PDA

View Full Version : Hsg Ben Tre



123Vinhcuu
03-07-2009, 07:06 PM
Part 1 : Choose the word or phrase ( A, B, C or D ) which best completes each sentence.
11. The doctor examined me and then wrote out a __________ for me to take to the chemist.
A. paper B. recipe C. prescription D. ticket
12. I was really embarrassed in the supermarket yesterday . I got to the __________ and realized I had left my money at home.
A. check-up B. check-out C. check-off D. check-in
13. Don't be late for the interview, __________ people will think you are a disorganized person
A. unless B. or so C. if not D. otherwise
14. Unfortunately, the company closed down because it couldn't keep __________ with rapidly changing technologies.
A. speed B. time C. fast D. pace
15. Mary 's father approved of __________ in the United States for another year in order to work toward her MA.
A. her to stay B. her staying C. she staying D. she to stay.
16. There 's no need to be nervous . You 're quite capable __________ your driving test.
A. of passing B. passing C. to pass D. pass
17. I agree with most of what you said , but I can't __________ your idea of letting children leave school at 14.
A. keep up with B. catch up with C. put up with D. go along with
18. I think that you had better __________ earlier so that you can get to class on time.
A. to start to get up B. started getting up C. start getting up D. to get up
19. It is better to try to work __________ rather than against Nature.
A. for B. with C. by D. along
20. __________ he was good at physics in lower grades, he was terrible at it in grade12.
A. when B. while C. except that D. despite
21. They want us to pay __________ cheque.
A. for B. in C. on D. by
22. Andrew came to the meeting __________ he hadn’t been invited.
A. although B. despite C. in case D. even
23. “__________ do you go to the movies?” -”Once a month”.
A. how far B. what time C. how often D. how much time
24. PO box stands __________ “Post Office” box.
A. as B. like C. by D. for
25. Unless we __________ up to these problems, many species of animals will become extinct.
A. look B. turn C. face D. get
26. We all know that the English __________ strong traditions.
A. have much B. has much C. has many D. have many
27. Daisy’s marriage has been arranged by her family. She is marrying a man __________.
A. she hardly knows him B. whom she hardly know C. she hardly knows D. that she hardly know
28. All the athletes taking part in the international games should be proud of __________.
A. oneself B. themselves C. yourself D. himself
29. If I could speak Spanish, I __________ next year studying in Mexico.
A. will spend B. had spent C. would spend D. would have spent
30. The old man serves the ball so skillfully. He __________ a good tennis player when he was young.
A. can be B. must be C. could be D. must have been

cathybaby
03-07-2009, 08:20 PM
Part 1 : Choose the word or phrase ( A, B, C or D ) which best completes each sentence.
11. The doctor examined me and then wrote out a __________ for me to take to the chemist.
A. paper B. recipe C. prescription D. ticket
12. I was really embarrassed in the supermarket yesterday . I got to the __________ and realized I had left my money at home.
A. check-up B. check-out C. check-off D. check-in
13. Don't be late for the interview, __________ people will think you are a disorganized person
A. unless B. or so C. if not D. otherwise
14. Unfortunately, the company closed down because it couldn't keep __________ with rapidly changing technologies.
A. speed B. time C. fast D. pace
15. Mary 's father approved of __________ in the United States for another year in order to work toward her MA.
A. her to stay B. her staying C. she staying D. she to stay.
16. There 's no need to be nervous . You 're quite capable __________ your driving test.
A. of passing B. passing C. to pass D. pass
17. I agree with most of what you said , but I can't __________ your idea of letting children leave school at 14.
A. keep up with B. catch up with C. put up with D. go along with
18. I think that you had better __________ earlier so that you can get to class on time.
A. to start to get up B. started getting up C. start getting up D. to get up (wen ca cau truc "had better" nay)
19. It is better to try to work __________ rather than against Nature.
A. for B. with C. by D. along
work against nature: chay dua vs tu nhien
20. __________ he was good at physics in lower grades, he was terrible at it in grade12.
A. when B. while C. except that D. despite
21. They want us to pay __________ cheque.
A. for B. in C. on D. by
(pay in cash, pay by cheque)
22. Andrew came to the meeting __________ he hadn’t been invited.
A. although B. despite C. in case D. even
23. “__________ do you go to the movies?” -”Once a month”.
A. how far B. what time C. how often D. how much time (cau nay ko de y :D)
24. PO box stands __________ “Post Office” box.
A. as B. like C. by D. for
25. Unless we __________ up to these problems, many species of animals will become extinct.
A. look B. turn C. face D. get
look up to: kinh trong
26. We all know that the English __________ strong traditions.
A. have much B. has much C. has many D. have many
27. Daisy’s marriage has been arranged by her family. She is marrying a man __________.
A. she hardly knows him B. whom she hardly know C. she hardly knows D. that she hardly know
28. All the athletes taking part in the international games should be proud of __________.
A. oneself B. themselves C. yourself D. himself
29. If I could speak Spanish, I __________ next year studying in Mexico.
A. will spend B. had spent C. would spend D. would have spent
30. The old man serves the ball so skillfully. He __________ a good tennis player when he was young.
A. can be B. must be C. could be D. must have been
ko ai làm tớ làm vậy

123Vinhcuu
03-07-2009, 11:10 PM
Cậu chỉ đúng 12/20 thôi. Thử xem lại lần nữa đi rồi tớ cho đáp án. Cố lên!

pha lê tuyết
04-07-2009, 09:39 AM
Part 1 : Choose the word or phrase ( A, B, C or D ) which best completes each sentence.
11. The doctor examined me and then wrote out a __________ for me to take to the chemist.
A. paper B. recipe C. prescription D. ticket
12. I was really embarrassed in the supermarket yesterday . I got to the __________ and realized I had left my money at home.
A. check-up B. check-out C. check-off D. check-in
13. Don't be late for the interview, __________ people will think you are a disorganized person
A. unless B. or so C. if not D. otherwise
14. Unfortunately, the company closed down because it couldn't keep __________ with rapidly changing technologies.
A. speed B. time C. fast D. pace
15. Mary 's father approved of __________ in the United States for another year in order to work toward her MA.
A. her to stay B. her staying C. she staying D. she to stay.
16. There 's no need to be nervous . You 're quite capable __________ your driving test.
A. of passing B. passing C. to pass D. pass
17. I agree with most of what you said , but I can't __________ your idea of letting children leave school at 14.
A. keep up with B. catch up with C. put up with D. go along with
18. I think that you had better __________ earlier so that you can get to class on time.
A. to start to get up B. started getting up C. start getting up D. to get up
19. It is better to try to work __________ rather than against Nature.
A. for B. with C. by D. along
20. __________ he was good at physics in lower grades, he was terrible at it in grade12.
A. when B. while C. except that D. despite
21. They want us to pay __________ cheque.
A. for B. in C. on D. by
22. Andrew came to the meeting __________ he hadn’t been invited.
A. although B. despite C. in case D. even
23. “__________ do you go to the movies?” -”Once a month”.
A. how far B. what time C. how often D. how much time
24. PO box stands __________ “Post Office” box.
A. as B. like C. by D. for
25. Unless we __________ up to these problems, many species of animals will become extinct.
A. look B. turn C. face D. get
26. We all know that the English __________ strong traditions.
A. have much B. has much C. has many D. have many
27. Daisy’s marriage has been arranged by her family. She is marrying a man __________.
A. she hardly knows him B. whom she hardly know C. she hardly knows D. that she hardly know
28. All the athletes taking part in the international games should be proud of __________.
A. oneself B. themselves C. yourself D. himself
29. If I could speak Spanish, I __________ next year studying in Mexico.
A. will spend B. had spent C. would spend D. would have spent
30. The old man serves the ball so skillfully. He __________ a good tennis player when he was young.
A. can be B. must be C. could be D. must have been
Check dùm em nha

cathybaby
04-07-2009, 09:52 AM
Cậu chỉ đúng 12/20 thôi. Thử xem lại lần nữa đi rồi tớ cho đáp án. Cố lên!
tớ sủa lại rồi đấy, chắc đây là đề thi hs lớp 9, toàn kiến thức... :59:

123Vinhcuu
04-07-2009, 04:27 PM
C̣n lâu mới là lớp 9 nhá. Đây là đề thi HSG lớp 12 năm 2004-2005 đấy.
Rồi lần này cậu được 9/10. Câu 17 phải là D go along with c̣n câu 19 B with .
C̣n pha lê tuyết được 7.5 / 10 . Bạn có thể sửa lại lần nữa rồi tớ xem lại cho.:57:

pha lê tuyết
04-07-2009, 08:00 PM
Em sửa lại ùi đấy

123Vinhcuu
12-07-2009, 08:50 PM
Đáp án nè:
1. C ( prescription ) 2. B( check -out ) 3. D ( otherwise ) 4. D ( pace )
5. B ( her staying ) 6. A ( of passing ) 7. D (go along with ) 8. C ( start getting up )
19. B 20. B 21. D 22. A
23. C 24. D 25. C 26. D
27. C 28. B 29. C 30. D

123Vinhcuu
12-07-2009, 08:51 PM
Tớ đưa thêm bài nữa nhé:
Part 3. Read the text below. Use the word given in capitals at the end of each line to form a word that fits in the space in the same line. Number ( 0 ) is an example for you:
The most ( 0 ) effective way of learning a language is by living in the EFFECT
country concerned, but parents should think ( 1).. . . . . . . . . before they CARE
send their children abroad. Although some ( 2). . . . . . . . . arrange visits ORGANISE
for children as young as ten, the ( 3 ). . . . . . . . . . . of them won't be ready MAJOR
to stay away from home and deal with ( 4 ). . . . . . . . . . differences until they CULTURE
are in their teens . Even then they will need a basic ( 5). . . . . . . . . . . . .. KNOW
of the language and some experience of foreign travel before they go.
Exchange visits are a good way for ( 6). . . . . . . . . . to improve TEENS
their language skills. It is a good idea for them to exchange ( 7 ). . . . . . CORRESPOND
before the visits. Host families should not feel any ( 8 ). . . . . . . . . . OBLIGE
to provide an extensive programme of ( 9 ). . . . . . It is more important ENTERTAIN
to make the guest feel welcome . Travel can ( 10 ). . . . . . the mind , and BROAD
exchange visits give young people experience of a different way of life
as well as a different language.

pha lê tuyết
13-07-2009, 07:55 AM
Tớ đưa thêm bài nữa nhé:
Part 3. Read the text below. Use the word given in capitals at the end of each line to form a word that fits in the space in the same line. Number ( 0 ) is an example for you:
The most ( 0 ) effective way of learning a language is by living in the EFFECT
country concerned, but parents should think ( 1) carefully before they CARE
send their children abroad. Although some ( 2) organizations arrange visits ORGANISE
for children as young as ten, the ( 3 ) majority of them won't be ready MAJOR
to stay away from home and deal with ( 4 ) cultural differences until they CULTURE
are in their teens . Even then they will need a basic ( 5) knowledge KNOW
of the language and some experience of foreign travel before they go.
Exchange visits are a good way for ( 6). teenagers to improve TEENS
their language skills. It is a good idea for them to exchange ( 7 ) correspondently CORRESPOND
before the visits. Host families should not feel any ( 8 ) disobligation OBLIGE
to provide an extensive programme of ( 9 ) entertainment It is more important ENTERTAIN
to make the guest feel welcome . Travel can ( 10 ) broaden the mind , and BROAD
exchange visits give young people experience of a different way of life
as well as a different language.
Hix check dùm em nha

123Vinhcuu
13-07-2009, 10:53 PM
Em được 8/10 (sai câu 7,8). Có thể coi là tạm ổn cho việc học trên lớp nhưng để thi HSG cần phải cố thêm tí nữa nhé. :69: Đáp án đây :
1. carefully 2. organisations 3. majority 4. cultural 5. knowledge
6. teenagers 7. correspondence 8. obligation 9. entertainment 10. broaden
Em có thích làm thêm không? Nếu có thích dạng bài nào nửa:32_002:

pha lê tuyết
14-07-2009, 08:16 PM
Dzạ em mún làm thêm lắm ạ dạng nào cũng đc em mới lớp 11 hà em mún ôn thêm ạ cố để = mấy anh chị 12 ^^

123Vinhcuu
17-07-2009, 11:16 PM
Bài nữa nè :
I. PHONETICS
Part 1: Choose the word that has the different stress from the other:
1. A. calculator B. language C. comprehend D. institute
2. A. challenge B. counter C. guardian D. explain
3. A. astonished B. obstacle C. disposal D. apparent
4. A. advertiser B. history C. difficulty D. adventurous
5. A. alternative B. impetus C. ancestry D. dividend
Part 2: Find the word that has its underlined part pronounced differently from the rest.
6. A. rose B. whose C. disclose D. chosen
7. A. booked B. canned C. begged D. buttoned
8. A. weigh B. height C. eight D. vein
9. A. blown B. flown C. grown D. frown
10. A. tidal B. final C. idiot D. height
31. We haven't gone to a movie for years.
A. We go to a movie every day.
B. We haven't gone to a movie yet this year, but last year we did.
C. We haven't seen a movie for long time.
D. We don't go to a movie unless we have the time.
32. Fewer people came to the meeting than we had expected.
A. Too many people came to the meeting.
B. There were more people at the meeting than we had expected.
C. There were not enough seats for all people as we had expected.
D. We had expected more people to come to the meeting.
33. " What were you doing last night, Mr. John?" the police asked.
A. The police asked Mr. John what he had been doing the night before.
B. The police asked Mr. John what were you doing last night.
C. The police asked Mr. John what you were doing the night before.
D. The police asked what had he been doing the night before, Mr. John.
34. My mother had the house decorated.
A. My mother had to decorate the house.
B. My mother has just decorated the house.
C. My mother had someone decorate the house.
D. The house is going to be decorated by my mother.
35. I do apologize for my forgetting your birthday.
A. I did not forget your birthday.
B. I am really sorry I forgot your birthday.
C. I am not sorry at all because I remember your birthday.
D. I never apologize for my forgetting birthdays.
36. They couldn't climb up the mountain because of the storm.
A. The storm made them not to climb up the mountain.
B. The storm prevented them from climbing up the mountain.
C. The storm made them could not climb up the mountain.
D. The storm prevent them to climb up the mountain.
37. "I don't know anything about Jack London's life and works." means _________.
A. I don't have knowledge of Jack London's life and works.
B. I have no knowledge of Jack London's life and works.
C. I know nothing about Jack London's life and works.
D. All are correct
38. It was such a sunny day that none of us wanted to do any work.
A. None of us felt like doing any work because it was such a sunny day.
B. We wouldn't do any work if it was such a sunny day.
C. None of us refused to do our work although it was a sunny day.
D. We didn't work when it was sunny.
39. "It was thought that the building had been destroyed." means._________.
Â. The building was thought had been destroyed.
B. The building thought to be destroyed.
C. They have destroyed the building.
D. The building was thought to have been destroyed.
40. George asked Mary __________ “Hamlet”.
A. if had she seen B. if she had seen
C. what she had seen D. had she seen

Part 2: From the four underlined words or phrases, identify the one that is not correct
41. Tom said that if he had to do another homework tonight, he would not be able to attend the concert.
A B C D
42. The children were playing last night outdoors when it began to rain very hard
A B C D
43. After George had returned to his house, he was reading a book.
A B C D
44. Ton has not finished the assignment yet, and Maria hasn’t neither.
A B C D
45. I’m afraid Peter is on the phone. Do you want to come in and waiting?
A B C D
46. It spent a long time to travel to the skiing resort but in the end we got there.
A B C D
47. She asked why did John look so embarrassed when he saw Carole.
A B C D

pha lê tuyết
18-07-2009, 08:10 PM
Bài nữa nè :
I.PHONETICS
Part 1: Choose the word that has the different stress from the other:
1. A. calculator B. language C. comprehend D. institute
2. A. challenge B. counter C. guardian D. explain
3. A. astonished B. obstacle C. disposal D. apparent
4. A. advertiser B. history C. difficulty D. adventurous
5. A. alternative B. impetus C. ancestry D. dividend
Part 2: Find the word that has its underlined part pronounced differently from the rest.
6. A. rose B. whose C. disclose D. chosen
7. A. booked B. canned C. begged D. buttoned
8. A. weigh B. height C. eight D. vein
9. A. blown B. flown C. grown D. frown
10. A. tidal B. final C. idiot D. height
31. We haven't gone to a movie for years.
A. We go to a movie every day.
B. We haven't gone to a movie yet this year, but last year we did.
C. We haven't seen a movie for long time.
D. We don't go to a movie unless we have the time.
32. Fewer people came to the meeting than we had expected.
A. Too many people came to the meeting.
B. There were more people at the meeting than we had expected.
C. There were not enough seats for all people as we had expected.
D. We had expected more people to come to the meeting.
33. " What were you doing last night, Mr. John?" the police asked.
A. The police asked Mr. John what he had been doing the night before.
B. The police asked Mr. John what were you doing last night.
C. The police asked Mr. John what you were doing the night before.
D. The police asked what had he been doing the night before, Mr. John.
34. My mother had the house decorated.
A. My mother had to decorate the house.
B. My mother has just decorated the house.
C. My mother had someone decorate the house.
D. The house is going to be decorated by my mother.
35. I do apologize for my forgetting your birthday.
A. I did not forget your birthday.
B. I am really sorry I forgot your birthday.
C. I am not sorry at all because I remember your birthday.
D. I never apologize for my forgetting birthdays.
36. They couldn't climb up the mountain because of the storm.
A. The storm made them not to climb up the mountain.
B. The storm prevented them from climbing up the mountain.
C. The storm made them could not climb up the mountain.
D. The storm prevent them to climb up the mountain.
37. "I don't know anything about Jack London's life and works." means _________.
A. I don't have knowledge of Jack London's life and works.
B. I have no knowledge of Jack London's life and works.
C. I know nothing about Jack London's life and works.
D. All are correct
38. It was such a sunny day that none of us wanted to do any work.
A. None of us felt like doing any work because it was such a sunny day.
B. We wouldn't do any work if it was such a sunny day.
C. None of us refused to do our work although it was a sunny day.
D. We didn't work when it was sunny.
39. "It was thought that the building had been destroyed." means._________.
Â. The building was thought had been destroyed.
B. The building thought to be destroyed.
C. They have destroyed the building.
D. The building was thought to have been destroyed.
40. George asked Mary __________ “Hamlet”.
A. if had she seen B. if she had seen
C. what she had seen D. had she seen

Part 2: From the four underlined words or phrases, identify the one that is not correct
41. Tom said that if he had to do another homework tonight, he would not be able to attend the concert.
A B C D
42. The children were playing last night outdoors when it began to rain very hard
A B C D
43. After George had returned to his house, he was reading a book.
A B C D
44. Ton has not finished the assignment yet, and Maria hasn’t neither.
A B C D
45. I’m afraid Peter is on the phone. Do you want to come in and waiting?
A B C D
46. It spent a long time to travel to the skiing resort but in the end we got there.
A B C D
47. She asked why did John look so embarrassed when he saw Carole.
A B C D

Check dùm em nha

123Vinhcuu
19-07-2009, 11:18 PM
Sai có 1 câu đầu tiên thôi em à. Phải là C. comprehend ( trọng âm chính rơi vào âm tiết 3, các từ khác rơi vào âm thứ 1- tra từ điển là rơ ngay ư mà) Bài tiếp nè
Đây là đề thi HSG lớp 12 của 1 vùng khác, không phải Bến Tre đâu. Hơi khó nh́n, em chịu khó vậy :57:
I. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THAT OF THE OTHERS:
1. A. eventually B. depletion C. competitive D. regretful
2. A. vacancy B. wholesale C. inflation D. stagnant
3. A. education B. bridges C. garage D. enlarge
4. A. box B. clocks C. class D. relics
5. A. church B. further C. sure D. urgent
II. CHOOSE THE WORD WHOSE STRESS PATTERN IS DIFFERENT FROM THAT OF THE OTHERS:
1. A. possession B. property C. industry D. element
2. A. basically B. eminent C. ordinary D. maternal
3. A. shortcoming B. leopard C. kindergarten D. personify
4. A. undoubtedly B. economic C. university D. agricultural
5. A. enthusiasm B. fertilizer C. indicator D. socializing
III. CHOOSE THE CORRECT ANSWER TO FILL IN THE BLANK:
1. I don’t see any _______ in arriving early at the theater if the show doesn’t start until 9 o’clock.
A. cause B. reason C. aim D. point
2. The new manager’s office has _______ new equipment.
A. many B. a lot of C. some of D. a few
3. I don’t _______ to change my job because I like it.
A. risk B. intend C. persist D. insist
4. You thought I did wrong but the result _______ my action.
A. agreed B. approved C. proved D. justified
5. Thomas has a garden which is _______ mine.
A. double as large B. semi-larger than C. twice as large as D. as two-time as large
6. _ “What do you think of the film we’ve watched?” _ “____________”
A. It’s a breeze! B. No kidding! C. I’ve seen better. D. None of your business!
7. In 1870, _______, John D. Rockefeller and others created the Standard Oil Company.
A. that oil prices fluctuated B. despite fluctuating oil prices
C. but the oil prices fluctuated D. oil prices were fluctuating
8. ______ to school by bus.
A. Many a student goes B. Many the students go
C. Many of students go D. Much student goes
9. Careless driving also accounts ______ the increasing number of traffic accidents.
A. on B. into C. for D. with
10. ______ is not clear to researchers.
A. Why dinosaurs having become extinct B. Why dinosaurs became extinct
C. Did dinosaurs become extinct D. Dinosaurs became extinct
11. The new manager is ______ easy-going. He is always very serious about the work.
A. by no means B. by means of C. by all means D. in the mean time
12. We enjoy the hams and coffee at this _______ restaurant.
A. family-owning B. family-owned C. owning-family D. owned-family
13. I’d rather ______ to the party with my parents because there was nothing interesting there.
A. haven’t been invited B. hadn’t been invited
C. not be invited D. not have been invited
14. When the university suggested _______, the student union protested vigorously.
A. tuition be raised B. to raise tuition C. on raising tuition D. that tuition should raise
15. ______ one after another, parallel computers perform groups of operations at the same time.
A. Conventional computers, by handling tasks
B. Since tasks being handled by conventional computers
C. Whereas conventional computers handle tasks
D. While tasks handled by conventional computers
16. She ______ him of having lied to her.
A. threatened B. blamed C. criticized D. accused
17. We have bought extra food _______ our friends stay to have dinner.
A. in case B. if C. provided D. as long as
18. Cut this cake into six _______ pieces.
A. same B. alike C. like D. equal
19. If only it _______ differently! I had hoped to be acquitted.
A. had been concluded B. were concluded C. had concluded D. concluded
20. I was ______ in the countryside but went to school in HCMC.
A. brought up B. taken over C. made up D. put off

pha lê tuyết
20-07-2009, 07:32 PM
Sai có 1 câu đầu tiên thôi em à. Phải là C. comprehend ( trọng âm chính rơi vào âm tiết 3, các từ khác rơi vào âm thứ 1- tra từ điển là rơ ngay ư mà) Bài tiếp nè
Đây là đề thi HSG lớp 12 của 1 vùng khác, không phải Bến Tre đâu. Hơi khó nh́n, em chịu khó vậy :57:
I. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THAT OF THE OTHERS:
1. A. eventually B. depletion C. competitive D. regretful
2. A. vacancy B. wholesale C. inflation D. stagnant
3. A. education B. bridges C. garage D. enlarge:83:
4. A. box B. clocks C. class D. relics
5. A. church B. further C. sure D. urgent
II. CHOOSE THE WORD WHOSE STRESS PATTERN IS DIFFERENT FROM THAT OF THE OTHERS:
1. A. possession B. property C. industry D. element
2. A. basically B. eminent C. ordinary D. maternal
3. A. shortcoming B. leopard C. kindergarten D. personify
4. A. undoubtedly B. economic C. university D. agricultural
5. A. enthusiasm B. fertilizer C. indicator D. socializing
III. CHOOSE THE CORRECT ANSWER TO FILL IN THE BLANK:
1. I don’t see any _______ in arriving early at the theater if the show doesn’t start until 9 o’clock.
A. cause B. reason C. aim D. point
2. The new manager’s office has _______ new equipment.
A. many B. a lot of C. some of D. a few
3. I don’t _______ to change my job because I like it.
A. risk B. intend C. persist D. insist
4. You thought I did wrong but the result _______ my action.
A. agreed B. approved C. proved D. justified
5. Thomas has a garden which is _______ mine.
A. double as large B. semi-larger than C. twice as large as D. as two-time as large
6. _ “What do you think of the film we’ve watched?” _ “____________”
A. It’s a breeze! B. No kidding! C. I’ve seen better. D. None of your business!
7. In 1870, _______, John D. Rockefeller and others created the Standard Oil Company.
A. that oil prices fluctuated B. despite fluctuating oil prices
C. but the oil prices fluctuated D. oil prices were fluctuating
8. ______ to school by bus.
A. Many a student goes B. Many the students go
C. Many of students go D. Much student goes
9. Careless driving also accounts ______ the increasing number of traffic accidents.
A. on B. into C. for D. with
10. ______ is not clear to researchers.
A. Why dinosaurs having become extinct B. Why dinosaurs became extinct
C. Did dinosaurs become extinct D. Dinosaurs became extinct
11. The new manager is ______ easy-going. He is always very serious about the work.
A. by no means B. by means of C. by all means D. in the mean time
12. We enjoy the hams and coffee at this _______ restaurant.
A. family-owning B. family-owned C. owning-family D. owned-family
13. I’d rather ______ to the party with my parents because there was nothing interesting there.
A. haven’t been invited B. hadn’t been invited
C. not be invited D. not have been invited
14. When the university suggested _______, the student union protested vigorously.
A. tuition be raised B. to raise tuition C. on raising tuition D. that tuition should raise
15. ______ one after another, parallel computers perform groups of operations at the same time.
A. Conventional computers, by handling tasks
B. Since tasks being handled by conventional computers
C. Whereas conventional computers handle tasks
D. While tasks handled by conventional computers
16. She ______ him of having lied to her.
A. threatened B. blamed C. criticized D. accused
17. We have bought extra food _______ our friends stay to have dinner.
A. in case B. if C. provided D. as long as
18. Cut this cake into six _______ pieces.
A. same B. alike C. like D. equal
19. If only it _______ differently! I had hoped to be acquitted.
A. had been concluded B. were concluded C. had concluded D. concluded
20. I was ______ in the countryside but went to school in HCMC.
A. brought up B. taken over C. made up D. put off
Check dùm em nha thanks anh n`:14_002:

123Vinhcuu
22-07-2009, 09:43 PM
Anh tạm post tiếp bài đă nhá, rồi mấy hôm nưa check luôn thể. Ok?:47_002:
21. Most of _______ archaeologists know about prehistoric cultures is based on studies of material remains.
A. these B. what C. which D. their
22. We couldn’t afford that house because it ________.
A. was over my head B. paid through the nose C. cost an arm and a leg D. blew my own trumpet
23. ______ the Christmas shopping season begins.
A. That is after Thanksgiving B. After Thanksgiving it is
C. It is after Thanksgiving that D. It is Thanksgiving that
24. New York City is America’s largest city, ______ it is not the capital of New York State.
A. therefore B. but C. so D. however
25. He promised her an Oxford dictionary, but disappointingly he _______ on his word.
A. turned over B. stood up C. went back D. sat down
26. This young music composer is very famous _______ the most influential composer.
A. for B. to C. as D. with
27. She came ______ a lot of problems at work.
A. up with B. down with C. in for D. up against
28. They take ______ each other like two peas.
A. in B. after C. to D. for
29. Didn’t it ever ______ to them that they would be severely punished?
A. occur B. happen C. enter D. come
30. If you want to ______ weight, cut down on fat.
A. put off B. come down C. take over D. cut off
31. By the time we get out of this traffic jam, all the guests _______ home.
A. have gone B. had gone C. will go D. will have gone
32. ______ members of the class has to be responsible for his own actions.
A. Each of the B. Every C. None of D. All
33. The teacher _______ them the answer to the question.
A. explained B. said C. discussed D. told
34. We met each other at the meeting ______ coincidence.
A. by B. in C. for D. to
35. As we’ve been discussing for 2 hours without any solution, I’d like to ______ my own solution to this problem.
A. come up B. bring down C. put forward D. take in
36. The accident resulted ______ some minor injuries.
A. to B. from C. in D. of
37. Dave, I really appreciate _______ me. But I think I could manage it myself.
A. you to help B. you helped C. your helping D. that you would help
38. One of the robbers was described by the witnesses _______ tall and about 25.
A. like B. by C. in D. as
39. I left the purse at home. Can you _______ without breakfast today, dear?
A. go B. do C. make D. live
40. One of the solutions _______ by environmentalists is to ban vehicles from the city center.
A. are suggested B. is suggested C. suggesting D. suggested

pha lê tuyết
23-07-2009, 08:10 PM
Anh tạm post tiếp bài đă nhá, rồi mấy hôm nưa check luôn thể. Ok?:47_002:
21. Most of _______ archaeologists know about prehistoric cultures is based on studies of material remains.
A. these B. what C. which D. their
22. We couldn’t afford that house because it ________.
A. was over my head B. paid through the nose C. cost an arm and a leg D. blew my own trumpet
23. ______ the Christmas shopping season begins.
A. That is after Thanksgiving B. After Thanksgiving it is
C. It is after Thanksgiving that D. It is Thanksgiving that
24. New York City is America’s largest city, ______ it is not the capital of New York State.
A. therefore B. but C. so D. however
25. He promised her an Oxford dictionary, but disappointingly he _______ on his word.
A. turned over B. stood up C. went back D. sat down
26. This young music composer is very famous _______ the most influential composer.
A. for B. to C. as D. with
27. She came ______ a lot of problems at work.
A. up with B. down with C. in for D. up against
28. They take ______ each other like two peas.
A. in B. after C. to D. for
29. Didn’t it ever ______ to them that they would be severely punished?
A. occur B. happen C. enter D. come
30. If you want to ______ weight, cut down on fat.
A. put off B. come down C. take over D. cut off
31. By the time we get out of this traffic jam, all the guests _______ home.
A. have gone B. had gone C. will go D. will have gone
32. ______ members of the class has to be responsible for his own actions.
A. Each of the B. Every C. None of D. All
33. The teacher _______ them the answer to the question.
A. explained B. said C. discussed D. told
34. We met each other at the meeting ______ coincidence.
A. by B. in C. for D. to
35. As we’ve been discussing for 2 hours without any solution, I’d like to ______ my own solution to this problem.
A. come up B. bring down C. put forward D. take in
36. The accident resulted ______ some minor injuries.
A. to B. from C. in D. of
37. Dave, I really appreciate _______ me. But I think I could manage it myself.
A. you to help B. you helped C. your helping D. that you would help
38. One of the robbers was described by the witnesses _______ tall and about 25.
A. like B. by C. in D. as
39. I left the purse at home. Can you _______ without breakfast today, dear?
A. go B. do C. make D. live
40. One of the solutions _______ by environmentalists is to ban vehicles from the city center.
A. are suggested B. is suggested C. suggesting D. suggested
wrong wrong and wrong:27_003:

muatuyettan
04-08-2009, 01:28 PM
Anh tạm post tiếp bài đă nhá, rồi mấy hôm nưa check luôn thể. Ok?:47_002:
21. Most of _______ archaeologists know about prehistoric cultures is based on studies of material remains.
A. these B. what C. which D. their
22. We couldn’t afford that house because it ________.
A. was over my head B. paid through the nose C. cost an arm and a leg D. blew my own trumpet
23. ______ the Christmas shopping season begins.
A. That is after Thanksgiving B. After Thanksgiving it is
C. It is after Thanksgiving that D. It is Thanksgiving that
24. New York City is America’s largest city, ______ it is not the capital of New York State.
A. therefore B. but C. so D. however
25. He promised her an Oxford dictionary, but disappointingly he _______ on his word.
A. turned over B. stood up C. went back D. sat down
26. This young music composer is very famous _______ the most influential composer.
A. for B. to C. as D. with
27. She came ______ a lot of problems at work.
A. up with B. down with C. in for D. up against
28. They take ______ each other like two peas.
A. in B. after C. to D. for
29. Didn’t it ever ______ to them that they would be severely punished?
A. occur B. happen C. enter D. come
30. If you want to ______ weight, cut down on fat.
A. put off B. come down C. take over D. cut off
31. By the time we get out of this traffic jam, all the guests _______ home.
A. have gone B. had gone C. will go D. will have gone
32. ______ members of the class has to be responsible for his own actions.
A. Each of the B. Every C. None of D. All
33. The teacher _______ them the answer to the question.
A. explained B. said C. discussed D. told
34. We met each other at the meeting ______ coincidence.
A. by B. in C. for D. to
35. As we’ve been discussing for 2 hours without any solution, I’d like to ______ my own solution to this problem.
A. come up B. bring down C. put forward D. take in
36. The accident resulted ______ some minor injuries.
A. to B. from C. in D. of
37. Dave, I really appreciate _______ me. But I think I could manage it myself.
A. you to help B. you helped C. your helping D. that you would help
38. One of the robbers was described by the witnesses _______ tall and about 25.
A. like B. by C. in D. as
39. I left the purse at home. Can you _______ without breakfast today, dear?
A. go B. do C. make D. live
40. One of the solutions _______ by environmentalists is to ban vehicles from the city center.
A. are suggested B. is suggested C. suggesting D. suggested

em làm thế ko biết có đúng ko.
C̣n gần hai năm nữa em sẽ thi đại học, mong các anh chị post bài tập lên thật nhiều nhé. Em cảm ơn nhiều.