wouldn't trust him
3, I left without saying goodbye as I did not want to disturb the meeting.
>> Rather than disturb the meeting, I left without saying goodbye
4, If there is an emergency, ring this number.
>> In case of emergency, ring this number
5, The thief must have come in through the window.
>> The thief almost certainly came in through the window
6, Driving at that speed is dangerous whether you are an experienced driver or not.
>> However experienced a driver you are, driving at that speed is dangerous
7, Its lack of irregular verbs makes Esperanto to a unique language.
>> Unlike other language, E has no irregular verbs
8, You wont find a more dedicated worker anywhere than Mr Johns.
>> Nowhere will you find a more dedicated worker than Mrs John
9, The play is so popular that the theater is likely to be full every night.
>> Such is the popularity of the play that the theater is likely to be full every night
10, Experts think that all dogs evolved from wolves.
>> All dogs are thought to have evolved from wolves

phuongthanhthai
17-09-2009, 07:13 PM
bạn co thể post đp n ln ko?

shockboy_ht
06-10-2010, 02:39 PM
cảm ơn nhiều.tiếp tục pht huy đi anh em

bắpngốa2
19-09-2011, 03:08 PM
ban oi, co de thi hoc sinh gioi 12 cai tinh hem? minh tim hoai ko thay a

wallflowergirl
03-08-2012, 08:18 PM
cau 4 bai IV va cau 9 bai V m k hieu?