PDA

View Full Version : Cc đề thi tuyển sinh vo 10



girlxinh
11-09-2006, 09:06 AM
ĐỀ THI TUYỂN SINH VO LỚP 10
Trường THPT Hanoi - Amsterdam v Chu Văn An
Năm học: 1996 - 1997
Mn thi: TIẾNG ANH
Thời gian lm bi: 120 pht

I. Choose A, B, C or D to complete the following sentences. (2.5 marks)

1. I remember ______ him once in my life.
A. to meet B. meeting C. to have met D. met
2. He has been waiting for this letter for days, and at ______ it has come.
A. last B. the end C. present D. the finish
3. The man who lives opposite us sometimes comes ______ for a cup of tea.
A. on B. over C. off D. to
4. There was a small room into ______ we all crowded.
A. which B. where C. that D. it
5. We were so late, we ______ had time to catch the train.
A. nearly B. almost C. hardly D. simply
6. Your work has been very good ______ this year.
A. so far B. by far C. as far as D. so long
7. Give her a telephone number to ring ______ she gets lost.
A. whether B. in case C. unless D. perhaps
8. Tell me ______ there is anything special that you would like to do.
A. that B. which C. so D. if
9. It was a great success. He succeeded ______ everyone laugh.
A. to make B. in make C. for making D. in making
10. He couldn't have known what was in the letter ______ he had written it himself.
A. until B. if C. unless D. if only


II. Fill each gap with a word or phrase. (2.5 marks)

1. He doesn't tell me since when ________________ English.
2. I don't know how far _________________ to the station.
3. She didn't tell me the reason _________________ his birthday party.
4. Tell me __________________ this box with.
5. If he had gone by bus, he ___________________ here now.


III. Read the text below. For questions 1 - 5 you are to choose one best answer (a), (b), (c), or (d) to each question. (2.5 marks)

During the teenage years, many young people can at times be difficult to talk to. They often seem to dislike being questioned. They may seem unwilling to talk about their work in school. This is a normal development at this age, though it can be very hard for parents to understand. It is part of becoming independent, of teenagers trying to to be adult while they are still growing up. Young people are usually more willing to talk if they believe that questions are asked out of real interest and not because people are trying to check up on them.
Parents should do their best to talk to their son or daughter about school work and future plans but should not push them to talk if they don't want to. Parents should also watch for the danger signs: some young people in trying to be adult may experiment with alcohol or smoking. Parents need to watch for any signs of unusual behavior which may be connected with these and get help if necessary.

1. This is from a
a) parent's handbook b) teenage magazine
c) school timetable d) children's book
2. What is the writer trying to do?
a) to be amusing b) to be helpful
c) to be questionable d) to be sorry
3. Why do adults sometimes find teenagers difficult?
a) because most teenagers are quiet.
b) because teenagers don't want to talk to their parents.
c) because teenagers think adults are not honest.
d) because most teenagers hate adults.
4. When can you expect a young person to be more talkative than usual?
a) When people talk to them because they are really interested and not yet checking up on them.
b) When adults giv them a lot of money to spend.
c) When adults talk to them about something other than their work in school.
d) When adults talk to them about alcohol and smoking.
5. Some teenagers experiment with drinking or smoking because
a) they regard it as a mark of adulthood.
b) women like a smoking and drinking man.
c) cigarettes and alcohol are cheap.
d) cigarettes and alcohol are available everywhere.


IV. Arrange the following sentences to make a complete letter. (3 marks)

Dear Carla,

(a) It has only rained once - and the rest of the time we've had bright sunshine.
(b) Every evening we sit on the beach and admire the wonderful colors in the sky.
(c) I'm writing to tell you that unfortunately our holiday is almost over.
(d) I'll give you a ring when we get back.
(e) One day we even walked about 10km along the coast.
(f) We've had the most wonderful 3 weeks.
(g) The sunsets are beautiful, too.
(h) But as I said, unfortunately it's nearly over, and we'll be leaving on Sunday.
(i) It's wonderful scenery with rocky cliffs and little sandy beaches.
(j) The weather has been just great.
(k) We, therefore, have spent all day, everyday, outside - either at the beach or going for drives into the hills.
(l) And then when it gets dark, there are so many stars in the sky.
Lots of love,
Miriam


V. Finish each sentence so that it means exactly the same as the sentence printed before it. (2 marks)

1. He often gets bad marks in history as he doesn't work hard at it.
If...
2. He borrowed my book, but he forgot to return it.
I...
3. We had never been so happy before.
We were...
4. People said that he had done his test quite well.
He was...


VI. Correct the mistake if necessary. (2.5 marks)

1. I wish that I received this letter before the office closed.
2. My telephone has been out of work for two weeks now.
3. They have to do it right now, haven't they?
4. Mary was so angry with Tom that she threw a stone to him.
5. I think this film is most interesting.


VII. Fill each blank with a suitable word. (5 marks)

I know a boy __1__ Michael who has a remarkable talent. He knows an incredible amount __2__ football teams and football leagues. He can recite the names of the players, tell you the __3__ of every match __4__ last weekend and who __5__ the goals, and can give you the history of any football club you care to name.
__6__ I find the most extraordinary of all is that he is as knowledgeable about Spanish and German football as he is about English. He spends a great amount of time going __7__ football magazines and the sports pages of newspapers. He is quite and __8__ on football. __9__ he does not play the game himself and __10__ goes very occasionally to a match.

girlxinh
11-09-2006, 09:08 AM
ĐỀ THI TUYỂN SINH VO LỚP 10

Trường THPT Hanoi - Amsterdam v Chu Văn An
Năm học: 1998 - 1999Mn thi: TIẾNG ANH
Thời gian lm bi: 120 pht

I. Choose A, B, C or D to complete the sentences (2 marks)
1. His house has been sold ______ $ 1,000,000.
A. at B. for C. in D. with
2. Bread is usually ______ wheat.
A. made of B. made with C. made by D. made from
3. Peter, can I ______ you a drink?
A. buy for B. buy to C. buy D. invite
4. It isn't quite ______ that they will come to our party.
A. sure B. exact C. certain D. right
5. ______ goes to the bus; now we will have to walk home.
A. On time B. At once C. There D. Early
6. Don't hurry! There is no need ______.
A. running B. to run C. run D. you run
7. Mike had hoped ______ his letter.
A. her to answer B. that she answer
C. that she would answer D. her answering
8. Please write your answers ______ ink.
A. in B. with C. of D. by
9. Peter was not feeling well, so we gave him ______ to do than you.
A. fewer work B. less work C. little work D. least work
10. He spent half a year ______ this house.
A. to build B. building C. built D. on building
11. Will you ______ the door open?
A. leave B. allow C. permit D. give
12. What food should you eat if you want to ______ on weight?
A. take B. get C. put D. carry
13. It is a ______ skirt.
A. French cotton flowered B. cotton French flowered
C. flowered cotton French D. flowered French cotton
14. Do you know the beautiful girl ______?
A. sit in the car B. sat in the car
C. sitting in the car D. who sit in the car
15. The weather was cold. I wish it ______ warmer.
A. had been B. has been C. were D. was
16. Dickens ______ wrote a lot of interesting stories.
A. his is one of England's best-known writers
B. as one of England's best-known writers
C. besides one of England's best-known writers
D. one of England's best-known writers


II. Put the verb in brackets into the correct tense and form (2 marks)
Last night Mrs. Leidner (1. to go) to her room to rest as usual after we just (2. to finish) dinner. I (3. to settle) her on her bed with plenty of pillows and her book. I (4. to leave) the room when she (5. to call) me back.
'Don't go, nurse, there (6. to be) something I (7. to want) to say to you.'
I (8. to turn) round and she (9. to tell) me to shut the door. I (10. to do) it as I (11. to tell). She (12. to rise) up from the bed and (13. to begin) to walk up and down. I (14. can) see that she (15. to make) up her mind to something and I (16. not to like) to interrupt her.


III. Arrange the numbered sentences to make a complete dialogue (1.25 marks)
a. Oh, I was just wondering if you wanted to go out tonight.
b. Tonight? You must be joking - it's too cold. What about coming round to my place? We could watch TV or something?
c. Look, if you really want to go somewhere, you could come with me to the library.
d. Hi, Michael! How are things?
e. Oh, I think it's half past eight or something. I'll just get the paper and have a look. Just hang on for a minute.
f. Hi, Liz. Good, thanks. What's new with you?
g. Well.. I was thinking of going to the school library to do a bit of study. What have you got in mind?
h. OK. Just joking. What time does it start?
i. I thought we could just go for a walk. May be down to that park near the beach.
k. Oh, come on.
l. Watch TV? That's all you ever want to do! I want to go out somewhere. That new Jane Fonda film is on in town. How about that?


IV. Write the second sentence so that it means the same as the first (2.25 marks)
1. The last time I went to the theatre was three years ago.
It is...
2. 'Who did you go to the cinema with?' she said to me.
She asked...
3. We are sorry we couldn't come to your birthday party.
We are sorry not...
4. 'I was born in 1983' Mary said to Peter.
Mary told...
5. The milk was so hot that the boy couldn't drink it.
The milk was...
6. He was very sad as he got a very bad mark in English.
If he...
7. You can't expect everyone in the village to help you, can you?
Not everyone...
8. There must be a good explanation for his absence.
I'm...
9. People said she had passed the exam.
She was...


V. Read the text carefully and do the exercises below it (1 mark)

Everybody loves movies. We see them at theatres and we watch them on TV. They are popular with children and adults, too. We can learn from them or we can have a good time watching them.
We also call movies 'motion pictures'. 'Motion' is a noun for 'moving'. People tried to show motion in pictures for centuries. Even prehistoric artists showed animals running in theier cave pictures.
Near the end of the 19th century several Europeans and Americans tried to make movies. No one knows who made the first one. New York City had the first movie theatre in 1894. People put money in a small machine and looked into it at the movie. By 1900, movies were popular all over Europe and the United States. They were not very good, but people liked them because they were new and different.
Every year people invented ways to make movies better. They invented machines to show the pictures on a screen. Then everyone could see the motion pictures on the front wall of a theatre instead of inside a small machine. In 1927, inventors add sound to movies. Then they added color.
Today it costs several million dollars to make a movie. However, movie makers collect million dollars from people at movie theatres because everyone loves movies.

te T if the sentence is true, and F if it is false.

a. Children like movies, but most adults do not.
b. We can learn from motion pictures.
c. Prehistoric artists showed motion in the cave paintings.
d. An American made the first movie.
e. Movies were popular in Europe at the end of the 19th century.
f. Movies are the same today as they were in 1920.
g. Inventors added sound and color to movies at the same time.
h. It is expensive to make movies.


VI. Fill each of the numbered blanks with a suitable word (1.5 marks)

The country is more beautiful than __1__ town and pleasanter to live __2__. Many people think __3__ and go to the country __4__ the summer holidays __5__ they cannot live __6__ all the year round. Some have a cottage __7__ in the village so that they can go there whenever they can __8__ the time.
English villages are not all alike, but __9__ some ways they are not very __10__ from each other. Most villages are so __11__ to some small town that people can go there to buy __12__ they can't find in the village shops.

Ema
16-09-2006, 05:59 PM
cam on ban da post bai len cho moi nguoi cung tham khao. Minh thay post nay cung con hoi it bai, moi nguoi hay co gang post len nhieu bai them de moi nguoi cung tham khao. Minh cung se co gang post bai len trong dip sau

vanvobboy
06-10-2006, 10:11 AM
thanks for all.
It's good for me.

zee
13-10-2006, 07:21 PM
Why doesn't anyone post the test to attend Highschool for the gifted (I mean PTNK). It's a little easier but it's longer.

h7bnc
01-11-2006, 05:35 PM
well , thanks for posting this , it's really useful * now I'm gonna start to do this , yosh * :D

maimu
01-11-2006, 05:55 PM
Tuy em mới lớp 8 nhưng cũng có thử làm mấy bài trong đề. vì trình độ "yếu kém":confused: nên chắc sẽ sai nhiều lắm. Mong mọi người chữa hộ em với
I. 1.B
2.A
3.B
4.B
5.C
6.C
7.B
8.D
9.D
10.C
II. (bài này làm theo cảm tính nên hơi ...có vấn đề:( )
1. he has married an English ( lol)
2 it is from here
3. why he didn't
4.Chưa làm được :confused:
5.would have been

III. 1.a
2.b
3.b
4.a
5.a
IV. Chưa đụng đến
V.1. If he works more hard, he won't get bad marks in history.
2. I lent him my book, but he forgot to return it.
4. He was said by people that he had done his test quite well
VI. 1. i wish i had received this lettter before the office closed.
2. bỏ now
3. đổi haven't thành don't
4. đổi threw a stone to him thành threw a stone at him
5. the most interesting
VII. 1.named
2. of
3.results
4. about
5. scored
6. besides
7.chưa ra
8.ko hiểu câu này nói ý gì : quite and ...on football? Phải chăng là knowwledgeable???
9.But
10.he
Chắc chắn là sai nhiều lắm. Mong mọi người giảng giải , giúp đỡ. Cảm ơn:)

tranthuthao
18-11-2006, 02:49 PM
Năm 97-98
I-1.B
2.A
3.B
4.C
5.C
6.D
7.B
8.B
9.D
10.C
em mới chỉ làm được bài 1thôi
các bài khác toan cấu trúc ngữ pháp mới chưa được học lạ lắm

lan ngoc
24-11-2006, 11:32 PM
cho em hỏi chừng no th c kết quả của dề thi vo lớp 10 vy.

lan ngoc
24-11-2006, 11:35 PM
chừng nào có kết quả mọi người làm ơn gủi vào địa chỉ heocondethuong130054@yahoo.com giùm mình. thank you very mụch

zee
18-12-2006, 05:17 PM
Anybody wants the test to High school for the gifted???

asuka1709
03-01-2007, 10:36 AM
Xin lỗi cc ban. Mnh c đề thi của trường THPT Năng khiếu( ĐHQG TPHCM).Năm học 2006-2007 m mnh ko bt lm sao đưa ln đươc. C ai chỉ cho ko. Chỉ gim mnh rồi mnh đưa ln cho cc bạn tham khảo. Đề trường ny rất kh, mnh ko lm đc bi. Đề thi di 4 trang A4 thi trong 150', kn cả 4 mặt. Mnh nhn chng mặt lun

LinhGIang
03-01-2007, 05:41 PM
Cc bạn ơi ,tớ thấy lớp mnh cũng đng đủ rồi đ nhỉ ,bi h tớ tạo thread ny ,ai c bi tập j hay th post ln để p kon chia sẻ nha

LinhGIang
03-01-2007, 05:54 PM
tớ xung fong đầu tin nha .Hum trước tớ c tm thấy mấy bi Word form hay hay
( m ni thật tớ thấy kh ,nhiều cu đu c bt lm ) nn hum nay post nn p kon tham khảo nha .Tớ c 10 bi ,sẽ post dần ,cn đp n sẽ post sau ( chờ thầy tớ send Keys đ ,chứ tớ lm j c hiii)

WORD FORM

EXERCISE 1
1. I must have _________ in the envelope. My friend did not receive that letter. (ADD)
2. AIDS is a_______ disease. Many people have died of it every year. (TAKE)
3. Please take him to the hospital because he is_________. (BREAK)
4. They are arguing the ________ of fathers estate. (HEIR)
5. _________in biology was proved absolutely. (HEIR)
6. She divorced him when he was ___________. He lived with an another woman. (MARRY)
7. Personality ____________the outward beauty. (BALANCER)
8. Your motorbike must be _______ with petrol. (FULLNESS)
9. My teacher said to me Your test has to be written __________if you want high mark. (TAKE)
10. After studying 4 year, ___________students will work in many schools. (GRADUATOR)


EXERCISE 2
1. I hate his_________. (HAND)
2. He is _________to learn to pass the exam. (STUDY)
3. His brain was so _________ that he did everything stupidly. (FOIBLE)
4. Mary succeeded achieving the _________of Cambridge school. (FELLOW)
5. She was rewarded lots money for her__________ in catching robbers. (HARD)
6. Barbecues are the _________animals. (HERB)
7. I can understand her _________ about the dishonesty of her child. (QUIET)
8. She is studying at high-school. __________, she also does extra work. (FAR)
9. They are discussing in __________. (LIFE)
10. __________children in Africa need to be taken care of better. (NURSERY)

cc bạn cng lm nha ,c j hay hay tớ sẽ lại share mọi người hii:D

Hungwildboyz
03-01-2007, 09:29 PM
thanks for sharing!!
I will send you an answer in the next few days!
^_^

Hungwildboyz
03-01-2007, 09:32 PM
àh wên cho mìn hỏi bạn Linhgiang học ở đâu dzậy??HN or TP.HCM??
:) :D

LinhGIang
03-01-2007, 11:20 PM
[QUOTE=Hungwildboyz]h wn cho mn hỏi bạn Linhgiang học ở đu dzậy??HN or TP.HCM??
:) :D[/QU
thx nha ,tớ học ở Hn ấy ah ,lm bi đi nh

huong_ngoc
03-01-2007, 11:55 PM
pà Giang đào đâu ra mí cái bài tập cũng hay đấy,bi giờ đang bận tổng kết điểm giúp cô,cho tui hẹn lại nha...

mokona_lola
04-01-2007, 11:47 AM
Cng nhận m ci bi đ kh thật:confused: , mnh lm đc c vi cu ah, mọi người coi rồi sửa dm nha. Thanx a lot
EXERCISE 1
1. address
3. broken
4. heir
5. heirdom
7. balances
8. fulled
10. graduated

EXERCISE 2
3. feeble
5. hardness
6. herbaceous
8. furthermore
9. lives
10.nursing

snow_flakes_293
04-01-2007, 11:42 PM
EXERCISE
1. I must have misaddressed in the envelope. My friend did not receive that letter. (ADD)
2. AIDS is a taking disease. Many people have died of it every year. (TAKE)
3. Please take him to the hospital because he is broken. (BREAK)
4. They are arguing the heritage of father’s estate. (HEIR)
5. Heritability in biology was proved absolutely. (HEIR)
6. She divorced him when he was married. He lived with an another woman. (MARRY)
7. Personality balances the outward beauty. (BALANCER)
8. Your motorbike must be full with petrol. (FULLNESS)
9. My teacher said to me “Your test has to be written retaking if you want high mark”. (TAKE)
10. After studying 4 year, graduated students will work in many schools. (GRADUATOR)


EXERCISE 2
1. I hate his hander. (HAND)
2. He is studying to learn to pass the exam. (STUDY)
3. His brain was so foibly that he did everything stupidly. (FOIBLE)
4. Mary succeeded achieving the fellowship of Cambridge school. (FELLOW)
5. She was rewarded lots money for her hardship in catching robbers. (HARD)
6. Barbecues are the herbivore animals. (HERB)
7. I can understand her quietness about the dishonesty of her child. (QUIET)
8. She is studying at high-school. Farther, she also does extra work. (FAR)
9. They are discussing in livelihood (LIFE)
10. Nuserial children in Africa need to be taken care of better. (NURSERY)
Tiêu chí của tớ là hok đc bỏ câu nào, hok bít thì làm bừa đi :d

LinhGIang
04-01-2007, 11:58 PM
p Giang đo đu ra m ci bi tập cũng hay đấy,bi giờ đang bận tổng kết điểm gip c,cho tui hẹn lại nha...
k b ny ,lm bi đi , lm đng để cn bầu mod :D Hiii

dndnvn1991
05-01-2007, 10:04 PM
Hi vọng được làm quen với tất cả mọi người
Ai có nick chat thì cho mình xin nhá
Nick của mình là dndnvn1991
Hân hạnh được làm quen

mokona_lola
05-01-2007, 10:49 PM
LinhGiang ơi sao ko post tiếp bài lên đi, nhớ cả key của bài vừa rồi nha

LinhGIang
06-01-2007, 11:23 AM
mọi người ơi ,bi h tớ post nốt bài lên nha ,mọi người cứ từ từ mà làm ,mỗi hôm làm một chút cũng được vì đây là những bài tập khó mà ,còn đáp án tớ sẽ post sau nha

EXERCISE 3
1. France is located in ________zone. (VARY)
2. After _________with her husband 2 years, she will marry with a rich man. (DIVIDE)
3. He took aside lots of _______ in local bank. (ENRICHMENT)
4. Have you heard the introduction of a ______ in magazine. A teenager had written it. (MEMORABLE)
5. I have to be _________at school because I have an exam. (POINT)
6. The __________audience made the lecturer somewhat _________. What a shame! (RESPOND – HEART)
7. Her graceful_________ has __________impressed all the judges. (CARRY-DOUBT)
8. The sad story brought about her _________. (BRAIN)

EXERCISE 4
1. Everybody accepts the decision, why must you be so __________. (BLOOD)
2. The ________destruction of the three Buddha statues by the Taliban is_________. (BARBARISM- EXCUSE)
3. Such _________actions shouldn’t go_________. (CIVIL- PUNISH)
4. Life has often been _________ to a journey. (LIKELIHOOD)
5. Nguyen Du often ________ the ________verses especially about women. (POEM-HUMAN)
6. Her ________beauty has brought her endless _______. (PARALLEL-SUFFER)

EXERCISE 5
1. Bacteria are ________ to the naked eyes. (VISION)
2. We shouldn’t carry out this _________ plan. (PRACTISE)
3. The ________of their marriage surprised no one. (BREAK)
4. She continued ________ studies after having qualification of university. (GRADUATOR)
5. In my opinion this book is just __________rubbish. (INTELLIGENCE)
6. He made a ________ from the prison. (GET)
7. Turn down your radio. It’s so_________ that I can’t ________on my work. (VOICE-CENTRE)
8. I gave her a quick___________. (LOOK)
9. Her parents died when she fifteen years old. So she started a _________ life. (MAKE)

EXERCISE 6
1. My parents are ________ in my marriage with Mary. (HOLD)
2. Some people have just found out the _______ gold mine which no one hadn’t used before. (USE)
3. The meeting has been _________arranged for 2 p.m next Thursday. (PROVIDE)
4. Some of my_________ in company have _______spread the news in magazines. (TEMPORARY-PUBLISH)
5. They went from Russia to Poland by a_________railway. (CONTINENCE)
6. Gold is a __________substance. (CONDUCT)
7. Please throw away this ________. It’s useless. (BETTER)
8. What is your _________ in this plan? (REVIEW)
9. The police are putting down the ______ between 2 naughty groupboys. (SET)

EXERCISE 7
1. India is a __________country. (LINGUISTICS)
2. He always goes against his parents’ advice. He’s a _______ child. (PIG)
3. I think they’ll have to make a_________of current policy. (STATE)
4. She reacted angrily to my ___________remarks. (INTEND)
5. Poor Quentin put his head too far out of the train window and was ________ by a passing train. (HEAD)
6. This is no longer a quiet _________ __________. (SIDE- NEIGHBOURING)
7. How awful! What an _________thing for anyone to do. (RAGE)
8. _________must be under 25, ________and energetic. (APPLIED-WORK)

EXERCISE 8
1. He is __________ a project of building a new house. (IINTEND)
2. It rained without_________. (LET)
3. He has the ________ of great writer. (MAKE)
4. His _______in body is the ________of not taking a bath . (ODOUR-COME)
5. It’s reported that a heavy________ __________ the houses of __________ at the _________. (POUR-SET-HABIT-BACK)
6. What a_________! He pretended a Catholic but _________. (HYPOCRITE-CHRISTIAN)

EXERCISE 9
1. His disappearance is very strange, in fact quite _________. (EXPLAIN)
2. She is ________the finest pianist in the world. (ARGUE)
3. Tom has taken___________as a hobby. (CARPENTURE)
4. Body postures and gestures are said to be_________language. (VERB)
5. The boy’s _________from school _______his parents no end. (EXPEL-SAD)
6. Great _________was given to the referee’s__________. (APPLAUD-PART)
7. His letters have lost their former ___________. (INTIMATE)
8. Home-made ice-cream is one of our__________. (SPECIAL)

EXERCISE 10
1. Environmental _______ try their best to protect the wild habitat. (ACT)
2. The firm is surely_______. We have to take on more workers. (STAFF)
3. His ________success had confounded all our________. (ORDINARY-EXPECT)
4. Mohandas Gandhi developed his idea of________as a form of passive resistance to _________. (VIOLENT-JUST)
5. They try to_______ their financial _______ coming from the project. (COME-THORN)
6. We have been given ________ that the water is safe to drink. (SURE)
7. The computer _________ and printed out the wrong data. (FUNCTION)

EXERCISE 11
1. It’ very rude to interrupt someone in _________. (SENTENCE)
2. A number of ______ were removed from the Parthenon by Lord Elgin.(SCULPT)
3. She was_______ at the way the boss had talked to her. (FURY)
4. Using _________can do harm to the health of people. (INSECT)
5. She is tall, thin, blond,full-mounted with_________curves. (VOLUPTUARY)
6. Drugs drove him _________to an early death. (REMORSE)
7. What is done can not be _______. ((DO)
8. Is he a________? (GHOST)
9. _______ ________ by police officers were brought to light by the enquiry. (VARY-PRACTICAL)
10. When he doesn’t like anyone, he often speaks in ________. (SYLLABLE)
11. I’m reading this physic text but I don’t understand what _______means. Can you explain it to me? (CONDUCT)
12. Some _________of parents are _________to their children. (CHARACTER-TRANSMIT)
13. I’m ______! Have you had lunch yet?. (FAMINE)
THE END

huong_ngoc
06-01-2007, 05:45 PM
WORD FORM

EXERCISE 1
1. I must have _______readdress__ in the envelope. My friend did not receive that letter. (ADD)
2. AIDS is a_______ disease. Many people have died of it every year. (TAKE)
3. Please take him to the hospital because he is_broken________. (BREAK)
4. They are arguing the __heir______ of father’s estate. (HEIR)
5. ____Heirloom_____in biology was proved absolutely. (HEIR)
6. She divorced him when he was _______submarried____. He lived with an another woman. (MARRY)
7. Personality ________balances/unbalances__the outward beauty. (BALANCER)(hok bit nghĩa nào mới đúng...)
8. Your motorbike must be ___filled____ with petrol. (FULLNESS)
9. My teacher said to me “Your test has to be written __________if you want high mark”. (TAKE)
10. After studying 4 year, ____graduated_______students will work in many schools. (GRADUATOR)


EXERCISE 2
1. I hate his_______handiness__. (HAND)
2. He is _____studious____to learn to pass the exam. (STUDY)
3. His brain was so ___foible______ that he did everything stupidly. (FOIBLE)
4. Mary succeeded achieving the ___fellowing______of Cambridge school. (FELLOW)
5. She was rewarded lots money for her___harding_______ in catching robbers. (HARD)
6. Barbecues are the ____herbal_____animals. (HERB)
7. I can understand her _____quiet____ about the dishonesty of her child. (QUIET)
8. She is studying at high-school. ____Furthermore______, she also does extra work. (FAR)
9. They are discussing in __________. (LIFE)
10. _____Nursery_____children in Africa need to be taken care of better. (NURSERY)

cứ làm đại, ko bit đúng hay sai...keke...chắc sai nhìu lém

snow_flakes_293
06-01-2007, 11:45 PM
Thanks chị girlxinh nha. Chị c đp n ko ạ? Em lm xong ko biết check thế no chị post đp n ln nh^^

lucky_123_2k6
07-01-2007, 10:02 PM
EXERCISE 1
1. I must have misaddressed_______ in the envelope. My friend did not receive that letter. (ADD)
2. AIDS is a__taking____ disease. Many people have died of it every year. (TAKE)
3. Please take him to the hospital because he is__broken_____. (BREAK)
4. They are arguing the ____heirship____ of father’s estate. (HEIR)
5. _________in biology was proved absolutely. (HEIR)
6. She divorced him when he was ____married_______. He lived with an another woman. (MARRY)
7. Personality _______balances_____the outward beauty. (BALANCER)
8. Your motorbike must be __full_____ with petrol. (FULLNESS)
9. My teacher said to me “Your test has to be written __________if you want high mark”. (TAKE)
10. After studying 4 year, ____graduated_______students will work in many schools. (GRADUATOR)


EXERCISE 2
1. I hate his___hander______. (HAND)
2. He is _____studious____to learn to pass the exam. (STUDY)
3. His brain was so _____foible____ that he did everything stupidly. (FOIBLE)
4. Mary succeeded achieving the _fellowship________of Cambridge school. (FELLOW)
5. She was rewarded lots money for her__hardiment________ in catching robbers. (HARD)
6. Barbecues are the __herbaceous_______animals. (HERB)
7. I can understand her ______quietness___ about the dishonesty of her child. (QUIET)
8. She is studying at high-school. _______Furthermore___, she also does extra work. (FAR)
9. They are discussing in _________livelihood_. (LIFE)
10. _Nurse_________children in Africa need to be taken care of better. (NURSERY)

lucky_123_2k6
07-01-2007, 10:07 PM
có gì sai sót mong bà con sửa chữa giùm nha

LinhGIang
07-01-2007, 10:28 PM
ok ,thx fỏr your attention to this thread ,plz note that I post totally 11 exercises so until you have done all of them I will post the answer
===>> so don't be so hurried to get the Keys

snow_flakes_293
08-01-2007, 01:14 PM
Bài j mà khó kinh khủng, hok biết bao h mới làm xong ẹc ẹc :(

LinhGIang
09-01-2007, 05:06 PM
Bi j m kh kinh khủng, hok biết bao h mới lm xong ẹc ẹc :(
ờ ,thế th tui mới post ln ,lm nhanh ln để chuyển sang bi khc nữa chứ :D,ko biết ci p Hằng đu rồi ko biết,dạo ny biệt tăm biệt tch qu

sutu302
10-01-2007, 03:48 PM
bi kho qu

huong_ngoc
10-01-2007, 07:56 PM
ờ ,thế th tui mới post ln ,lm nhanh ln để chuyển sang bi khc nữa chứ :D,ko biết ci p Hằng đu rồi ko biết,dạo ny biệt tăm biệt tch qu
tui bit p Hằng ở đu n!chắc pả lo lm bi của p nn vắng mặt đ.cng nhận kh thiệt,lm chẳng được.m hỏi thiệt nha, ci bi ny thầy p cho để chọn học sinh thi Olympic quốc tế hay sao m kh nuốt thế?

Peculiar
10-01-2007, 08:22 PM
I want those test papers. ;) The last time I saw the paper was in 2003, and the test, as far as I know, has changed substantially (for the better, or so I was told). It will be interesting to see the recent selection tests. ^^

snow_flakes_293
10-01-2007, 08:29 PM
Hừm, l&#224;m đc mấy c&#225;i b&#224;i n&#224;y thi Olympic đạt giải l&#224; c&#225;i chắc r&#249;i :)) Kh&#243; kinh khủng lu&#244;n. C&#243; từ điển m&#224; cũng chẳng tra đc, bất lực qu&#225; >"< Ai l&#224;m hết chỗ đấy r&#249;i cho tớ xin chữ k&#237; c&#225;i nhỉ :(

Winter12
15-01-2007, 03:19 PM
EXERCISE 3
1. France is located in __variable____zone. (VARY)
2. After ___dividing______with her husband 2 years, she will marry with a rich man. (DIVIDE)
3. He took aside lots of _______ in local bank. (ENRICHMENT)
4. Have you heard the introduction of a ___memoirist[/COLOR]___ in magazine. A teenager had written it. (MEMORABLE)
5. I have to be _________at school because I have an exam. (POINT)
6. The __respondent______audience made the lecturer somewhat _________. What a shame! (RESPOND HEART)
7. Her graceful_carriage___ has ____doubtless______impressed all the judges. (CARRY-DOUBT)
8. The sad story brought about her __brainstorm_. (BRAIN)

EXERCISE 4
1. Everybody accepts the decision, why must you be so _]bloody-minded[/B]_____. (BLOOD)
2. The __barbarous______destruction of the three Buddha statues by the Taliban is_unexcusable______. (BARBARISM- EXCUSE)
3. Such _________actions shouldnt go_________. (CIVIL- PUNISH)
4. Life has often been __liken_____ to a journey. (LIKELIHOOD)
5. Nguyen Du often ___poetised_____ the ___humane____verses especially about women. (POEM-HUMAN)
6. Her ________beauty has brought her endless _suffering____. (PARALLEL-SUFFER)

EXERCISE 5
1. Bacteria are __visible____ to the naked eyes. (VISION)
2. We shouldnt carry out this ___unpractised___ plan. (PRACTISE)
3. The _breakup__of their marriage surprised no one. (BREAK)
4. She continued _graduating_______ studies after having qualification of university. (GRADUATOR)
5. In my opinion this book is just _unintelligent______rubbish. (INTELLIGENCE)
6. He made a _getaway_____ from the prison. (GET)
7. Turn down your radio. Its so_________ that I cant __centralize______on my work. (VOICE-CENTRE)
8. I gave her a quick_look-in__. (LOOK)
9. Her parents died when she fifteen years old. So she started a _________ life. (MAKE)


Em biết c nhiu đ( đng sai hổng biết ra sao???), mong p kon chỉ dẫn tận tịnh Đa tạ!!!

huong_ngoc
15-01-2007, 08:33 PM
kh&#243; w&#225; giang ui! thui post answer l&#234;n cho mọi người tham khảo!

conlonec52
16-01-2007, 11:23 AM
WORD FORM

EXERCISE 1
1. I must have misaddress in the envelope. My friend did not receive that letter. (ADD)
2. AIDS is a taking disease. Many people have died of it every year. (TAKE)
3. Please take him to the hospital because he is broken. (BREAK)
4. They are arguing the heirship of fathers estate. (HEIR)
5. Hereditariness in biology was proved absolutely. (HEIR)
6. She divorced him when he was married. He lived with an another woman. (MARRY)
7. Personality balances the outward beauty. (BALANCER)
8. Your motorbike must be fulled with petrol. (FULLNESS)
9. My teacher said to me Your test has to be written take-pains if you want high mark. (TAKE)
10. After studying 4 year, graduated students will work in many schools. (GRADUATOR)


EXERCISE 2
1. I hate his handkerchief. (HAND)
2. He is studious to learn to pass the exam. (STUDY)
3. His brain was so feeble that he did everything stupidly. (FOIBLE)
4. Mary succeeded achieving the fellowship of Cambridge school. (FELLOW)
5. She was rewarded lots money for her hardy in catching robbers. (HARD)
6. Barbecues are the _________animals. (HERB)
7. I can understand her queitness about the dishonesty of her child. (QUIET)
8. She is studying at high-school.Furthermore, she also does extra work. (FAR)
9. They are discussing in livelihood. (LIFE)
10. Nursing children in Africa need to be taken care of better. (NURSERY)

EXERCISE 3
1. France is located in varying zone. (VARY)
2. After dividing with her husband 2 years, she will marry with a rich man. (DIVIDE)
3. He took aside lots of _______ in local bank. (ENRICHMENT)
4. Have you heard the introduction of a memoirist in magazine. A teenager had written it. (MEMORABLE)
5. I have to be pointed at school because I have an exam. (POINT)
6. The irresponsible audience made the lecturer somewhat heart-broken. What a shame! (RESPOND HEART)
7. Her graceful carriagehas undoubtedly impressed all the judges. (CARRY-DOUBT)
8. The sad story brought about her brainstorm. (BRAIN)

EXERCISE 4
1. Everybody accepts the decision, why must you be so bloody-minded(BLOOD)
2. The barbaric destruction of the three Buddha statues by the Taliban is unexcusable. (BARBARISM- EXCUSE)
3. Such ________actions shouldnt go_________. (CIVIL- PUNISH)
4. Life has often been likened to a journey. (LIKELIHOOD)
5. Nguyen Du often poetises the human verses especially about women. (POEM-HUMAN)
6. Her unparalleled beauty has brought her endless suffering. (PARALLEL-SUFFER)

EXERCISE 5
1. Bacteria are invisible to the naked eyes. (VISION)
2. We shouldnt carry out this unpractical plan. (PRACTISE)
3. The breakup of their marriage surprised no one. (BREAK)
4. She continued graduating studies after having qualification of university. (GRADUATOR)
5. In my opinion this book is just uninterligent rubbish. (INTELLIGENCE)
6. He made a getaway from the prison. (GET)
7. Turn down your radio. Its so loud-voiced that I cant concentrate on my work. (VOICE-CENTRE)
8. I gave her a quick look-in. (LOOK)
9. Her parents died when she fifteen years old. So she started a self-made life. (MAKE)

EXERCISE 6
1. My parents are upholders in my marriage with Mary. (HOLD)
2. Some people have just found out the unused gold mine which no one hadnt used before. (USE)
3. The meeting has been providing arranged for 2 p.m next Thursday. (PROVIDE)
4. Some of my temporization in company have unpublished spread the news in magazines. (TEMPORARY-PUBLISH)
5. They went from Russia to Poland by a intercontinentalrailway. (CONTINENCE)
6. Gold is a conductible substance. (CONDUCT)
7. Please throw away this ________. Its useless. (BETTER)
8. What is your reviewal in this plan? (REVIEW)
9. The police are putting down the ______ between 2 naughty groupboys. (SET)

EXERCISE 7
1. India is a linguist country. (LINGUISTICS) (????:confused: B tay )
2. He always goes against his parents advice. Hes a pid-headed child. (PIG)
3. I think theyll have to make a_________of current policy. (STATE)
4. She reacted angrily to my intentional remarks. (INTEND)
5. Poor Quentin put his head too far out of the train window and was ________ by a passing train. (HEAD)
6. This is no longer a quiet _________ __________. (SIDE- NEIGHBOURING)
7. How awful! What an _________thing for anyone to do. (RAGE)
8. Applicants must be under 25, workable and energetic. (APPLIED-WORK)

EXERCISE 8
1. He is __________ a project of building a new house. (IINTEND)
2. It rained without let-up. (LET)
3. He has the making of great writer. (MAKE)
4. His _______in body is the ________of not taking a bath . (ODOUR-COME)
5. Its reported that a heavy________ __________ the houses of __________ at the _________. (POUR-SET-HABIT-BACK)
6. What a_________! He pretended a Catholic but _________. (HYPOCRITE-CHRISTIAN)

EXERCISE 9
1. His disappearance is very strange, in fact quite unexplainable.
2. She is arguing the finest pianist in the world. (ARGUE)
3. Tom has taken carpentry as a hobby. (CARPENTURE)
4. Body postures and gestures are said to be verbal language. (VERB)
5. The boys expelling from school saddened his parents no end. (EXPEL-SAD)
6. Great applause was given to the referees impartial . (APPLAUD-PART)
7. His letters have lost their former ___________. (INTIMATE)
8. Home-made ice-cream is one of our specialities.(SPECIAL)

EXERCISE 10
1. Environmental actors try their best to protect the wild habitat. (ACT)
2. The firm is surely staffed. We have to take on more workers. (STAFF):( (Cu ny kiểu j )
3. His extraordinary success had confounded all our expectation. (ORDINARY-EXPECT)
4. Mohandas Gandhi developed his idea of________as a form of passive resistance to _________. (VIOLENT-JUST)
5. They try to_______ their financial _______ coming from the project. (COME-THORN)
6. We have been given sureness that the water is safe to drink. (SURE)
7. The computer _________ and printed out the wrong data. (FUNCTION)

EXERCISE 10
1. It very rude to interrupt someone in sententiousness.(SENTENCE)
2. A number of scupltures were removed from the Parthenon by Lord Elgin.(SCULPT)
3. She was furious at the way the boss had talked to her. (FURY)
4. Using insecitide can do harm to the health of people. (INSECT)
5. She is tall, thin, blond,full-mounted with voluptuous curves. (VOLUPTUARY)
6. Drugs drove him _________to an early death. (REMORSE)
7. What is done can not be undone. ((DO)
8. Is he a ghost-seer ? (GHOST) (ghost or ghoul-maybe)
9. _______ ________ by police officers were brought to light by the enquiry. (VARY-PRACTICAL)
10. When he doesnt like anyone, he often speaks in ________. (SYLLABLE)
11. Im reading this physic text but I dont understand what conduction means. Can you explain it to me? (CONDUCT)
12. Some characteristics of parents are transmited to their children. (CHARACTER-TRANSMIT)
13. Im famished! Have you had lunch yet?. (FAMINE)
THE END
Mới lm được bấy nhiu thui.Chiều về lm tiếp:) .Bi kh thế Giang ci,lần sau post bi dễ thui nhớ:D

LinhGIang
16-01-2007, 11:30 AM
hừ hừ ,bi kh th tui mới pốt Nn trứ ,b Hằng nh ta chịu kh phết đấy nhỉ :D

conlonec52
17-01-2007, 09:37 AM
Post keys đi Giang ơi!:&#236;Ah m&#224; chiều nay c&#243; đi họp j&#236; đấy ở chỗ Ch&#249;a L&#225;ng ko?M&#224; 21 ho&#227;n &#224;h ,thế vẫn off bthường ở ĐH NT đ&#250;ng ko nhể??????

Zaed
17-01-2007, 01:14 PM
c bạn no c đề thi vo đội tuyển Anh lc cuối lớp 10ko

hoc dot
17-01-2007, 07:33 PM
cho w dị em l thnh vin mới

LinhGIang
17-01-2007, 09:10 PM
Post keys đi Giang ơi!:Ah m chiều nay c đi họp j đấy ở chỗ Cha Lng ko?M 21 hon h ,thế vẫn off bthường ở ĐH NT đng ko nhể??????
21 vn off bt mừ , hum đ honh trng lắm đy :d

conlonec52
18-01-2007, 08:50 AM
21 vn off bt mừ , hum đ honh trng lắm đy :d
==>>Sao chị Phanh bảo l hon ri:confused: .Tưởng đến 28 m?

LinhGIang
18-01-2007, 12:01 PM
==>>Sao chị Phanh bảo l hon ri:confused: .Tưởng đến 28 m?
đấy l hon của ring club ,tui đang bảo vụ offline củ miền bắc cư mừ
:D

huong_ngoc
18-01-2007, 11:06 PM
tr&#249;i ui, nghe mấy người b&#224;n đi off n&#224;y nọ m&#224; tui th&#232;m w&#225;, ước g&#236; tui ở h&#224; nội th&#236; hay biết mấy nhở....

conlonec52
19-01-2007, 11:15 AM
tri ui, nghe mấy người bn đi off ny nọ m tui thm w, ước g tui ở h nội th hay biết mấy nhở....
====>>>>H h, ngồi đấy m ước th đến đời no mới được đi.Ra đy đ b Ngọc,chơi một chuyến < ti đi thọ tiền tr đ >:D .Cn
hỏi Giang ci xem c khoản ăn khao khc ko:rolleyes: :cool:

huong_ngoc
20-01-2007, 10:55 PM
Ai mua cho tui v&#233; khứ hồi l&#224; tui bay ra liền...hixc hixc...khổ th&#226;n tui...thui th&#236; mấy p&#224; cứ đi off dzui dzẻ r&#249;i dzề kể tui nghe để lấy ch&#250;t kh&#244;ng kh&#237; l&#224; okie r&#249;i.
h&#232; n&#224;y rảnh hay l&#224; mấy p&#224; bay ra đ&#226;y chơi...chắc mấy p&#224; chưa đến Phan Thiết bao giờ phải ko? ra đ&#226;y đi , tui khao hết khoản ăn uống, nha! đi m&#224;, năn nỉ...(giống dụ con n&#237;t w&#225;...) Hằng ui, Giang ui...hixc hixc

conlonec52
23-01-2007, 09:18 AM
Ai mua cho tui v khứ hồi l tui bay ra liền...hixc hixc...khổ thn tui...thui th mấy p cứ đi off dzui dzẻ ri dzề kể tui nghe để lấy cht khng kh l okie ri.
h ny rảnh hay l mấy p bay ra đy chơi...chắc mấy p chưa đến Phan Thiết bao giờ phải ko? ra đy đi , tui khao hết khoản ăn uống, nha! đi m, năn nỉ...(giống dụ con nt w...) Hằng ui, Giang ui...hixc hixc
:-/Vo bằng niềm tin hay bằng hi vọng hả Ngọc ơi:D:p .Hum trước nhn thấy mẹt Giang ci ồi :eek: Kool kực:cool: (lại cn mặc cả o di lm tiếp tn mới mu^^)

LinhGIang
23-01-2007, 08:58 PM
hừa hừa ,hum đ mi mới thấy mẹ p Hằng ,dễ thương tha ,nhứt l lc p chơi bng :))

Ngọc Vn
24-01-2007, 08:01 PM
hi!!! tui cũng l&#224; mem khối 10 n&#232;. cho tui hỏi ch&#250;t nha, c&#225;c mem kh&#225;c l&#224;m hộ tui c&#226;u n&#224;y với:
The Tomb of the Unknown Soldier,_____ to unidentified soldier killed in battle, is located in Arlington, Virginia
A. which a monument B. a monument
C. is a monument D. a monument being

LinhGIang
24-01-2007, 08:16 PM
hi!!! tui cũng l mem khối 10 n. cho tui hỏi cht nha, cc mem khc lm hộ tui cu ny với:
The Tomb of the Unknown Soldier,_____ to unidentified soldier killed in battle, is located in Arlington, Virginia
A. which a monument B. a monument
C. is a monument D. a monument being
tớ nghĩ l đp n B hihi,cu ny đơn giản m

Ngọc Vn
26-01-2007, 01:16 PM
dễ..... Nhưng tui cứ thấy n lm sao :confused:

LinhGIang
26-01-2007, 01:59 PM
dễ..... Nhưng tui cứ thấy n lm sao :confused:
ơ thế bạn phải ni thắc mắc ở chỗ no để tụi mnh con discuss chứ hh ,cứ pt ln đi chng minh cng thỏa luận mừ nhc :D

huong_ngoc
27-01-2007, 10:59 PM
tui lại nghĩ l&#224; đ&#225;p &#225;n A ,MỆNH ĐỀ WAN HỆ => n&#243;i đại, ko bik tr&#250;ng hay trật,haha

huong_ngoc
27-01-2007, 11:02 PM
hừa hừa ,hum đ mi mới thấy mẹ p Hằng ,dễ thương tha ,nhứt l lc p chơi bng :))
thẤy "mẹ p Hằng " hay l thấy "p Hằng " hở Giang???

LinhGIang
28-01-2007, 10:23 AM
thẤy "mẹ p Hằng " hay l thấy "p Hằng " hở Giang???
nhầm t ,tui định vit l "mẹt p Hằng" ai d lại thnh "mẹ p Hằng " hờ hờ bn cười qu ,nhc cũng thi Mt hả ? đối thủ nặng k đy haha :D

huong_ngoc
29-01-2007, 11:12 PM
n&#232;, p&#224; ko đua nổi dzới tui đ&#226;u, thui bỏ cuộc trước đi...hahaha...(&#242; cũng fải p&#243;t h&#236;nh l&#234;n cho n&#243; ho&#224;nh tr&#225;ng chứ nhỉ?)

vermouth_love
01-02-2007, 02:22 PM
chời chời. ở đ&#226;y l&#224; chỗ n&#224;o dzậy chời? xem từ đầu đến cuối c&#243; 2 p&#224; n&#236; solo n&#243;i ko &#224;h. dzậy m&#224; topic l&#224; tiếng anh cho khối 1. chỗ n&#224;y phải gọi l&#224; "8" mới đ&#250;ng. thiện tai thiện tai

conlonec52
01-02-2007, 06:16 PM
chời chời. ở đy l chỗ no dzậy chời? xem từ đầu đến cuối c 2 p n solo ni ko h. dzậy m topic l tiếng anh cho khối 1. chỗ ny phải gọi l "8" mới đng. thiện tai thiện tai
Th lm bi xong ri "8" mờ:D (Giang mới Ngọc nhở???).H h m đy l box của lớp 10 chứ bc vermouth muốn học box lớp 1 th nhắn anh tuanlong mở thm khu vui chơi cho mấy b lớp 1 nữa ri zoom vo nh(vui fải bt^^):eek: :cool:

vermouth_love
03-02-2007, 09:49 AM
hix hix. đnh nhầm.T__T từ lớp 10 m xuống lớp 1 th tui thnh thần đồng h?

mabu_com
04-02-2007, 09:11 AM
Relative clause need here a "to be". When you simplify the clause, "which a monument..." becomes "a monument...". OK for you?

conlonec52
11-02-2007, 09:28 AM
Ơ m box lớp 10 dạo ny hnh như ỉu xuống hay sao nhở:confused:

huong_ngoc
11-02-2007, 02:52 PM
tại p&#224; GIang lo thi MISS n&#234;n ko c&#243; thời gian post b&#224;i cho bọn m&#236;nh l&#224;m . m&#224; dzới lại pả post đề xong r&#249;i ko th&#232;m post đ&#225;p &#225;n. thui đề chờ pả l&#227;nh c&#225;i giải miss basic dz&#236;a cho box 10 nở m&#224;y nở mặt hen???

LinhGIang
11-02-2007, 08:30 PM
tại p GIang lo thi MISS nn ko c thời gian post bi cho bọn mnh lm . m dzới lại pả post đề xong ri ko thm post đp n. thui đề chờ pả lnh ci giải miss basic dza cho box 10 nở my nở mặt hen???
eo ơi k được giải đu sao m qua mặt mấy ss dlxx v ss ngoc_linh được :D mừ b Ngọc cũng lnh về 1 triệu rồi n g :P

huong_ngoc
20-02-2007, 08:41 AM
MISS xong xu&#244;i r&#249;i.Ăn tết cũng vui vẻ rui. Hằng ui, GIang ui, mấy bạn ui, n&#243;ng m&#225;y l&#234;n cho box hoạt động được r&#249;i đoa. Năm mới ch&#250;c box 10mau sớm ph&#225;t triển cho bằng v&#224; hơn mấy anh chị 11&12 lun. Ch&#250;c m&#237; mem của box học giỏi hơn để đưa box đi l&#234;n nha!!!

huong_ngoc
20-02-2007, 08:42 AM
MISS xong xui ri.Ăn tết cũng vui vẻ rui. Hằng ui, GIang ui, mấy bạn ui, nng my ln cho box hoạt động được ri đoa. Năm mới chc box 10mau sớm pht triển cho bằng v hơn mấy anh chị 11&12 lun. Chc m mem của box học giỏi hơn để đưa box đi ln nha!!!

Phnam
27-03-2007, 01:15 PM
Practise test 1
1. Sentence Transformation :
-This passport can be used in most countries. VALID
=> This.............................................. .............................................
-Do you want a drink? CARE
=> Would .................................................. .....................................?
-The painting is worth $25,000. VALUED
=> The............................................... ............................................
-I don’t feel like going out tonight. MOOD
=> I am................................................ ..........................................
-I wasn’t a bit surprised to hear that she had changed her job. CAME
=> It................................................ ..............................................
-Mrs.Brown is proud of her job. PRIDE/PRIDES
=> Mrs.Brown......................................... ..........................................
=> Mrs.Brown......................................... ..........................................
2. Choose the correct forms of the words in the brackets :
-Some people claim to be able to..................... the future (TELL)
-‘How are you?’,she asked............... (SMILE)
-The audience burst into................. at the end of the play.(APPLAUD)
-....................... is traditionally a time when parents and children
don’t get very well with each other.(ADOLESCENT)
-The manager handed in his.......................... after being accused of dishonesty.(RESIGN)
-She was sent to prison for.............. for murdering her husband.(LIVE)
-Mr.Smith is a................... person.If he says he will do something,
you know that he will do.(DEPEND)
-Her hair is.......... , not bright red.(RED)
-I enjoyed the book very much because it was so.......... .(READ)
-He suffered from constant.............. .(SLEEP)
-The homemade ice-cream............... after it had been in the
freezer for hours.(HARD)

TO BE CONTINUED…

Mỗi ng&#224;y l&#224;m một &#237;t sẽ nhớ l&#226;u hơn, m&#236;nh sẽ tiếp tục đ&#225;nh tiếp c&#225;c b&#224;i nữa v&#224; sẽ đưa đ&#225;p &#225;n cho c&#225;c bạn sửa.^_^

LinhGIang
27-03-2007, 04:30 PM
[QUOTE=Phnam]
Practise test 1
1. Sentence Transformation :-This passport can be used in most countries. VALID
=> This...passport is valid in most countries .................................................. ......................................
-Do you want a drink? CARE
=> Would you care for a drink .................................................. .....................................?
-The painting is worth $25,000. VALUED
=> The...painting is valued at $25,000 .................................................. ......................................
-I dont feel like going out tonight. MOOD
=> I am.in no mood for going out tonight.
.................................................. .......................................
-I wasnt a bit surprised to hear that she had changed her job. CAME
=> It..came as no surprise to hear that she had changed her job.
.................................................. ..........................................
-Mrs.Brown is proud of her job. PRIDE/PRIDES
=> Mrs.Brown..prides herself on her job
.................................................. ..............................
=> Mrs.Brown...takes pride in her job.
.................................................. ..............................
2. Choose the correct forms of the words in the brackets : -Some people claim to be able to..foretell................... the future (TELL)
-How are you?,she asked..smilingly............. (SMILE)
-The audience burst into..applause............... at the end of the play.(APPLAUD)
-...Adolescence.................... is traditionally a time when parents and children dont get very well with each other.(ADOLESCENT)
-The manager handed in his..resignation........................ after being accused of dishonesty.(RESIGN)
-She was sent to prison for..life............ for murdering her husband.(LIVE)
-Mr.Smith is a...dependable................ person.If he says he will do something,you know that he will do.(DEPEND)
-Her hair is.reddish......... , not bright red.(RED)
-I enjoyed the book very much because it was so..readable........ .(READ)
-He suffered from constant..sleeplessness............ .(SLEEP)
-The homemade ice-cream..hardened............. after it had been in the
freezer for hours.(HARD)

wanderer_ve
09-04-2007, 10:58 AM
Mnh đang cần những đề thi tuyển vo lớp 10 của cc trường chuyn, chị girlxinh v cc bạn ai c thi share mnh nh, cng nhiều cng tốt. Thankz

chris_cindy
15-04-2007, 10:31 PM
chị girlxinh ui c&#225;i b&#224;i n&#236; ko c&#243; đ&#225;p &#225;n ko vậy
C&#225;i n&#236; l&#224;m xong m&#224; hok b&#237;t đ&#250;ng hay sai th&#236; l&#224;m seo giờ chị ui...c&#243; th&#236; post l&#234;n cho b&#224; con nhờ nghen chi...

Jane
19-04-2007, 11:05 AM
Mnh đang cần những đề thi tuyển vo lớp 10 của cc trường chuyn, chị girlxinh v cc bạn ai c thi share mnh nh, cng nhiều cng tốt. Thankz
hi, bạn vo www.thuvienkhoahoc.com/dethi trong đ c v khối đề Tha hồ m lm nh!:)

Xgirl_1418712
20-04-2007, 10:05 PM
ĐỀ CƯƠNG &#212;N TẬP TI&#202;NG ANH 10 BAN KHTN< TRUONG THPT KIM LI&#202;N HN:
1, Pick out the word which has the underlined part pronounced differently from the rest
1, a sound
b, count
c, soul
d, ground

2, a grow
b cow
c bow
d tower
3
a house
b shoulder
c lound
d mountain
4
a home
b boss
c lost
d cost
5
inluded
b offered
c consulted
d translated

2, pick out the word that has the stress pattern from that of the other words
1
a enough
b money
c country
d nothing
2
a happy
b cheerful
c amazed
d romantic
3
a center
b medical
c electricity
d plenty
4
a carry
b visitor
c widen
d agree
5
a direction
b difference
c every body
d holiday
3 Choose the most suitable answer
1 would you like a single room or... room?
a two
b second
c couple
d double
2 by the way, can I ... a suggestion?
a make
b tell
c do
d talk
3
I ... math well when t was young
a did
b made
c felt
d lost
4 Most ... pharmacists work in... retail pharmacy
a a/a
b the/the
c the/ no article
d no article/ no article
5 He's never late.. school
a at

b in
c from
d for
4. correct the mistake
1,if La had'n been so intelligent, Minh would'n have got married to her
2, the volume four of our encyclopedia set has been missing for two months
3 the new thechnique calls for heat the mixture before applying into the wood
4, they were several reasons why he couldn't perform in the concert




1, Rewirte the following sentences
1, television affects the way we behave
television has..............
2, &#237;ve never seen such a big animal in my life
never............
3, I would sell it if i were you
were........................
4 I d&#243;t think we should try to help him because it do&#233;snt work
i think i's no use............
5 I remember someone giving me a toy drum on my fifth birthday
i remember..............
< b&#224;i tập c&#242;n tiếp tục, m&#236;nh sẽ p&#243;t tiếp v&#224;o h&#244;m sau>

Phnam
22-04-2007, 04:08 PM
TEST YOURSELF : UNIT NINE : THE UNDERSEA WORLD
A.Focus on your knowledge :
1>Name 5 oceans in the world ?-
-
-
-
-
2>Revision of the old vocabulary :
-Đa dạng sinh học
-Động vật ăn thịt
-Lai nhuyễn thể
-Con ci
-Sinh vật hoặc c thể
-Vịnh
-Tiết lộ
-Hải cẩu
B.Grammar :
1> Put the words into the correct form :
a.If I (know) you were coming, I (invite) some friends in.
b.He (go) to university if his father (not be) ill.
c.The team (win) if Jones (play) better.
d.The buglars (not get) in if you (remember) to lock the door.
e.What you (do) if somebody (walk) in here with a gun.
f.If Bell (not invent) the telephone, somebody else (do) it.
g.Liz gave me this ring. She (be) very upset if I (lose).
h.If you (not spend) so much time making up, we (not be) late.
2>Complete these sentences with the beginning words given :
a. We got up late so we are in the headmaster's room at the moment.
If
b.She didn't pay attention to her cooking so the food was terrible.
Had
c.They do not know each other very well so are still reserved.
Did
d.If you go to the concert, I'll go.
So
e.She doesn't have a bicycle so she has to walk to school.
She
C.Word Form :
Adjective Verb Noun
X provide ......
warm X ......
....... X poverty
<TO BE CONTINUED...>

Phnam
27-04-2007, 05:04 PM
Rewrite these sentences :
-It is expected that the strike will end soon.
The strike...
-It is expected that the weather will be sunny tomorrow.
The weather...
-It is believed that the thieves got in through a window ih the roof.
The thieves...
-It is reported that many people are homeless after the floods.
Many people...
-She was made to hand over her passport.
She...
-It is reported that the building has been badly damaged by fire.
The building...
-It is believed that the company lost a lot of money.
The company...
-It is thought that the prisoner escaped by climbing over the wall.
The prisoner...
-It is alleged that the man was driving at 110 miles per hour.
The man...
-Jim saw Helen run out of the classroom.
Helen...

lamtho
29-04-2007, 10:07 PM
1. I must have _________ in the envelope. My friend did not receive that letter. (ADD)
2. AIDS is a_taken______ disease. Many people have died of it every year. (TAKE)
3. Please take him to the hospital because he is__break-over____. (BREAK)
4. They are arguing the ________ of fathers estate. (HEIR)
5. _________in biology was proved absolutely. (HEIR)
6. She divorced him when he was _married__________. He lived with an another woman. (MARRY)
7. Personality ____________the outward beauty. (BALANCER)
8. Your motorbike must be _______ with petrol. (FULLNESS)
9. My teacher said to me Your test has to be written __________if you want high mark. (TAKE)
10. After studying 4 year, __graduation_________students will work in many schools. (GRADUATOR)


EXERCISE 2
1. I hate his_________. (HAND)
2. He is _________to learn to pass the exam. (STUDY)
3. His brain was so _________ that he did everything stupidly. (FOIBLE)
4. Mary succeeded achieving the _________of Cambridge school. (FELLOW)
5. She was rewarded lots money for her__________ in catching robbers. (HARD)
6. Barbecues are the _________animals. (HERB)
7. I can understand her _________ about the dishonesty of her child. (QUIET)
8. She is studying at high-school. __________, she also does extra work. (FAR)
9. They are discussing in __________. (LIFE)
10. __________children in Africa need to be taken care of better. (NURSERY)

Jane
16-05-2007, 04:06 PM
Hnh như bi của bạn Nam với Dung c bn n thi học k rồi cơ m

pinkbaby
10-06-2007, 06:43 PM
ban oi chung nao co dap an vay

Xgirl_1418712
11-06-2007, 10:41 AM
ặc ặc Nam ơi, bi ny post rồi, ở bn mục chuẩn bị cho k thi Học k 2 đ! Chc đầu c đang trn may trn gi với k thi vo 10 ảh:wacko: :evil: :smilie_goodjob:

Xgirl_1418712
14-06-2007, 10:30 AM
Sở gi&#225;o dục đ&#224;o tạo TP hồ Ch&#237; Minh
Trường THPT Le Hồng Phong

PART ONE: PHONETICS
A pick out the word whose underlined part is pronounced differentlr from those of the orthers
1
A inadequate
B navigate
C necessitate
D debate
2,
A default
B decimal
C decay
D decent
3,
A launch
B fault
C lawyer
D laughter
4,
A pizza
B lizard
C puzzle
D muzzle
5,
A prescripsion
B preparation
C preliminary
D presumption
6
A migrate
B mileage
C minatory
D mica
7
A copper
B copy
C dolphin
D colonel
8
A thorn
B themselves
C thunder
D through
9,
A orchestra
B Chasm
C chemical
D orchard
10,
A devotion
B congestion
C suggestion
D question

B Underline the stressed syllables in the following words
fertile
heroic
obstinate
incomprehensible
nepal
nuclei
protein
parade
nevertheless
transact


b&#224;i viết c&#242;n tiếp tuc. Đ&#226;y mới chỉ l&#224; m&#243;n tr&#225;ng miệng thui:smilie_goodjob: , c&#225;c bạn l&#224;m b&#224;i chăm chỉ nha, m&#237;nh sẽ post đ&#225;p &#225;n sau

mit2710
19-06-2007, 10:40 AM
th&#244;ng cảm cho, sắp thi r&#249;i mừ

hazo
19-06-2007, 11:01 AM
tuyet!cam on

maithanhthuy
19-06-2007, 11:31 AM
phần gạch ch&#226;n ở đ&#226;u hả ban?Ở b&#224;i đầu ấy

kimmochua
28-06-2007, 01:19 PM
thread g k cục qu
chị Linh Giang post key của 11 bi đ ln đi dy dưa nửa năm ri m chưa c key a??
sốt ruột gần chết rồi
:grumpy:

Xgirl_1418712
28-06-2007, 10:18 PM
2. Choose the correct forms of the words in the brackets :
-Some people claim to be able to.......foretell.............. the future (TELL)
-‘How are you?’,she asked..smiling............. (SMILE)
-The audience burst into......applause........... at the end of the play.(APPLAUD)
-..........adolescence............. is traditionally a time when parents and children don’t get very well with each other.(ADOLESCENT)
-The manager handed in his....resignation...................... after being accused of dishonesty.(RESIGN)
-She was sent to prison for....living.......... for murdering her husband.(LIVE)
-Mr.Smith is a.....dependable.............. person.If he says he will do something,
you know that he will do.(DEPEND)
-Her hair is....redish...... , not bright red.(RED)
-I enjoyed the book very much because it was so...readable....... .(READ)
-He suffered from constant....sleeping.......... .(SLEEP)
-The homemade ice-cream....harden........... after it had been in the
freezer for hours.(HARD)

nhoc_smile_1612
29-06-2007, 10:07 AM
minh moi tham gia vao dien dan nạymong cac ban cho giao cho

huỳnh cao thắng
12-07-2007, 01:43 PM
m&#236;nh ko bik l&#224;m huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuu

hokcoten
14-07-2007, 05:34 PM
C&#225;c bạn thứ sức với 1 đề kiểm tra tiếng anh 1 tiết của d&#226;n chuy&#234;n Anh của 1 trường ở HN nh&#225;. l&#250;c đầu hok d&#225;m viết t&#234;n nhưng bi h ai cũng đo&#225;n ra được rồi th&#236; th&#244;i n&#243;i cho tiến bộ . đ&#226;y l&#224; đề 1 trong c&#225;c b&#224;i ktra 1 tiết (thời gian l&#224;m b&#224;i l&#224; 2 tiết :D) của PTCNN_DHNN_DHQGHN

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. essential B. possible C. pressure D. less

2. A. mouse B. pause C. browse D. enclose

3. A. boot B. book C. look D. put

4. A. wild B. wilderness C. high D. life

5. A. cholera B. scholar C. machine D. stomach


II. Choose the word whose stress pattern is different from the others
1. A. camera B. vacuum C. microwave D. computer

2. A. envious B. decision C. instantly D. benefit

3. A. photography B. participate C. photographic D. technology

4. A. provide B. propose C. probably D. protect

5. A. especially B. engineer C. eliminate D. endangered

III. Choose the best answer
1. Come to my village and you will feel the warm………. in our festival.
A. air B. atmosphere C. environment D. surroundings

2. They live happily although it is hard to make ends …….
A. come B. visit C. meet D. gather

3. The map of the city is ……. in the letter. You won’t miss it.
A. enclosed B. sent C. written D. closed

4. A …… is a place to spend your holiday with a lot of fun.
A. recreation B. village C. resort D. field

5. The villagers are very happy because well water has been replaced by…. water.
A. running B. moving C. going D. coming

6. My doctor suggested …… on a diet to lose some weight.
A. me to go B. I am going C. I should go D. me going

7. I will never talk to you again….. you apologize me …. your being so rude.
A. if/for B. unless/for C. or/of D. whether/of

8. …….. of the victims in the Tsunami remained unfound.
A. Two third B. Two thirds C. Third twos D. Two of thirds

9. There is only one species of snake ….. poisonous in Michigan – the massasagua rattler.
A. that is B. it is C. being D. is

10. The river near us is polluted ……. much life.
A. that it can’t support B. to be supported
C. in order to support D. to support

IV. Find one mistake in each sentence

1. Whales are under danger because of the increase in the number of hunters.

2. Earthday is a day when many people gather to plant trees and cleaning up parks.

3. A female whale can give births to one calf every five to seven years after a long gestation period.

4. Since Mai looks a bit pale these days, I think she should have taken up some exercises.

5. The road used to be narrow in the past but now it has widened.

chưa hết đ&#226;u để h&#244;m kh&#225;c m&#236;nh post t&#237;p nh&#225; :D

hokcoten
14-07-2007, 08:56 PM
ủa sao ko ai l&#224;m vầy ta? kh&#243; qu&#225; &#224;? đ&#226;u c&#243; kh&#243; lắm nhỉ hic :(
ủng hộ tớ đi :D

snow_flakes_293
14-07-2007, 09:21 PM
@hokcoten: Từ từ, để c&#225;c bạn &#253; c&#242;n suy nghĩ chứ ;)) C&#243; cần tớ ủng hộ ko đ&#226;y? ;))

FatJoe
14-07-2007, 09:56 PM
Thi để tớ mở hng , sao m khổ sở thế , post 5h pm m 8h đ ln th ai lm bi trong lc ăn cơm chứ :D

I. 1C 2A 3A 4B 5C
II. 1D 2B 3C 4C 5B
III. 1B 2C 3A 4C 5A 6C 7B 8A 9A 10D
IV.
1. under--> in
2. cleaning--> clean
3. to ---> or
4. should have taken --> should take
5. has windened --> has been windened

hnh như đy l ci bi conservation th phải . Chắc chắn noname học CNN rồi

FatJoe
14-07-2007, 09:59 PM
Ấy chết vo lộn Tiếng ANh khối 10 , chết khng cơ chứ , chả để g cả ( hay nhấn lun v phần highlight lc mới vo forum m ):wacko:

rembrant
14-07-2007, 11:20 PM
ha ha........cc pc đ về đy tụ họp.......ủng hộ cho pc kocotn ca no !! Nhưng đợi mnh cht t co thời gian th lm......EDIT lại ri lm.......cứ lấy chỗ ở đy đ.......chỗ đẹp........Mai lm nh !!!!!!!!! Ri kiểm tra hộ !!!!!!!!!
Ủng hộ xong l phải được thanks nh !!M nhầm nhịt sang lớp 10 ri.....tưởng lớp 11 như Pc Fatbo.....hớ hớ......chẳng seo !!Chnh l sang ủng hộ cho kocotn.......lập tập đon SPAM

hokcoten
15-07-2007, 07:57 AM
ủa sao to&#224;n thấy d&#226;n 11 ở đ&#226;y vầy ta?

@@@Joe: ủa sao jỏi vầy ta đọc đề b&#237;t hokcoten học đ&#226;u kh&#226;m phục qu&#225;! m&#224; Joe n&#224;y ko học chuy&#234;n ANh m&#224; l&#224;m đ&#250;ng gần hết, c&#243; d&#249;ng dic ko thế? =.= l&#224;m rồi đ&#250;ng hok?

@@@Joe + r&#232;m: đ&#226;y l&#224; đề kt TA lớp 10, đề kt năm ngo&#225;i của tớ, cho n&#234;n post v&#224;o đ&#226;y l&#224; đ&#250;ng rồi c&#242;n j?

bi h hokcoten bận rồi c&#243; j chiều tớ post nốt b&#224;i v&#224;o c&#225;c bạn bổ sung cho tớ nh&#225;. thanks trước ha.

FatJoe
15-07-2007, 08:12 AM
Bạn của Joe trường no chả c , với cả Joe cũng học cng 5 , 6 đứa CNN th cn j m hổng bt.:D
HOkC'oaName xem xem c biết thằng ny hok, bạn JOE đa ?http://360.yahoo.com/profile-w5hSzw88cqiDc9wNsob8rm48JMdeYQ--?cq=1
( con trai---> của hiếm---> H.O.T ) :sick:

hokcoten
15-07-2007, 08:30 AM
nh&#236;n bạn Joe quen quen. học tiếng trung &#224;? chắc l&#224; chỉ nh&#236;n thấy đ&#226;u đ&#243; trong trường th&#244;i tại v&#236; hokcoten ko học lớp chọn ko học c&#249;ng d&#226;n trung :D vừa xem qua friend list của bạn n&#224;y. c&#243; vẻ quan hệ rộng đ&#226;y, friend trải từ 10B qua 10H rồi sang tận 10I. ủa sao to&#224;n lớp ANh hok h&#224;? hic bạn n&#224;y c&#243; phải l&#224; bạn Minh Trung ko?
&#224; h&#224; lần trước bạn Joe khoe ko học chuy&#234;n Anh th&#236; học chuy&#234;n j vầy ta? c&#243; phải H&#243;a ko?

&#224; m&#224; con trai ở CNN bi h cũng hok hiếm lắm đ&#226;u. lớp Anh c&#243; thể &#237;t chứ c&#225;c lớp kh&#225;c nhiều phết hihi :D

hokcoten
15-07-2007, 03:19 PM
Phần tiếp theo n&#232; :D

V. Fill in each blank with a suitable word:
1. They produced a ……………… record of the event. (PHOTOGRAPHY)

2. Despite his ……………, he succeeded in learning foreign languages. (ABLE)

3. Australia is considered a …………. country. (RACIAL)

4. He has been a ……….. for 10 years. (TECHNOLOGY)

5. Don’t expect to get………… treatment. (PREFERENCE)

6. Telling lies is ………. (MORAL)

7. That rule is not ………. in this case. (APPLY)

8. Now, don’t tell anyone what I’ve told you. Remember, it’s………. (CONFIDE)

9. Industrial robots work with far greater ………. than most men. (PRECISE)

10. Charity is…….. unless it helps the recipient to become independent of it. (INJURY)

VI. Complete the following sentences with either ‘going to’ or the present continuous, using the verbs given.

meet, play, start, teach, sit, complain, increase, get, answer, stop

1. I can’t go any further. I ……….. on that bench for a while.

2. The game ……… at two o’clock tomorrow. I hope you can be there.

3. The service here is very slow. I ……. To the manager if we’re not served soon.

4. I have a right to be heard, and no-one ……… me from putting my side of argument.

5. The two leaders ……….. for talks later this afternoon.

6. The bank has announced that it ………. its interest rates by one percent from tomorrow.

7. Are you ………. my question or not?

8. I have to get up early tomorrow. I ……… a physics class at 8.00 in the morning.

9. Before I apply for the job, I ………… more information about it.

10. Brazil ……….. Columbia in today’s final.

VII. Read the passage and choose the best answer.
An Englishman living near Sheffield recently had a most unlucky day’s fishing. He was standing on a low bridge when he has the misfortune to knock his tin of bait into the river. Leaning over the side of the bridge, he tried to hook the tin and pull it out of the river. As he did so, his car key fell out of hic pocket and disappeared in the water.
Feeling thoroughly annoyed with himself and his luck, the fisherman leant over the bridge to try to see where his keys had gone. As he did so, the bridge collapsed and he fell into the river. This was the last straw. The fisherman crawled out of the river and went back to his car. There he discovered that he had locked the doors and could not get in. His anti-thief had immobilized his car. There was nothing left for him to do but walk sadly home.

1. How did the tin of bait get into the river?
A. The passage does not say.
B. The fisherman knocked it in accidentally.
C. It was probably blown by the wind.
D. It fell in when the fisherman fell in.

2. When did the fisherman first lean over the bridge?
A. When it broke.
B. When the keys fell in.
C. When the tin of bait fell in.
D. A few minutes after he first started fishing.

3. What was the last straw, according to the passage?
A. Having to walk home.
B. Being unable to get into his car.
C. The loss of his car keys.
D. The collapse of the bridge.

4. What is the meaning of misfortune?
A. bad luck
B. good luck
C. accidentally
D. a clumsy act

5. What is the meaning of thoroughly?
A. slightly
B. at last
C. through
D. extremely

VIII. Rewrite the following sentences using the words given
1. People claim that he is the best tennis player of our times. (said)

2. They left early because they didn’t want to get caught in the traffic. (avoid)

3. Why didn’t they tell me about these changes earlier? (should)

4. Nobody plays this piece as beautifully as he does. (more)

5. If I don’t leave now, I’ll miss my train. (unless)

6. Would you like to go for a coffee in 10 minutes or so? (about)

7. My parents were always telling me what to do when I was small. (being)

8. Thanks for reminding me about this meeting – otherwise I would have missed it. (If)

9. I don’t normally go into town by car. (not used)

10. There aren’t many people who have read this novel to the end, but John is one of them. (few)

C&#225;c bạn bổ sung v&#224;o nh&#225; :D

hokcoten
15-07-2007, 08:41 PM
hic hok ai l&#224;m th&#236; tớ post key kỉu r&#236; bi h?

FatJoe
15-07-2007, 09:12 PM
Buồn ! Bọn lớp 9 vừa v&#224;o trường xong c&#242;n đứa n&#224;o c&#243; t&#226;m tr&#237; học h&#224;nh.Nhớ H n&#224;y năm ngo&#225;i m&#236;nh đang ăn chơi nhảy m&#250;a. Hiz...

rembrant
15-07-2007, 09:54 PM
đ bẻo với mấy bạn sẽ ủng hộ nn........đang lm đy.....Đang ốm( sổ mũi nhức đầu...hm hm.......thui cố lm như đ ni.......
Bạn ko co tn.....chuyn ngan ngỗng......chứa g.......ton ngan ngỗng nhưng ni thiệt by giờ vịt đực cũng v đng ri......
Cứ tu tu...khi no post ln ri......check hộ.......hộc hộc......ốm rớt nước mắt nước mũi.........hm ne cả ngy bận........co mỗi buổi ti ln diễn đn........ủng hộ bạn zậy !!
V. Fill in each blank with a suitable word:
1. They produced a record of the event. (PHOTOGRAPHic)

2. Despite his , he succeeded in learning foreign languages. (DisABiLity)

3. Australia is considered a . country. (multiRACIAL)

4. He has been a .. for 10 years. (TECHNOLOGist)

5. Dont expect to get treatment. (PREFERred)

6. Telling lies is . (unMORAL)

7. That rule is not . in this case. (APPLied)

8. Now, dont tell anyone what Ive told you. Remember, its. (CONFIDEnce)

9. Industrial robots work with far greater . than most men. (PRECISEness)

10. Charity is.. unless it helps the recipient to become independent of it. (INJURy)

VI. Complete the following sentences with either going to or the present continuous, using the verbs given.

meet, play, start, teach, sit, complain, increase, get, answer, stop

1. I cant go any further. I am going to sit.. on that bench for a while.

2. The game are going to starting at two oclock tomorrow. I hope you can be there.

3. The service here is very slow. I am going to complain. To the manager if were not served soon.

4. I have a right to be heard, and no-one is going to stop me from putting my side of argument.

5. The two leaders are meeting.. for talks later this afternoon.

6. The bank has announced that it is going to increasing. its interest rates by one percent from tomorrow.

7. Are you going to answer. my question or not?

8. I have to get up early tomorrow. I am teaching a physics class at 8.00 in the morning.

9. Before I apply for the job, I am going to get more information about it.

10. Brazil is playing .. Columbia in todays final.

VII. Read the passage and choose the best answer.
An Englishman living near Sheffield recently had a most unlucky days fishing. He was standing on a low bridge when he has the misfortune to knock his tin of bait into the river. Leaning over the side of the bridge, he tried to hook the tin and pull it out of the river. As he did so, his car key fell out of hic pocket and disappeared in the water.
Feeling thoroughly annoyed with himself and his luck, the fisherman leant over the bridge to try to see where his keys had gone. As he did so, the bridge collapsed and he fell into the river. This was the last straw. The fisherman crawled out of the river and went back to his car. There he discovered that he had locked the doors and could not get in. His anti-thief had immobilized his car. There was nothing left for him to do but walk sadly home.

1. How did the tin of bait get into the river?
A. The passage does not say.
B. The fisherman knocked it in accidentally.
C. It was probably blown by the wind.
D. It fell in when the fisherman fell in.

2. When did the fisherman first lean over the bridge?
A. When it broke.
B. When the keys fell in.
:smilie_goodjob: When the tin of bait fell in.
D. A few minutes after he first started fishing.

3. What was the last straw, according to the passage?
A. Having to walk home.
B. Being unable to get into his car.
C. The loss of his car keys.
:smilie_goodjob: The collapse of the bridge.

4. What is the meaning of misfortune?
:smilie_goodjob: bad luck
B. good luck
C. accidentally
D. a clumsy act

5. What is the meaning of thoroughly?
A. slightly
B. at last
C. through
:smilie_goodjob: extremely

VIII. Rewrite the following sentences using the words given
1. People claim that he is the best tennis player of our times. (said)
It is said he is the best
2. They left early because they didnt want to get caught in the traffic. (avoid)
They..so as to avoid getting caught.
3. Why didnt they tell me about these changes earlier? (should)
They should tell me about..
4. Nobody plays this piece as beautifully as he does. (more)
he plays more beautifully than anyone.
5. If I dont leave now, Ill miss my train. (unless)
Unless i leave ., Ill miss.
6. Would you like to go for a coffee in 10 minutes or so? (about)
How about going ..
7. My parents were always telling me what to do when I was small. (being)
I were always being told by my parents what
8. Thanks for reminding me about this meeting otherwise I would have missed it. (If)
If you had not reminded me about, i would have
9. I dont normally go into town by car. (not used)
i am not used going ..
10. There arent many people who have read this novel to the end, but John is one of them. (few)
There are few people..
Lm trong lc mắt mũi tm nhem...ốm xanh mắt mo vậy m vẫn phải lm cả l bi tập !!!!!!!!!MC đi học ri đấy....mấy pc khi no đi học zy?...đnh lộn với mấy 1 chồng bi tập ri cả mấy con viuz cảm cm nữa........nn chắc chắn ca nhu cu sai. Ko cotn xem hộ.......
Ci topic đầu tin của mnh cn chẳng được ai ủng hộ cơ ủ dột cực .......thanks mấy đề của bạn. Để bt xem bọn học chuyn thi cử tha no...........
M sang z Box lớp 11 chn thiệt........hay sang đa vt ca topic no hay hay đi nhở.........Bn ca g hot hot hot a nhở......z bn bạc........

hokcoten
16-07-2007, 09:21 AM
@@@r&#232;m ơi đ&#250;ng nh&#236;u phết :D

chưa chữa đ&#226;u đợi Joe v&#224; (maybe somebody else) đ&#227; :D

MC học h&#232; hả? uhm CNN qua th&#225;ng 8 l&#224; v&#224;o năm học mới lu&#244;n n&#232; hichic học bỏ qua tiết mục khai giảng :(

uhm qua đ&#243; đề nghị mod active lại c&#225;i box 11 c&#225;i nhờ để ch&#250;ng ta c&#243; j đ&#243; m&#224; b&#224;n chứ

bebe_koumi
16-07-2007, 08:53 PM
n&#232; n&#232; p&#224; coan,mọi người p&#243;t b&#224;i nh&#236;u nh&#236;u z&#249;m em với ,chờ l&#226;u w&#243;a!

hokcoten
17-07-2007, 09:09 PM
key n&#224;y.

I. 1C 2A 3A 4B 5C
II. 1D 2B 3C 4C 5B
III. 1B 2C 3A 4C 5A 6C 7B 8A 9A 10D
IV.
1. under--> in
2. cleaning--> clean
3. give births---> give birth
4. should have taken --> should take
5. has windened --> has been windened

V.
1. photographic
2. disability
3. multiracial
4. technologist
5. preferential
6. immoral
7. applicable
8. confidential
9. precision
10. injurious

V.
1. am going to sit
2. is starting
3.am going to complain
4. is going to stop
5. are meeting
6. is increasing
7. going to answer
8. am teaching
9. am going to get
10. is playing

VIỊ
1B 2C 3D 4A 5D

VIII. b&#224;i n&#224;y chữa b&#224;i của r&#232;m lu&#244;n nh&#225;
1. People claim that he is the best tennis player of our times. (said)
It is said that he is the best……
2. They left early because they didn’t want to get caught in the traffic. (avoid)
They…..so as to avoid getting caught….
3. Why didn’t they tell me about these changes earlier? (should)
They should have told me about…..
4. Nobody plays this piece as beautifully as he does. (more)
he plays this piece more beautifully than anyone.
5. If I don’t leave now, I’ll miss my train. (unless)
Unless i leave …., I’ll miss….
6. Would you like to go for a coffee in 10 minutes or so? (about)
How about going ……..
7. My parents were always telling me what to do when I was small. (being)
I was always being told by my parents what………
8. Thanks for reminding me about this meeting – otherwise I would have missed it. (If)
If you had not reminded me about……, i would have
9. I don’t normally go into town by car. (not used)
i am not used to going ……..
10. There aren’t many people who have read this novel to the end, but John is one of them. (few)
John is one of the few people who have read this novel to the end.

đấy đề chuy&#234;n ngữ chỉ thế th&#244;i m&#224; :D

teresaroserain
18-07-2007, 10:21 AM
C&#225;m ơn bạn nha,b&#224;i hay lắm!M&#236;nh l&#224;m thử rồi ,m&#224; sai nhiều nhất l&#224; phần V đ&#243;,ch&#225;n gh&#234;!Mấy c&#225;i từ familiar n&#224;y l&#224;m m&#236;nh bực m&#236;nh qu&#225;!Chẳng biết đ&#226;u m&#224; m&#242;.Thanks a lot.

Mr.Hygienist
18-07-2007, 11:04 PM
bạn hokcoten t&#234;n g&#236; vậy, t&#244;i học lớp I CNN n&#232; bằng tuổi bạn lun ^^ ch&#225;n gh&#234; đang định l&#224;m b&#224;i đ&#243; th&#236; bạn lại post key mất r&#249;i, b&#224;i n&#236; cũng dễ :) c&#242;n mấy b&#224;i kh&#243; vật v&#227; nữa cơ, mấy b&#224;i KT 15' &#253; ;)

Mr.Hygienist
18-07-2007, 11:09 PM
ai đ&#243; l&#224;m ơn gửi file đ&#237;nh k&#232;m được kh&#244;ng, để m&#236;nh down về nh&#224; l&#224;m rồi post kết quả lện Nh&#236;n m&#227;i v&#224;o vi t&#237;nh kh&#233;o tăng số th&#234;m :P mang về in ra l&#224;m cho n&#243; s&#224;nh đi&#234;u :P pạn girlxinh gi&#250;p m&#236;nh với nh&#233; :)

hokcoten
19-07-2007, 08:17 AM
@@@ bạn lớp I: hic đ&#226;y l&#224; chỗ post b&#224;i tập m&#224; sao lại điều tra thế? uhm c&#243; j nhắn private message cho tớ đi.
b&#224;i n&#224;y trong năm l&#224;m rồi m&#224; l&#224;m lại l&#224;m j? b&#224;i hồi hk1 đ&#243; :D
uh tớ cũng thấy b&#224;i ktra 15' kh&#243; hơn nhiều. để lần sau tớ post 1 b&#224;i l&#234;n xem sao.

hokcoten
19-07-2007, 08:45 AM
hhi thấy c&#225;c bạn ủng hộ thế n&#224;y m&#236;nh rất vui. theo gợi &#253; của bạn Mr j đ&#243; tớ post b&#224;i kiểm tra 15' nh&#225; (thời gian l&#224;m b&#224;i l&#224; 45' =)) . thuờng th&#236; đề 15 kh&#243; hơn đề 1 tiết. :D
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others
1. A. preserve
B. conserve
C. reserve
D. deserve

2. A. species
B. destruction
C. constant
D. sickness

3. A. believes
B. pencils
C. contents
D. tables

4. A. blown
B. clown
C. brown
D. drown

5. A. pour
B. roar
C. flour
D. soar

II. Choose the word whose stress pattern is different from the others
1. A biosphere
B. contribute
C. mosaic
D. extinction

2. A. diversity
B. geography
C. ecotourism
D. amphibian

3. A. population
B. investigate
C. independent
D. conservation

4. A. transfer
B. release
C. envy
D. reveal

5. A. dangerous
B. laborious
C. vigorous
D. mountainous

III. Choose the best answer
1. The turtle has a long life…..
A. line
B. length
C. span
D. age

2. The name of the victim has not been……….
A. revealed
B. accepted
C. taken
D. possessed

3. The coastline has been steadily………. by the sea.
A. worn out
B. polluted
C. eroded
D. wasted

4. Regular exercise will improve blood…………..
A. circulation
B. circle
C. circus
D. circumstance

5. There’s no sign of …….. for miles around.
A. vegetation
B. vegetable
C. vegetarian
D. vegan

6. We’ll go into the semi-finals if we manage………….. Friday’s match.
A. winning
B. in winning
C. to be won
D. to win

7. He has adopted three orphans …….. his own six children.
A. besides
B. except
C. beside
D. in place of

8. The water was ………… by waste from the factory.
A. contaminated
B. infected
C. purified
D. infested

9. The ball ……….. two or three times before rolling down the slope.
A. bounced
B. sprang
C. leapt
D. hopped

10. Spies may have a number of …………. names and papers.
A. artificial
B. false
C. imitation
D. untrue

IV. Fill in each blank with a suitable form of the words given
1. The man was found guilty of fraud and sentenced to three-year…… (prison)
2. There was a ……. silence when he mentioned his ex-wife’s name. (die)
3. He had few friends because he is so……… (society)
4. Many modern refrigerators never need to be…… (frost)
5. Death finally brought an end to her ……….. (suffer)
6. She felt that life was no longer………. (endure)
7. They’ve …….. my name in this form. There should be ‘L’ instead of ‘N’. (spell)
8. Women who are slimming can never enjoy a meal without being afraid of …….. their diet. (organize)
9. There was growing concern about the increasing …….. of food poisoning. (occur)
10. Her letter caused him some……… (comfort)

V. Give the correct form of the verb in blanket
1. He ……(sleep) since ten o’clock. It’s time he…….(wake) up.
2. The last time he ………(see) in public he….. (wear) a grey suit.
3. I’m sure the letter won’t arrive in time unless it ……..(send) by air.
4. The city now ……..(crowd) with people who….(seek) employment.
5. I remember …….(send) the documents right after you…. (sign) it.
6. Last night we…….. (watch) television when the power…… (fail)
7. Hardly ……..(he, take) up the book when the phone …….. (ring)
8. I’d rather …….(be) unemployed than………(work) for him.
9. When we…… (come) in, a meal…….. (already prepare) for us.
10. The car …..(be) ready for him by the time he ……(come) tomorrow.
11. …………..(I, know), I wouldn’t have gone.


(cẩn thận đọc kĩ đề nha, b&#224;i n&#224;y l&#224; b&#224;i kh&#243; :( )

teresaroserain
19-07-2007, 01:23 PM
Cho mnh hỏi,mnh vẫn chưa hiểu cu ny:

9. I dont normally go into town by car. (not used)
i am not used going ..

Theo mnh nghĩ th phải dng Be + used to+ Ving trong trường hợp ny chứ? Giải thch dm nha!!Thanks.:confused:

hokcoten
19-07-2007, 04:54 PM
sorry chỗ đ&#243; m&#236;nh sửa thiếu. hihi x&#244;ng cảm nha. chả hỉu mắt mũi k&#232;m nh&#232;m thế n&#224;o nữa :D

&#224; m&#236;nh đ&#227; post bổ sung nốt b&#224;i ktra 15 rồi đấy :D

Mr.Hygienist
19-07-2007, 10:36 PM
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others
1. A. preserve
B. conserve
C. reserve
D. deserve

2. A. species
B. destruction
C. constant
D. sickness

3. A. believes
B. pencils
C. contents
D. tables

4. A. blown
B. clown
C. brown
D. drown

5. A. pour
B. roar
C. flour
D. soar

II. Choose the word whose stress pattern is different from the others
1. A biosphere
B. contribute
C. mosaic
D. extinction

2. A. diversity
B. geography
C. ecotourism
D. amphibian

3. A. population
B. investigate
C. independent
D. conservation

4. A. transfer
B. release
C. envy
D. reveal

5. A. dangerous
B. laborious
C. vigorous
D. mountainous

III. Choose the best answer
1. The turtle has a long life…..
A. line
B. length
C. span
D. age

2. The name of the victim has not been……….
A. revealed
B. accepted
C. taken
D. possessed

3. The coastline has been steadily………. by the sea.
A. worn out
B. polluted
C. eroded
D. wasted

4. Regular exercise will improve blood…………..
A. circulation
B. circle
C. circus
D. circumstance

5. There’s no sign of …….. for miles around.
A. vegetation
B. vegetable
C. vegetarian
D. vegan

6. We’ll go into the semi-finals if we manage………….. Friday’s match.
A. winning
B. in winning
C. to be won
D. to win

7. He has adopted three orphans …….. his own six children.
A. besides
B. except
C. beside
D. in place of

8. The water was ………… by waste from the factory.
A. contaminated
B. infected
C. purified
D. infested

9. The ball ……….. two or three times before rolling down the slope.
A. bounced
B. sprang
C. leapt
D. hopped

10. Spies may have a number of …………. names and papers.
A. artificial
B. false
C. imitation
D. untrue

IV. Fill in each blank with a suitable form of the words given
1. The man was found guilty of fraud and sentenced to three-year…… (prison) imprisonment
2. There was a ……. silence when he mentioned his ex-wife’s name. (die) dead
3. He had few friends because he is so……… (society) sociable
4. Many modern refrigerators never need to be…… (frost) frozen
5. Death finally brought an end to her ……….. (suffer) sufference
6. She felt that life was no longer………. (endure) endurant
7. They’ve …….. my name in this form. There should be ‘L’ instead of ‘N’. (spell) mispelled
8. Women who are slimming can never enjoy a meal without being afraid of …….. their diet. (organize) disorganize
9. There was growing concern about the increasing …….. of food poisoning. (occur) occurance
10. Her letter caused him some……… (comfort) discomfort

V. Give the correct form of the verb in blanket
1. He ……(sleep) since ten o’clock. It’s time he…….(wake) up.
has been sleeping; woke
2. The last time he ………(see) in public he….. (wear) a grey suit.
was seen; wore
3. I’m sure the letter won’t arrive in time unless it ……..(send) by air.
is sent
4. The city now ……..(crowd) with people who….(seek) employment.
is... crowded; are seeking
5. I remember …….(send) the documents right after you…. (sign) it.
sending; signed
6. Last night we…….. (watch) television when the power…… (fail)
were watching; failed
7. Hardly ……..(he, take) up the book when the phone …….. (ring)
was...taking; rang
8. I’d rather …….(be) unemployed than………(work) for him.
being; working
9. When we…… (come) in, a meal…….. (already prepare) for us.
came; has already been prepared
10. The car …..(be) ready for him by the time he ……(come) tomorrow.
will be; comes
11. …………..(I, know), I wouldn’t have gone.
had...known

khủng khiếp thật, l&#224;m rồi giờ l&#224;m lại vẫn thấy gh&#234;, chẳng biết c&#243; được nổi 70&#37; kh&#244;ng nữa :(

hokcoten
20-07-2007, 04:50 PM
huhu mọi ng ơi đ&#226;u cả rồi? sao c&#243; mỗi Hy...... l&#224;m vầy n&#232;?

Mr.Hygienist
20-07-2007, 07:54 PM
:D chấm của m&#236;nh trước đi coi :D đang hi vọng được 70&#37; đ&#226;y ;)

baba_truotvan
20-07-2007, 09:48 PM
&#234;u Mr.Hygienist ,cho baba g&#243;p &#253; đc ko? theo baba nhớ ko nhầm H&#236;nh như fải l&#224; : c&#226;u 8 b&#224;i IV : "disorganzing" + c&#226;u 8 b&#224;i V :" would rather+V/sth than V/sth"...

Mr.Hygienist
20-07-2007, 11:16 PM
th&#244;i chết c&#226;u 8 IV qu&#234;n chưa nh&#236;n, đ&#250;ng l&#224; disorganizing thiệt :D qu&#234;n mất c&#225;i vụ đứng sau giới từ ;) c&#242;n c&#225;i c&#226;u 8 b&#224;i V thi.....hem b&#237;t, cứ cho l&#224; thế đi :D

@hokcoten: chấm điểm cho m&#236;nh coi n&#224;o :D

hokcoten
21-07-2007, 09:33 PM
hic ch&#225;n thật. th&#244;i chữa b&#224;i cho ng l&#224;m vệ sinh rồi cho c&#225;i thread n&#224;y đi th&#244;i.

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others
1. A. preserve
B. conserve
C. reserve
D. deserve

2. A. species
B. destruction
C. constant
D. sickness

3. A. believes
B. pencils
C. contents
D. tables

4. A. blown
B. clown
C. brown
D. drown

5. A. pour
B. roar
C. flour
D. soar

II. Choose the word whose stress pattern is different from the others
1. A biosphere
B. contribute
C. mosaic
D. extinction

2. A. diversity
B. geography
C. ecotourism
D. amphibian

3. A. population
B. investigate
C. independent
D. conservation

4. A. transfer
B. release
C. envy
D. reveal

5. A. dangerous
B. laborious
C. vigorous
D. mountainous

III. Choose the best answer
1. The turtle has a long life…..
A. line
B. length
C. span
D. age

2. The name of the victim has not been……….
A. revealed
B. accepted
C. taken
D. possessed

3. The coastline has been steadily………. by the sea.
A. worn out
B. polluted
C. eroded
D. wasted

4. Regular exercise will improve blood…………..
A. circulation
B. circle
C. circus
D. circumstance

5. There’s no sign of …….. for miles around.
A. vegetation
B. vegetable
C. vegetarian
D. vegan

6. We’ll go into the semi-finals if we manage………….. Friday’s match.
A. winning
B. in winning
C. to be won
D. to win

7. He has adopted three orphans …….. his own six children.
A. besides
B. except
C. beside
D. in place of

8. The water was ………… by waste from the factory.
A. contaminated
B. infected
C. purified
D. infested

9. The ball ……….. two or three times before rolling down the slope.
A. bounced
B. sprang
C. leapt
D. hopped

10. Spies may have a number of …………. names and papers.
A. artificial
B. false
C. imitation
D. untrue

IV. Fill in each blank with a suitable form of the words given
1. The man was found guilty of fraud and sentenced to three-year…… (prison) imprisonment
2. There was a ……. silence when he mentioned his ex-wife’s name. (die) deathly
3. He had few friends because he is so……… (society) unsociable
4. Many modern refrigerators never need to be…… (frost) defosted
5. Death finally brought an end to her ……….. (suffer) suffering
6. She felt that life was no longer………. (endure) endurable
7. They’ve …….. my name in this form. There should be ‘L’ instead of ‘N’. (spell) mispelled
8. Women who are slimming can never enjoy a meal without being afraid of …….. their diet. (organize) disorganizing
9. There was growing concern about the increasing …….. of food poisoning. (occur) occurrence
10. Her letter caused him some……… (comfort) discomfort

V. Give the correct form of the verb in blanket
1. He ……(sleep) since ten o’clock. It’s time he…….(wake) up.
has been sleeping; woke
2. The last time he ………(see) in public he….. (wear) a grey suit.
was seen; was wearing
3. I’m sure the letter won’t arrive in time unless it ……..(send) by air.
is sent
4. The city now ……..(crowd) with people who….(seek) employment.
is... crowded; are seeking
5. I remember …….(send) the documents right after you…. (sign) it.
sending; had signed
6. Last night we…….. (watch) television when the power…… (fail)
were watching; failed
7. Hardly ……..(he, take) up the book when the phone …….. (ring)
was...taking; rang
8. I’d rather …….(be) unemployed than………(work) for him.
be-work
9. When we…… (come) in, a meal…….. (already prepare) for us.
came; had already been prepared
10. The car …..(be) ready for him by the time he ……(come) tomorrow.
will have been; comes
11. …………..(I, know), I wouldn’t have gone.
had...known

mit2710
21-07-2007, 09:51 PM
chị ơi cứ post b&#224;i tiếp đi, từ nay em sẽ l&#224;m b&#224;i tập chăm chỉ, đừng th&#244;i thread n&#224;y nha

Mr.Hygienist
22-07-2007, 01:52 PM
@khng c từ deathly v defosted :( chắc cậu định viết n deadly v defrosted đng hk :D

bi ny khng sai nặng lắm, hnh như mnh cũng được khoảng 75-80% g đ th phải :D

hokcoten
22-07-2007, 01:57 PM
&#224; uhm. n&#243; l&#224; defrosted. c&#242;n deathly l&#224; chuẩn lu&#244;n đấy.

dead(a) l&#224; chết
vd: he was dead.

deadly: g&#226;y chết người
vd: deadly poison: chết độc chết ng

deathly: như chết
vd: trong b&#224;i n&#224;y d&#249;ng deathly silence: sự im lặng như chết đấy

Mr.Hygienist
22-07-2007, 09:46 PM
theo m&#236;nh th&#236; deadly silence nghĩa l&#224; "sự im lặng chết ch&#243;c chứ" >.< h&#236;nh như c&#244; chữa b&#224;i l&#224; deadly m&#224;... m&#236;nh h&#244;k nhớ nhầm đ&#226;u, hoặc dead hoặc deadly đ&#243; >.< hem thấy deadthly pao giờ hết.... seo lại n&#224; deathly nhỉ huhu T_T

hokcoten
23-07-2007, 05:27 PM
hic c&#244; tớ chữa l&#224; deathly m&#224;

c&#242;n mấy đ&#225;p &#225;n kia đều được chấp nhận tại b&#224;i n&#224;y kh&#243; qu&#225;

teresaroserain
23-07-2007, 10:34 PM
wey đừng giận chứ,m&#236;nh cũng rất th&#237;ch c&#225;i thread n&#224;y của bạn,c&#243; l&#224;m đấy th&#244;i nhưng kh&#244;ng nộp được tại v&#236; bạn post key mất ti&#234;u ru&#236;.Hay l&#224; bạn đưa b&#224;i l&#234;n rồi gia hạn đi,thể n&#224;o cũng c&#243; nhiều người nộp cho m&#224; xem.&#212;i c&#225;m ơn bạn nhiều nhiều !!!

rembrant
24-07-2007, 12:59 AM
h&#232; h&#232; ! ko co&#225; t&#234;n co&#225; vẻ hơi nản r&#249;i đấy !!
Thật l&#224; buồn v&#236; m&#236;nh h&#244;m n&#232;o cũng bận..........học h&#224;nh........bận chơi.........t&#249;m lum tất cả n&#234;n. Mẹ m&#236;nh c&#242;n t&#237;nh cho m&#236;nh v&#244; l&#242; b&#225;t m&#244;n( to&#225;n l&#253; ho&#225; văn anh vẽ......v&#236; bộ ta co&#225; chủ trương 2009 l&#224; bắt phải thi đại học chung tốt nghiệp l&#224; 8 m&#244;n mờ :()
Chẳng b&#237;t khi n&#232;o m&#236;nh rỗi để P&#243;t b&#224;i c&#249;ng với ko co&#225; t&#234;n đ&#226;y m&#236;nh định P&#243;t b&#224;i của bọn A mờ am x&#233;c đam !! Ủng hộ Ko co&#225; t&#234;n nhiệt t&#236;nh !! Cứ t&#237;p tục Post l&#234;n nh&#233; !! b&#224;i ngắn ngắn thui..........chứ d&#224;i m&#236;nh ko co&#225; thời gian nh&#236;u để l&#224;m ! V&#236; cũng v&#244; năm học r&#249;i !!

snow_flakes_293
24-07-2007, 02:42 AM
Mọi ng ơi, chuẩn bị chuyển sang TA khối 11 r&#249;i, gi&#224; r&#249;i, ch&#225;n quạ Tranh thủ l&#224;m lại mấy b&#224;i ktra lớp 10 đi :D

Mr.Hygienist
24-07-2007, 08:04 PM
hokcoten: th&#236; deadly đấy c&#242;n g&#236;..... :D lại qu&#225;ng g&#224; rồi :D

hokcoten
24-07-2007, 10:03 PM
@r&#232;m: đ&#250;ng l&#224; nản r&#249;i, tại chả thấy r&#232;m ủng hộ j hết r&#225;o.post đề ams l&#234;n đi, thread n&#224;y l&#224; đề ktra chuy&#234;n ANh m&#224;, ko phải chỉ c&#243; CNN đ&#226;u.

@ng l&#224;m vệ sinh: uhm đ&#250;ng l&#224; qu&#225;ng g&#224;, đ&#250;gn l&#224; deathly đấy . keke

@mit+ teresa.....: uhm thank 2 bạn đ&#227; ủng hộ. mấy h&#244;m nữa tớ rảnh sẽ post tip, bi h c&#242;n bận học ch&#250;t, sắp c&#243; ktra.

@@hợp lợn: &#234; sao v&#224;o đ&#226;y x&#236;pam m&#224; ko ủng hộ tao hả? bạn j m&#224; đểu thế? :P

Van Hong
25-07-2007, 08:55 PM
khi no th chị cho biết đp n, v vo đu để tm được cu trả lời

hokcoten
27-07-2007, 08:43 AM
hokcoten đ&#227; trở lại (nghe b&#244;i b&#225;c qu&#225;) r&#249;i đề n&#224;y l&#224; đề ktra 1 tiết. theo y&#234;u cầu của c&#225;c bạn tớ cứ post đ&#226;y rồi 5 ng&#224;y nữa (tức l&#224; 2/8 tớ sẽ post key n&#225;)
cảm ơn mọi ng đ&#227; ủng hộ.

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others
1. A. senior
B. media
C. entrust
D. cathedral

2. A. steadily
B. repeatedly
C. meant
D. leather

3. A. refused
B. enclosed
C. increased
D. proposed

4. A. village
B. advantage
C. collage
D. shortage

5. A. result
B. consult
C. increase
D. practise

II. Which word has different stress position in each line?
6. A. categorise
B. characterize
C. computerize
D. memorise

7. A. teenager
B. telegraph
C. universe
D. erratum

8. A. emphatically
B. democratic
C. electronic
D. recommendable

9. A. environment
B. disappointment
C. development
D. improvement

10. A. stimulate
B. interrupt
C. alternate
D. altitude

III. Circle the best answer
1. The windows were all left open. ………….. the room was a real mess after the windstorm.
A. However
B. Nevertheless
C. Consequently
D. Otherwise

2. The radio waves of a cell phone may interfere ………. the functioning of the pacemaker.
A. in
B. for
C. with
D. to

3. ……….my mind, reading a lot is a good way to enrich your vocabulary.
A. In
B. For
C. At
D. To

4. The bird flew back to the nest to feed ……. young.
A. the
B. its
C. <no preposition>
D. both A&B

5. I can’t face ………. up at 6.30 tomorrow morning. I’ll catch a later train.
A. to get
B. getting
C. to getting
D. get

6. Every possible means ………. To prevent the air pollution, but the sky is still not clear.
A. is used
B. has been used
C. are used
D. have been used

7. The window had been smashed …… a hammer taken from the shed.
A. with
B. by
C. from
D. to

8. The picture is ………; the thief will be most disappointed when he tried to sell it.
A. invaluable
B. unprofitable
C. worthless
D. priceless

9. …… the flight delay, they did not attend the conference.
A. Because
B. Because of
C. As
D. Despite

10. …….. you see John, can you give him a message?
A. Would
B. Should
C. Could
D. Might

IV. Decide whether the words in italics should be there.
Sports facilities
(1)Thanks for your letter, i was glad to hear that you passed out your
(2)German exam. All that work paid off in the end! You asked me about
(3)sports facilities here. I found out from my dad that they’ve pulled
(4)down the old sports center in town.

(5)He used to do there to work out and keep in shape. We have some
(6)basketball courts where I sometimes play off with my friends and
(7)there are football pitches where they hold down important matches. I
(8)think they should set up clubs for young people. I bet lots of
(9)teenagers would turn up is they did. Well, I’m going to sign
(10)off for now. Write soon.

(l&#224;m b&#224;i n&#224;y, c&#225;c bạn ghi số d&#242;ng v&#224; từ thừa(nếu c&#243;)
vd: d&#242;ng 1 sai chữ for, viết l&#224; 1.for
d&#242;ng n&#224;o ko c&#243; từ sai th&#236; th&#244;i :D)

b&#224;i n&#224;y vừa dễ vừa ngắn hihi

rembrant
02-08-2007, 09:21 AM
H&#244;m ne tớ rỗi !! Quyết định ngồi l&#224;m b&#224;i tập chăm chỉ................Rủ b&#224; thảo sang đ&#226;y nh&#225; !!

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others
1. A. senior
B. media
C. entrust
D. cathedral

2. A. steadily
B. repeatedly
C. meant
D. leather

3. A. refused
B. enclosed
C. increased
D. proposed

4. A. village
B. advantage
C. collage
D. shortage

5. A. result
B. consult
C. increase
D. practise

II. Which word has different stress position in each line?
6. A. categorise
B. characterize
C. computerize
D. memorise

7. A. teenager
B. telegraph
C. universe
D. erratum

8A. emphatically
B. democratic.
C. electronic
D. recommendable

9. A. environment
B. disappointment
C. development
D. improvement

10. A. stimulate
B. interrupt
C. alternate
D. altitude

III. Circle the best answer
1. The windows were all left open. ………….. the room was a real mess after the windstorm.
A. However
B. Nevertheless
C. Consequently
D. Otherwise

2. The radio waves of a cell phone may interfere ………. the functioning of the pacemaker.
A. in
B. for
C. with
D. to

3. ……….my mind, reading a lot is a good way to enrich your vocabulary.
A. In
B. For
C. At
D. To

4. The bird flew back to the nest to feed ……. young.
A. the
B. its
C. <no preposition>
D. both A&B

5. I can’t face ………. up at 6.30 tomorrow morning. I’ll catch a later train.
A. to get
B. getting
C. to getting
D. get

6. Every possible means ………. To prevent the air pollution, but the sky is still not clear.
A. is used
B. has been used
C. are used
D. have been used

7. The window had been smashed …… a hammer taken from the shed.
A. with
B. by
C. from
D. to

8. The picture is ………; the thief will be most disappointed when he tried to sell it.
A. invaluable
B. unprofitable
C. worthless
D. priceless

9. …… the flight delay, they did not attend the conference.
A. Because
B. Because of
C. As
D. Despite

10. …….. you see John, can you give him a message?
A. Would
B. Should
C. Could
D. Might

IV. Decide whether the words in italics should be there.
Sports facilities
(1)Thanks for your letter, i was glad to hear that you passed out your
(2)German exam. All that work paid off in the end! You asked me about
(3)sports facilities here. I found out from my dad that they’ve pulled
(4)down the old sports center in town.

(5)He used to do there to work out and keep in shape. We have some
(6)basketball courts where I sometimes play off with my friends and
(7)there are football pitches where they hold down important matches. I
(8)think they should set up clubs for young people. I bet lots of
(9)teenagers would turn up is they did. Well, I’m going to sign
(10)off for now. Write soon.
...
B&#224;i cuối tớ h&#244;ng hỉu l&#233;m !! cứ post chừng đ&#243; đ&#227; nh&#225; !!...............bẻo b&#224; thảo chăm chỉ l&#232;m b&#224;i mới được !!

Ủng hộ hổng c&#225;o t&#234;n nh&#233; !! Seo mấy b&#233; bẻo l&#232;m m&#224; chẳng thấy b&#233; l&#232;m vậy nhở !

dung10d1lequydon
02-08-2007, 09:33 AM
Khi lm bi test ny đảm bảo nhiều bạn sẽ tot mồ hi lanh...

USE OF ENGLISH
I.Select the option which best fits in each sentence.
1.By appearing on the soap powder commercials, she became a....name.
A.housewife
B.housekeeper
C.house
D.household
2.At the moment the rulling party is on the....of a dilemma.
A.hooves
B.points
C.feet
D.horns
3.In the....of security, personeel must waer their identity bedges at all times
A.requirement
B.interests
C.demands
D.assistance
4.I can't think why the police have detained him.There isn't a....of evidence against him.
A.speck
B.scrap
C.drop
D.thread
5.You'd better pack those glasses extremely carefully if you want them to arrive....
A.gifted
B.intact
C.whole
D.complete
6.He realised that his fondness for her was turning into a foolish....
A.fascination
B.infecton
C.infatuation
D.afflictions
7.Is an unexperienced civil servant....to the task of running the company?
A.capable
B.skilled
C.eligible
D.suited
8.She uesd her weekly column in the local newspaper as a....for her political views.
A.vehicle
B.means
C.vessel
D.passage
9.What's done is done.It's....wondering if you could prevented it.
A.helpless
B.valueless
C.futile
D.antiquated
10.People have....to the public to come forward with any information which might help them in their inquires.
A.urged
B.claimed
C.appealed
D.called
II.Use a verb in the correct form together with APART.\, DOWN, OUT, OVER, UP to complete the sentences.
1.Jane has always squeamish about the sight of blood.Last week she actually.... .... when she cut her finger.
2.Osama Binladen and his fellow-conspirators did succeed in.... .... the WTC in 2001.
3.There was a terrible smell in the kitchen. The soup had.... .... and put the gas out.
4.You simply can't ....the twins.... if they're wearing identical clothes.
5.It's a difficult choice, but at least we've....it....to 5 out of the hundred applicants.
III.Fill each of gaps with a suitable word or phrases.
1.Find nothing in the fridge, I..................but to go out to eat.
2.Terence is far..............invested all his money in one company.
3.While the teacher's back ................., Jimmy passed a note across the classroom.
4.I don't want..............be any disaggrement later, so I've written a sypnosis of our discussion.
5.You could try repair it youself but I think you'd..............taking it to a professional.
IV.Complete the second sentence so that it means the same as the first one, using the word given(do not alternate them)
1.I don't think it was reasonable of you to complain so much about the service.
I don't think..........................................fus s about the service(justified).
2.In the end they left me to settle up with the restaurant.
In the end I..........................................the restaurant bill (foot).
3.He admitted himself to having wasted a lot of money.
By his.............................................wa sted a lot of money (admission).
4.These 2 makes of computer are practically the same.
.................................................. .................................. (hardly).
5.Who will inherit the estate?
.................................................. ..................................? (heir)


TRY NOT TO USE DICTIONARY.TRY IT YOURSELF.HOPE YOU WILL DO WELL:smilie_clap:

hokcoten
02-08-2007, 02:35 PM
hic h mới bik m&#237; p&#233; lớp 10 lười gh&#234; ha... b&#224;i tập to&#224;n d&#226;n 11 l&#224;m, m&#224; đ&#226;y l&#224; đề ktra lớp 10 đ&#243; chớ. ====> nản

dung10d1lequydon
06-08-2007, 10:04 AM
&#202; sao kh&#244;ng thấy ai l&#224;m v&#226;y.Suy nghĩ một ch&#250;t l&#224; ra m&#224;.

ATBS_Rozykiss
05-09-2007, 07:40 PM
b con ơi ra m xem hokcoten nh ta đang ăn vạ n! Lu lu ! :Devil:
Em vinh dự được l mem lớp 10 đầu tin lm bi trong thread n!

@hokcoten: nhớ check cho em! :dancing-banana:

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others
1. A. senior
B. media
C. entrust
D. cathedral

2. A. steadily
B. repeatedly
C. meant
D. leather

3. A. refused
B. enclosed
C. increased
D. proposed

4. A. village
B. advantage
C. collage
D. shortage

5. A. result
B. consult
C. increase
D. practise

II. Which word has different stress position in each line?
6. A. categorise
B. characterize
C. computerize
D. memorise

7. A. teenager
B. telegraph
C. universe
D. erratum

8. A. emphatically
B. democratic
C. electronic
D. recommendable

9. A. environment
B. disappointment
C. development
D. improvement

10. A. stimulate
B. interrupt
C. alternate
D. altitude

III. Circle the best answer

1. The windows were all left open. .. the room was a real mess after the windstorm.
A. However
B. Nevertheless
C. Consequently
D. Otherwise

2. The radio waves of a cell phone may interfere . the functioning of the pacemaker.
A. in
B. for
C. with
D. to

3. .my mind, reading a lot is a good way to enrich your vocabulary.
A. In
B. For
C. At
D. To

4. The bird flew back to the nest to feed . young.
A. the
B. its
C. <no preposition>
D. both A&B

5. I cant face . up at 6.30 tomorrow morning. Ill catch a later train.
A. to get
B. getting
C. to getting
D. get

6. Every possible means . To prevent the air pollution, but the sky is still not clear.
A. is used
B. has been used
C. are used
D. have been used

7. The window had been smashed a hammer taken from the shed.
A. with
B. by
C. from
D. to

8. The picture is ; the thief will be most disappointed when he tried to sell it.
A. invaluable
B. unprofitable
C. worthless
D. priceless

9. the flight delay, they did not attend the conference.
A. Because
B. Because of
C. As
D. Despite

10. .. you see John, can you give him a message?
A. Would
B. Should
C. Could
D. Might

IV. Decide whether the words in italics should be there.
Sports facilities

(1)Thanks for your letter, i was glad to hear that you passed out your
RIGHT (2)German exam. All that work paid off in the end! You asked me about
RIGHT (3)sports facilities here. I found out from my dad that theyve pulled
RIGHT (4)down the old sports center in town.

(5)He used to do there to work out and keep in shape. We have some
(6)basketball courts where I sometimes play off with my friends and
(7)there are football pitches where they hold down important matches. I
RIGHT (8)think they should set up clubs for young people. I bet lots of
RIGHT (9)teenagers would turn up is they did. Well, Im going to sign
(10)off for now. Write soon.

f xong rồi! check cho em đi no! :love:
Thanks.

whtvr07
15-09-2007, 05:33 PM
b&#224; con ơi ra m&#224; xem hokcoten nh&#224; ta đang ăn vạ n&#232;! L&#234;u l&#234;u ! :Devil:
Em vinh dự được l&#224; mem lớp 10 đầu ti&#234;n l&#224;m b&#224;i trong thread n&#232;!

@hokcoten: nhớ check cho em! :dancing-banana:

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others
1. A. senior
B. media
C. entrust
D. cathedral

2. A. steadily
B. repeatedly
C. meant
D. leather

3. A. refused
B. enclosed
C. increased
D. proposed

4. A. village
B. advantage
C. collage
D. shortage

5. A. result
B. consult
C. increase
D. practise

II. Which word has different stress position in each line?
6. A. categorise
B. characterize
C. computerize
D. memorise

7. A. teenager
B. telegraph
C. universe
D. erratum

8. A. emphatically
B. democratic
C. electronic
D. recommendable

9. A. environment
B. disappointment
C. development
D. improvement

10. A. stimulate
B. interrupt
C. alternate
D. altitude

III. Circle the best answer

1. The windows were all left open. ………….. the room was a real mess after the windstorm.
A. However
B. Nevertheless
C. Consequently
D. Otherwise

2. The radio waves of a cell phone may interfere ………. the functioning of the pacemaker.
A. in
B. for
C. with
D. to

3. ……….my mind, reading a lot is a good way to enrich your vocabulary.
A. In
B. For
C. At
D. To

4. The bird flew back to the nest to feed ……. young.
A. the-> the young l&#224; giới trẻ n&#243;i chung
B. its
C. <no preposition>
D. both A&B

5. I can’t face ………. up at 6.30 tomorrow morning. I’ll catch a later train.
A. to get
B. getting
C. to getting
D. get

6. Every possible means ………. To prevent the air pollution, but the sky is still not clear.
A. is used
B. has been used
C. are used
D. have been used

7. The window had been smashed …… a hammer taken from the shed.
A. with
B. by
C. from
D. to

8. The picture is ………; the thief will be most disappointed when he tried to sell it.
A. invaluable
B. unprofitable
C. worthless
D. priceless

9. …… the flight delay, they did not attend the conference.
A. Because
B. Because of
C. As
D. Despite

10. …….. you see John, can you give him a message?
A. Would
B. Should
C. Could
D. Might

IV. Decide whether the words in italics should be there.
Sports facilities

(1)Thanks for your letter, i was glad to hear that you passed out your
RIGHT (2)German exam. All that work paid off in the end! You asked me about
RIGHT (3)sports facilities here. I found out from my dad that they’ve pulled
RIGHT (4)down the old sports center in town.

(5)He used to do there to work out _ từ out đ&#250;ng đ&#243; em, work out l&#224; tập thể dục and keep in shape. We have some
(6)basketball courts where I sometimes play off with my friends and
(7)there are football pitches where they hold down important matches. I
RIGHT (8)think they should set up clubs for young people. I bet lots of
RIGHT (9)teenagers would turn up is they did. Well, I’m going to sign
(10)off for now. Write soon.

f&#249; xong rồi! check cho em đi n&#224;o! :love:
Thanks.


n&#232; em g&#225;i, check rồi đ&#243;. chắc e sẽ dc l&#224;m b&#224;i n&#224;y ởlớp th&#244;i. :D

ICHI-KYO
22-09-2007, 09:23 PM
Thank Cac Bac Nhiu Nham
Oh My My

hunterk1tg
22-09-2007, 10:18 PM
Cu 2 bi 1lam:mou se c 2 cch đọc đ:confused:

duyendao
25-09-2007, 10:08 AM
Từ từ ro&#224;i sẽ l&#224;m. Nh&#236;n c&#225;i đề n&#224;y cho&#225;ng thiệt &#225;.

nguyenhamy
30-09-2007, 10:57 AM
ui tri ui, ngưởng mộ anh chị w! Em đang học lớp 9, mơ ước vo chuyn Anh đấy!

smile pasta
04-10-2007, 07:21 PM
1. I took a course in shorthand and typing with a(n)............. to applying for a secretarial job.
a. intention
b. project
c. view
d. purpose
2. I can't imagine why he's been missing classes and getting poor marks. He's normally so........
a. conscientious
b. attentive
c. laborious
d. observant
3. She had ........ another rejection letter today. That makes thirty so far!
a. still
b. but
c. again
d. yet
4. Our plans to start our own business seem ......... to failure!
a. doomed
b. fated
c. compelled
d. designed
5. Why don't you have a night out? It would take your....... off your worries.
a. thoughts
b. heart
c. head
d. mind
6. He's an exceptionally...... violinist and has won several prizes in international competitions.
a. gifted
b. artful
c. ingenious
d. competent
7. New consumer protection legislation comes into ......... next April
a. law
b. force
c. statue
d. act
8. Every Christmas of my childhood was the same. My father .......... late for lunch, weighed down with presents for the family.
a. would arrive
b. had arrived
c. was arriving
d. was used to arriving
9. It ..... me as strange that my front door was open when I got home.
a. seemed
b. occurred
c. appeared
d. struck
10. ........... the difficulty of the task, I shall be lucky to complete it by May.
a. Regarding
b. Given
c. Presuming
d. Accepted
11. ............. was lowered to the sea bed in a glass container to make observations is debated.
a. Alexander the Great who
b. Whether or not Alexander the Great
c. Alexander the Great
d. What Alexander the Great
12. ......... no computer expert, he tried to fix the machine.
a. In spite of
b. Despite
c. On account of
d. Though
13. Camels store water ........ of fat in their humps.
a. with the form
b. in the form
c. by the form
d. form
14. She had .......... mind which kept her alert and well-informed even in old ages.
a. an examining
b. a demanding
c. an enquiring
d. a querying
15. The school authorities ........... the child's unruly behaviour on his parents' lack of discipline.
a. attribute
b. accuse
c. blame
d. ascribe
16. The job requires a(n) ......... for hard work in difficult conditions.
a. ability
b. skill
c. faulty
d. capacity
17. The book took me the ........ part of a year to write
a. most
b. greatest
c. best
d. largest
18. ....... the regular written work, you will be required to submit a long essay.
a. Apart from
b. Beside
c. In addition
d. Beyond
19. A special commitee was set up to ....... on the problem of football hooliganism.
a. investigate
b. inform
c. research
d. report
20. The restaurant is popular with film stars and the .......
a. like
b. same
c. similar
d. such
21. I've been working ......... quite a lot of pressure lately.
a. in
b. with
c. on
d. under
22. She's decided to ......... her Germany by attending an evening course.
a. brush up on
b. patch up
c. polish off
d. dust off
23. There is no point in telephoning him. He's certain ............. by now.
a. to leave
b. to have left
c. left
d. having left
24. If you don't stop smoking, you ........... this risk of developing chronic bronchitis.
a. bear
b. suffer
c. make
d. run
25. What the company needs is a .......... actor who can take on a variety of roles.
a. variable
b. changeable
c. versatile
d. diverse
26. If you ......... too much of your energy on the climb, you'll have none left for the descent.
a. spend
b. lose
c. expend
d. invest
27. A good friend is one who will .......... you when you are in trouble.
a. stand for
b. stand up to
c. stand by
d. stand over
28. I think you 'll find that the inconvenience of the diet is ............. by the benefits
a. outranked
b. overthrown
c. overbalanced
d. outweighed
29. We might just as well have stayed at home.......... the enjoyment we had.
a. on account of
b. as far as
c. for all
d. concerning
30. There is no ......... for hard work and perseverance if you want to succeed.
a. alternative
b. substitute
c. equivalent
d. imitation
31. You'll feel better after you have taken a ............ of cough medicine.
a. ration
b. helping
c. dose
d. portion
32. His football career ......... to an abrupt halt after he was injured.
a. went
b. came
c. brought
d. dropped
33. He was ....... of forgery and sentenced to two years in prison
a. charged
b. convicted
c. accused
d. confirmed
34. The problem of finding a baby-sitter ............ itself when my mother came to live with us.
a. arranged
b. composed
c. sorted
d. resolved
35. His jokes seemed to ......... very well with his audience, if their laughter was any indication.
a. go off
b. go down
c. go along
d. go by
36. He was .......... a mile of the hotel when he ran out of petrol.
a. within
b. inside
c. only
d. hardly
37. Picked out the word whose bold part is pronounced differently from those of the others.
a. apartheid
b. Thailand
c. cathedral
d. Switzerland
38. The government has spent $1 million on an advertising ........... to encourage energy.
a. campaign
b. promotion
c. operation
d. enterprise
39. Whe the children ............. their toys, I donated them to a charity
a. outdated
b. outgrew
c. outlasted
d. outwore
40. I'm rather ........... for time at the moment. Couldn't we talk about it tomorrow?
a. stretched
b. pinched
c. pressed
d. strained
41. Please don't play your music so loudly?
a. Would you mind not to play your music so louldly?
b. Would you mind playing your music so loudly?
c. Would you please not playing your music so loudly?
d. Would you please not play your music so loudly?
42. " I'll pay back the money, Nam", said Lan.
a. Lan apologised to Nam for borrowing his money.
b. Lan offered to pay Nam the money back.
c. Lan promised to pay back Nam's money.
d. Lan suggested paying back the money to Nam.
43. I met the artist .............. works have been admired all over the world.
a. who
b. whose
c. which
d. whom
44. By the time he got to the airport, he realized that he .......... his passport in the hotel room.
a. had left
b. left
c. was leaving
d. has left
45. ............. we face up to these problems, many species of animals will become extinct.
a. If
b. Otherwise
c. Without
d. Unless
46. He used to .......... the conference of the Pan-African Freedom Movement of East and Central Africa.
a. address
b. address to
c. addressed to
d. speak
47. The young girl became a .......... after the battle.
a. hero
b. heroine
c. famous
d. well-known
48. He was sentenced ............ life inprisonment.
a. to
b. for
c. in
d. on
49. If we don't ............... him, he will die.
a. operate
b. operate on
c. perform
d. do surgery
50. He was awarded ............... the Nobel Peace Prize with F.W. de Klerk.
a. with
b. for
c. to
d. _

thatsmygoal
06-10-2007, 04:41 PM
Nh&#236;n v&#224;o b&#224;i l&#224; thấy oải.......B&#224;i trong trường lo chưa xong.......C&#242;n b&#224;i tr&#234;n n&#224;y th&#236; cả khối......Ko những thế c&#242;n phải mất đống time để post b&#224;i........
=>Sorry đ&#227; spam!!

duyendao
07-10-2007, 11:10 AM
Em mới đi thi về đề ko kh lắm nhưng m do đầu c ko ổn nn lm sai cũng dzữ dzằn lắm :wacko:
Mọi người giải gip em nh... Mỏi qu rồi nn chỉ post đc ba phần đầu, c j chiều post tiếp:



I) Pick out the word whose underlined part is pronounced differently form that of the others:1 A laughed B walked C weighed D hoped
2 A cousin B wonder C another D cough
3 A emigrate B medicine C bread D democracy
4 A routine B dinner C live D film

II) Pick out the word whose stress pattern is different from that of the others:1 A literature B chemistry C geography D English
2 A comfortable B cooperative C experience D prepare
3 A activity B interest C subject D primary
4 A together B favourite C profession D humane
5 A pleasure B business C everything D complete

III) Give the correct form of the words in brackets:
1 He promised to come but he is very _____ (rely).
2 Its the most _____ (frighten) film Ive ever seen.
3 He felt very _____ (courage) when he saw he had failed the exam again.
4 The thing that I got zero mark is _____ (forget).
5 Such is the _____ (popular) of the play that the theater is full every night.

smile pasta
07-10-2007, 11:28 AM
I) Pick out the word whose underlined part is pronounced differently form that of the others:
1 A laughed B walked C weighed D hoped

2 A cousin B wonder C another D cough
3 A emigrate B medicine C bread D democracy
4 A routine B dinner C live D film


II) Pick out the word whose stress pattern is different from that of the others:
1 A literature B chemistry C geography D English
2 A comfortable B cooperative C experience D prepare
3 A activity B interest C subject D primary
4 A together B favourite C profession D humane
5 A pleasure B business C everything D complete

III) Give the correct form of the words in brackets:
1 He promised to come but he is very _unreliable____ (rely).
2 Its the most _frightening____ (frighten) film Ive ever seen.
3 He felt very _discouraged____ (courage) when he saw he had failed the exam again.
4 The thing that I got zero mark is _unforgettable____ (forget).
5 Such is the ___popularity__ (popular) of the play that the theater is full every night.
This is my answer to these parts, I'm not sure if it is correct or not but I hope it may be a reference to you ^^

duyendao
07-10-2007, 12:10 PM
H&#236;nh như bạn đ&#250;ng cả ro&#224;i... M&#236;nh mới lục cả c&#225;i Onl Dic của Cambridge đấy!!!
M&#236;nh chỉ l&#224;m jống bạn đc 8 hay 7 c&#226;u j&#232; đ&#243; th&#244;i...
Ti&#234;u ro&#224;i... chắc out sớm :smilie_crazy:

duyendao
07-10-2007, 12:24 PM
PREPOSITION:
1 They are taking ___ fifty new workers at the factory.
2 The house was broken ___ when the owner was on holiday.
3 It was very careless ___ her to unlock the door yesterday night.
4 The boy has been brought ___ by his grand parents since his parents died.
5 The song is very popular ___ teenagers now.
ĐIỀN TỪ nh:
___ many people, their friends are the most important things in their life. Really good friends ___ the good times and bad times, help you when you've got problems, never jugde you and never turn their ___ on you. Your best friend may be ___ you've known all your life, someone you've grown up with and been through lots of ___ and downs with.
There are all sorts of things that can bring about this special relationship. It may be the result of enjoying the same activities, having the outlook on life, or ___ similar experiences. Most of us ___ met someone that we've immediately felt relaxed with, ___ if we've known them for years. However, usually it does take you years to ___ to know well enough to consider him ___ best friend.
REWRITE:
1 What a pity. I broke the vase.
--> I wish ...
2 If his father hadn't advised him, he would have made a serious mistake.
--> Had it ...
3 It's years since we decorated this room.
--> We've ...
4 The only thing that makes me like her is her honesty.
--> Were ... (ai giải đc cu ny giải thch jp em với)
5 People say that he was the best singer in town.
--> He ...

Vẫn cn phần trắc nghiệm v bi đọc hỉu nhưng m di qu... hic

smile pasta
07-10-2007, 01:33 PM
PREPOSITION:
1 They are taking _on__ fifty new workers at the factory.
2 The house was broken _off__ when the owner was on holiday.
3 It was very careless _of__ her to unlock the door yesterday night.
4 The boy has been brought _up__ by his grand parents since his parents died.
5 The song is very popular __with_ teenagers now.
ĐIỀN TỪ nh:
_With__ many people, their friends are the most important things in their life. Really good friends _are__ the good times and bad times, help you when you've got problems, never jugde you and never turn their ___ on you. Your best friend may be _someone__ you've known all your life, someone you've grown up with and been through lots of _ups__ and downs with.
There are all sorts of things that can bring about this special relationship. It may be the result of enjoying the same activities, having the outlook on life, or __sharing_ similar experiences. Most of us _have__ met someone that we've immediately felt relaxed with, _even__ if we've known them for years. However, usually it does take you years to ___ to know well enough to consider him _your__ best friend.
REWRITE:
1 What a pity. I broke the vase.
--> I wish I hadn't broken the vase.
2 If his father hadn't advised him, he would have made a serious mistake.
--> Had it not been for his father's advice, he would have made a serious mistake.
3 It's years since we decorated this room.
--> We've decorated this room for years.
4 The only thing that makes me like her is her honesty.
--> Were it not for her honesty, I wouldn't like her.
5 People say that he was the best singer in town.
--> He is said to be the best singer in town

Vẫn cn phần trắc nghiệm v bi đọc hỉu nhưng m di qu... hic

V mnh dốt phần cloze text + lm biếng suy nghĩ nn hok thể đưa ra hết đp n cho phần đ :wallbash:, bạn thng cảm nh :smilie_goodjob:

duyendao
07-10-2007, 03:40 PM
giải th&#237;ch j&#250;p c&#226;u 4 đi bạn... M&#224; h&#236;nh như c&#226;u 5 phải l&#224; "He is said to have been the best singer in town." chứ

smile pasta
07-10-2007, 04:06 PM
cu 5 mnh lm sai rồi sơ qu bạn lm cu đ đng đấy
Cu 4 l: Nếu khng v tnh trung thực của c ấy th ti đ khng thch c ta.
Cấu trc cu: The only thing that + V + N + Adj/V+O + to be + N.
--> Were + it + (not) + for + N , S + V + O.

duyendao
08-10-2007, 10:09 AM
V&#192;o L&#192;m J&#218;p Em PhẦn ĐiỀn TỪ Clost Test VỚi!!! Hic...

Shena
11-10-2007, 07:05 PM
Anh chị no c đề thi chuyn Anh vo trường L Hồng Phong HCM ko a?

smile pasta
14-10-2007, 04:03 PM
1. I took a course in shorthand and typing with a(n)............. to applying for a secretarial job.
a. intention
b. project
c. view
d. purpose
2. I can't imagine why he's been missing classes and getting poor marks. He's normally so........
a. conscientious
b. attentive
c. laborious
d. observant
3. She had ........ another rejection letter today. That makes thirty so far!
a. still
b. but
c. again
d. yet
4. Our plans to start our own business seem ......... to failure!
a. doomed
b. fated
c. compelled
d. designed
5. Why don't you have a night out? It would take your....... off your worries.
a. thoughts
b. heart
c. head
d. mind
6. He's an exceptionally...... violinist and has won several prizes in international competitions.
a. gifted
b. artful
c. ingenious
d. competent
7. New consumer protection legislation comes into ......... next April
a. law
b. force
c. statue
d. act
8. Every Christmas of my childhood was the same. My father .......... late for lunch, weighed down with presents for the family.
a. would arrive
b. had arrived
c. was arriving
d. was used to arriving
9. It ..... me as strange that my front door was open when I got home.
a. seemed
b. occurred
c. appeared
d. struck
10. ........... the difficulty of the task, I shall be lucky to complete it by May.
a. Regarding
b. Given
c. Presuming
d. Accepted
11. ............. was lowered to the sea bed in a glass container to make observations is debated.
a. Alexander the Great who
b. Whether or not Alexander the Great
c. Alexander the Great
d. What Alexander the Great
12. ......... no computer expert, he tried to fix the machine.
a. In spite of
b. Despite
c. On account of
d. Though
13. Camels store water ........ of fat in their humps.
a. with the form
b. in the form
c. by the form
d. form
14. She had .......... mind which kept her alert and well-informed even in old ages.
a. an examining
b. a demanding
c. an enquiring
d. a querying
15. The school authorities ........... the child's unruly behaviour on his parents' lack of discipline.
a. attribute
b. accuse
c. blame
d. ascribe
16. The job requires a(n) ......... for hard work in difficult conditions.
a. ability
b. skill
c. faulty
d. capacity
17. The book took me the ........ part of a year to write
a. most
b. greatest
c. best
d. largest
18. ....... the regular written work, you will be required to submit a long essay.
a. Apart from
b. Beside
c. In addition
d. Beyond
19. A special commitee was set up to ....... on the problem of football hooliganism.
a. investigate
b. inform
c. research
d. report
20. The restaurant is popular with film stars and the .......
a. like
b. same
c. similar
d. such
21. I've been working ......... quite a lot of pressure lately.
a. in
b. with
c. on
d. under
22. She's decided to ......... her Germany by attending an evening course.
a. brush up on
b. patch up
c. polish off
d. dust off
23. There is no point in telephoning him. He's certain ............. by now.
a. to leave
b. to have left
c. left
d. having left
24. If you don't stop smoking, you ........... this risk of developing chronic bronchitis.
a. bear
b. suffer
c. make
d. run
25. What the company needs is a .......... actor who can take on a variety of roles.
a. variable
b. changeable
c. versatile
d. diverse
26. If you ......... too much of your energy on the climb, you'll have none left for the descent.
a. spend
b. lose
c. expend
d. invest
27. A good friend is one who will .......... you when you are in trouble.
a. stand for
b. stand up to
c. stand by
d. stand over
28. I think you 'll find that the inconvenience of the diet is ............. by the benefits
a. outranked
b. overthrown
c. overbalanced
d. outweighed
29. We might just as well have stayed at home.......... the enjoyment we had.
a. on account of
b. as far as
c. for all
d. concerning
30. There is no ......... for hard work and perseverance if you want to succeed.
a. alternative
b. substitute
c. equivalent
d. imitation
31. You'll feel better after you have taken a ............ of cough medicine.
a. ration
b. helping
c. dose
d. portion
32. His football career ......... to an abrupt halt after he was injured.
a. went
b. came
c. brought
d. dropped
33. He was ....... of forgery and sentenced to two years in prison
a. charged
b. convicted
c. accused
d. confirmed
34. The problem of finding a baby-sitter ............ itself when my mother came to live with us.
a. arranged
b. composed
c. sorted
d. resolved
35. His jokes seemed to ......... very well with his audience, if their laughter was any indication.
a. go off
b. go down
c. go along
d. go by
36. He was .......... a mile of the hotel when he ran out of petrol.
a. within
b. inside
c. only
d. hardly
37. Picked out the word whose bold part is pronounced differently from those of the others.
a. apartheid
b. Thailand
c. cathedral
d. Switzerland
38. The government has spent $1 million on an advertising ........... to encourage energy.
a. campaign
b. promotion
c. operation
d. enterprise
39. Whe the children ............. their toys, I donated them to a charity
a. outdated
b. outgrew
c. outlasted
d. outwore
40. I'm rather ........... for time at the moment. Couldn't we talk about it tomorrow?
a. stretched
b. pinched
c. pressed
d. strained
41. Please don't play your music so loudly?
a. Would you mind not to play your music so louldly?
b. Would you mind playing your music so loudly?
c. Would you please not playing your music so loudly?
d. Would you please not play your music so loudly?
42. " I'll pay back the money, Nam", said Lan.
a. Lan apologised to Nam for borrowing his money.
b. Lan offered to pay Nam the money back.
c. Lan promised to pay back Nam's money.
d. Lan suggested paying back the money to Nam.
43. I met the artist .............. works have been admired all over the world.
a. who
b. whose
c. which
d. whom
44. By the time he got to the airport, he realized that he .......... his passport in the hotel room.
a. had left
b. left
c. was leaving
d. has left
45. ............. we face up to these problems, many species of animals will become extinct.
a. If
b. Otherwise
c. Without
d. Unless
46. He used to .......... the conference of the Pan-African Freedom Movement of East and Central Africa.
a. address
b. address to
c. addressed to
d. speak
47. The young girl became a .......... after the battle.
a. hero
b. heroine
c. famous
d. well-known
48. He was sentenced ............ life inprisonment.
a. to
b. for
c. in
d. on
49. If we don't ............... him, he will die.
a. operate
b. operate on
c. perform
d. do surgery
50. He was awarded ............... the Nobel Peace Prize with F.W. de Klerk.
a. with
b. for
c. to
d. _

ATBS_Rozykiss
14-10-2007, 07:00 PM
Hum nay mnh post mấy bi ny, cc bạn thử lm nh!!!! :dancing-banana:

A. Which word has different stress position in each line?
1. A. commuter B. apartment C. transition D. badminton
2. A. pioneer B. company C. interact D. guarantee
3. A. vegetable B. security C. democracy D. invention
4. A. graduate B. activist C. promotion D. factory
5. A. invaluable B. approximate C. accommodate D. aspiration


B. Which word has different underlined sound in each line?
6. A. announce B. cough C. shout D. about
7. A budget B. wallet C. chess D. bucket
8. A. comfort B. hobby C. knowledge D. popular
9. A. pipes B. gets C. eggs D. minutes
10. A. done B. gone C. none D. won

C. Circle the best answer.
11. The community is really in..of the youths knowledge
A. want B. need C. like D. hope
12. I am trying to meet my parents..
A. hope B. expect C. like D wish
13can be off work on May Day.
A. Labour B. Labourers C.Labouring D.Laboured
14. Be .with what you have done and you can be happy.
A. humorous B. suspicious C.interested D. satisfied
15. One can be successful if he makes his great .
A.disability B. effort C. try D. abilities
16. Bad marks can create a feeling of
A. humor B. happiness C. passion D sorrow
17. The Monalisa is now .at the central exhibition.
A by display B. on display C. in display D with display
18. To be .., my favourite subject is Mathematics.
A. true B.correct C. honest D right
19. How fast did you drive? 50 miles an hour.
A. At B With C To D By
20. He has gone to the post office to ..a parcel that has come for him.
A collect B gather C.deliver D. pick

D. Rewrite the following sentences:
21. Do you think this room needs redecorating?
--> Do you think it is ?
22. I was told that I shouldnt touch the fuse box.
--> I was warned not.
23. She looks younger when she wears that blouse.
--> That blouse..
24. Tom suggested leaving the party early.
--> Tom said, Why..?
25. She was nice to let me borrow her personal computer.
--> It was nice
26. It was easy for me to answer that question.
--> That was..
27. The mechanic cheeked the tires of my car.
--> I had the mechanic.
28. I want you not to go out this evening.
--> Id rather
29. She took these photographs during her holidays in Rome.
--> It was while.
30. You can borrow my motorbike, but you have to give it back to me before 5p.m.
--> Provided..

E. Give the correct forms of the verbs:
31. Tom was disappointed that most of the guests (leave)when he (arrive)at the party.
32. My brother (fall).while he (ride)his bicycle and hurt himself.
33. We (study)English for 5 years now.
34. By 11oclock yesterday, we (arrive)..at the airport
35. My father promised he (buy).. me a bicycle.
36. By the time he is 20, he (finish).the novel.
37.Our teacher told us that light (travel).faster than sound.
38.- I am sorry to keep you waiting.
- Oh, not at all. I (be).here only a few minutes.
39. The last time I (see).Jane, she (pick).cotton in the fields.
40.- Can I join the club, Dad? - You can when you (get).a bit older

Good luck!!!: :love:

trankhanhphuong
16-10-2007, 11:44 PM
đề n&#224;o cũng d&#224;i w&#225; chừng!hix
Thanks m&#237; bạn nh&#236;u nha!h&#244;m n&#224;o l&#224;m kt xong Phuong cũng post đề l&#234;n

sha_sha
17-10-2007, 10:17 PM
D. Rewrite the following sentences:
21. Do you think this room needs redecorating?
--> Do you think it is neccessaryto redecoratethis room?
22. I was told that I shouldnt touch the fuse box.
--> I was warned notto touch the fuse box.
23. She looks younger when she wears that blouse.
--> That blousemake her look younger..
24. Tom suggested leaving the party early.
--> Tom said, Whydon't we leave the party early..?
25. She was nice to let me borrow her personal computer.
--> It was niceof her to let me borrow her personal computer
26. It was easy for me to answer that question.
--> That wassuch an easy question thati can answer..
27. The mechanic cheeked the tires of my car.
--> I had the mechaniccheek the tires of my car.
28. I want you not to go out this evening.
--> Id rathernot go out this evening
29. She took these photographs during her holidays in Rome.
--> It was while.
30. You can borrow my motorbike, but you have to give it back to me before 5p.m.
--> Providedyougive my motorbike back to me before 5p.m,you can borrow it..
[/QUOTE]
Lm trước m cu mai mốt lm nốt

ATBS_Rozykiss
18-10-2007, 05:37 PM
@sha sha: bạn cố gắng lm hết cc fần nh ! :D Mnh sẽ check gim cho :love:

sha_sha
19-10-2007, 10:37 PM
A.1-D
2-D
3-A
4-C
5-D
B.6-B
7-D
8-A
9-D
10-B
C.11-B
12-B
13-B
14-D
15-D
16-D
17-B
18-C
19-A
20-A
E.31-was leaving/arrived
32.fell/was riding
33-have been studying
34-had arrived
35-would buy
36-will have finished
37-travelled
38-have been
39-saw/picked
40-get
@ATBS girl93:check d&#249;m tớ nh&#225;.Thx^^

ATBS_Rozykiss
20-10-2007, 09:49 AM
D. Rewrite the following sentences:
21. Do you think this room needs redecorating?
--> Do you think it is neccessaryto redecoratethis room?
22. I was told that I shouldnt touch the fuse box.
--> I was warned notto touch the fuse box.
23. She looks younger when she wears that blouse.
--> That blousemake her look younger..
24. Tom suggested leaving the party early.
--> Tom said, Whydon't we leave the party early..?
25. She was nice to let me borrow her personal computer.
--> It was niceof her to let me borrow her personal computer
26. It was easy for me to answer that question.
--> That wassuch an easy question thati can answer..
27. The mechanic cheeked the tires of my car.
--> I had the mechaniccheek the tires of my car.
28. I want you not to go out this evening.
--> Id rathernot go out this evening
29. She took these photographs during her holidays in Rome.
--> It was while.
30. You can borrow my motorbike, but you have to give it back to me before 5p.m.
--> Providedyougive my motorbike back to me before 5p.m,you can borrow it..




A.1-D
2-D
3-A
4-C
5-D
B.6-B
7-D
8-A
9-D
10-B
C.11-B
12-B
13-B
14-D
15-D
16-D
17-B
18-C
19-A
20-A
E.31-was leaving/arrived
32.fell/was riding
33-have been studying
34-had arrived
35-would buy
36-will have finished
37-travelled
38-have been
39-saw/picked
40-get


@sha sha: bạn được 29/43 nh ! :smilie_clap: :smilie_clap:

Mai mnh sẽ post key cụ thể sau !!! >_< :love:

sha_sha
20-10-2007, 10:08 AM
Hix 29/43 b&#249;n w&#225; T_T!Mai mốt ATBS post t&#237;p tớ sẽ cố gắng l&#224;m tốt hơn^^

ATBS_Rozykiss
21-10-2007, 10:09 AM
hmm, c lẽ bi n dễ qu , t người lm. Nhưng ko seo , bi h em post key để mọi người tham khảo nh !!!





A. Which word has different stress position in each line?
1. D. badminton

2. B. company

3. C. democracy

4. A. graduate

5. D. aspiration


B. Which word has different underlined sound in each line?
6. B. cough

7. C. chess

8. A. comfort

9. C. eggs

10. B. gone

C. Circle the best answer.
11. The community is really in..of the youths knowledge
A. want B. need C. like D. hope
12. I am trying to meet my parents..
A. hope B. expect C. like D wish
13can be off work on May Day.
A. Labour B. Labourers C.Labouring D.Laboured
14. Be .with what you have done and you can be happy.
A. humorous B. suspicious C.interested D. satisfied
15. One can be successful if he makes his great .
A.disability B. effort C. try D. abilities
16. Bad marks can create a feeling of
A. humor B. happiness C. passion D sorrow
17. The Monalisa is now .at the central exhibition.
A by display B. on display C. in display D with display
18. To be .., my favourite subject is Mathematics.
A. true B.correct C. honest D right
19. How fast did you drive? 50 miles an hour.
A. At B With C To D By
20. He has gone to the post office to ..a parcel that has come for him.
A collect B gather C.deliver D. pick

D. Rewrite the following sentences:
21. Do you think this room needs redecorating?
--> Do you think it is necessary to redecorate this room?
22. I was told that I shouldnt touch the fuse box.
--> I was warned not to touch the fuse box.
23. She looks younger when she wears that blouse.
--> That blouse (she wears) makes her look younger.
24. Tom suggested leaving the party early.
--> Tom said, Why don't we leave the party early?
25. She was nice to let me borrow her personal computer.
--> It was nice of her to let me borrow her personal computer.
26. It was easy for me to answer that question.
--> That was an easy question for me to answer. (OR trả lời như sha sha cũng ổn :love: )
27. The mechanic cheeked the tires of my car.
--> I had the mechanic check the tires of my car.
28. I want you not to go out this evening.
--> Id rather you did not go out this evening.
29. She took these photographs during her holidays in Rome.
--> It was while she was having a holiday in Rome that she took these photographs.
30. You can borrow my motorbike, but you have to give it back to me before 5p.m.
--> Provided that you give my motorbike back to me before 5p.m, you can borrow it.


E. Give the correct forms of the verbs:
31. Tom was disappointed that most of the guests (leave)had leftwhen he (arrive)arrivedat the party.
32. My brother (fall)fellwhile he (ride)was ridinghis bicycle and hurt himself.
33. We (study)have been studyingEnglish for 5 years now.
34. By 11oclock yesterday, we (arrive)had arrivedat the airport
35. My father promised he (buy)would buy me a bicycle.
36. By the time he is 20, he (finish)will have finishedthe novel.
37.Our teacher told us that light (travel)travelsfaster than sound.
38.- I am sorry to keep you waiting.
- Oh, not at all. I (be)have beenhere only a few minutes.
39. The last time I (see)sawJane, she (pick)was pickingcotton in the fields.
40.- Can I join the club, Dad? - You can when you (get)geta bit older

Good luck!!!: :love:

#Một số cấu trc hay gặp :

* I would rather smb + DID (NOT) smt : muốn ai đ lm g.
Eg: I would rather you turned down the radio.


* Provided/Providing that +Clause , Clause.: với điều kiện l , miễn l
Eg: Provided/ providing that you pass this exam , you can go on a holiday with your friends this summer.

* Cu gin tiếp: Smb +V_ed (asked ,told,...) that + Clause (nếu như l điều hiển nhin, lun lun đng th động từ sẽ chia ở simple present tense )
Eg: My teacher told me that water freezes at zero degree Celsius.


:love: :love:

nigell
21-10-2007, 03:27 PM
I) Pick out the word whose underlined part is pronounced differently form that of the others:1 A laughed B walked C weighed D hoped
2 A cousin B wonder C another D cough
3 A emigrate B medicine C bread D democracy
4 A routine B dinner C live D film

II) Pick out the word whose stress pattern is different from that of the others:1 A literature B chemistry C geography D English
2 A comfortable B cooperative C experience D prepare
3 A activity B interest C subject D primary
4 A together B favourite C profession D humane
5 A pleasure B business C everything D complete

III) Give the correct form of the words in brackets:
1 He promised to come but he is very __unreliable___ (rely).
2 It’s the most ___frightened__ (frighten) film I’ve ever seen.
3 He felt very ___discouraged__ (courage) when he saw he had failed the exam again.
4 The thing that I got zero mark is ___forgotten__ (forget).
5 Such is the __popularity___ (popular) of the play that the theater is full every night.

duyendao
22-10-2007, 10:48 PM
@ nigell: b&#224;i 1, 2 bạn tham khảo b&#224;i của smile pasta nh&#233;, phần ấy bạn smile pasta l&#224;m ch&#237;nh x&#225;c rồi. C&#242;n từ loại th&#236; c&#226;u 2 m&#236;nh nghĩ l&#224; frightening c&#242;n c&#226;u 4 l&#224; unforgettable.

Luong Thai Duy
23-10-2007, 10:54 AM
Lu rồi ko post bi,tớ cho 1 bi ton mầu m lun:
:dancing-banana: :dancing-banana:
1,He saw ...........when his son broke the window .
2,He got the .........light from his boss to carry out the plan
3,She told a .......... lie to avoid hurting his feelings
4,The invitations arrived out of the.............
5,He gave me a ..............look when I mentioned payment
6,He painted the town...........to celebrate winning
7,He was the..........sheep of the family and they rarely talked about him
8,He was ...........with envy when they bought a new car
9,They may be forced to build houses in the............belt because the population is growning so fast
10,A power failure could.............out an area of over 400 square kilometres

Nhớ đấy,chỉ điền 1 từ cũng l một mầu thi đấy
(eg:black,white pink,red,...)

kawaiami
23-10-2007, 12:55 PM
1,He saw .....red....when his son broke the window .
2,He got the ....white......light from his boss to carry out the plan
3,She told a ....white...... lie to avoid hurting his feelings
4,The invitations arrived out of the......blue.......
5,He gave me a .......blue.......look when I mentioned payment
6,He painted the town.....yellow......to celebrate winning
7,He was the... black.......sheep of the family and they rarely talked about him
8,He was ......green.....with envy when they bought a new car
9,They may be forced to build houses in the............belt because the population is growning so fast
10,A power failure could....black........out an area of over 400 square kilometres

M&#224;u sắc tiếng anh c&#243; nhiều c&#225;i vui nhỉ, c&#243; mấy chỗ kia th&#236; p&#243; tay :smilie_goodjob:

ATBS_Rozykiss
23-10-2007, 04:26 PM
1,He saw red when his son broke the window.
2,He got the green light from his boss to carry out the plan
3,She told a white lie to avoid hurting his feelings
4,The invitations arrived out of the blue
5,He gave me a red look when I mentioned payment
6,He painted the town green to celebrate winning
7,He was the black sheep of the family and they rarely talked about him
8,He was green with envy when they bought a new car
9,They may be forced to build houses in the yellow belt because the population is growning so fast
10,A power failure could black out an area of over 400 square kilometres



hok bt nhu nn đon l chủ yếu ~_~ :wacko: :wacko:

Ơ hơ bi n hay fết !! Thanks Duy nh !!!!

Luong Thai Duy
24-10-2007, 06:38 PM
B&#224;i n&#224;y hay ko? Sưu tầm m&#227;i mới đựợc đ&#243;!
:dancing-banana: :dancing-banana:
1,He saw ....red.......when his son broke the window .
2,He got the ...green......light from his boss to carry out the plan.
3,She told a ....white...... lie to avoid hurting his feelings .
4,The invitations arrived out of the....blue..........
5,He gave me a ......black........look when I mentioned payment.
6,He painted the town.....red......to celebrate winning.
7,He was the....black......sheep of the family and they rarely talked about him.
8,He was .....green......with envy when they bought a new car
9,They may be forced tọ build houses in the...green.........belt because the population is growning so fast.
10,A power failure could......black.......out an area of over 400 square kilometres.

Kết qủa n&#232;: Hạnh được 6/10(wonderful)
Kawaiami : 5/10(very good)

ATBS_Rozykiss
24-10-2007, 07:02 PM
Bi n quả l hay thiệt !!!! :Devil:

Duy n , giải thch hộ mấy cu sau nh :love:





5,He gave me a ......black........look when I mentioned payment.

6,He painted the town.....red......to celebrate winning.

9,They may be forced to build houses in the...green.........belt because the population is growning so fast.

Kết quả n: (Xin đc đnh chnh lại cht ): ATBS được 7/10:smilie_goodjob:

Thanks Duy nh !!! :smilie_clap:

dung10d1lequydon
27-10-2007, 04:57 PM
bai test cua to sao chang ban nao ngo ngang the, cho mai chang thay answer nen to cung cap luon key day:
1.D
2.D
3.B
4.B
5.B
6.C
7.D
8.A
9.C
10.B
II.
1.passed out
2.blowing up
3.bowled over
4.tell apart
5.cut down
III.
1. I had nothing...
2.too risky
3. was turned
4.be better off
IV.
1. I don't think you were justified in making fuss...
2.In the end I was made to foot the bill...
3.By his own admission, he...
4.There is hardly any difference between these 2 makes of computer
5.Who will be the heir to the estate?

HOPE YOU WILL LEARN SOMETHING OF KNOWLEDGE FROM THIS TEST NOT THE FRIVOLOUS THANG

ATBS_Rozykiss
28-10-2007, 10:52 AM
Mnh c bi Verb Forms rất hay , cc bạn thử lm nh !!!!!:smilie_goodjob:

BIKE CUT CRIME RATE

The green bike scheme, providing free, recycled bikes to anyone who (1-need) .transport between certain points in the city, (2-be) now in its third month, and (3-hail) . as a key weapon in the war against crime by Cambridge police and councilors. A 10% drop in bicycle thefts across the city in November (4- credit) ..to the scheme. The big drop (5-praise) .by police as it (6-allow)them to concentrate their resources on more serious crimes. According to one officer, There (7-be). a definite drop in the number of bike thefts since the scheme (8-start) .This (9-be) ..welcome as it frees up our time. A councilor (10-add), The scheme (11-intend)not just to recycle bikes but also (12-reduce) . bike crime, and it (13-be).a tremendous success. He (14-hope) .that the scheme (15-expand)..to other areas of the city and beyond. He (16-note).that other councils (17-already show).. great interest in it.

Good luck!!!! :dancing-banana: :dancing-banana:

Luong Thai Duy
28-10-2007, 11:14 AM
OK! $$$

1, give sb a black look: tỏ ra kh chịu, lườm ngut (hnh như từ ny sai chnh tả th fải:smilie_goodjob: )
2, paint the town red: gy no loạn,quấy ph
3, the green belt: vng đai xanh

Hihi
đng ko no

sha_sha
28-10-2007, 01:07 PM
Sentence building
1.long/you/willing/help/us,find/solution/problem.
->
2.due/mainly/changes/technology/clothes/today/much/cheap.
->
3.either/you/go/Brussel/fired.
->
4.order/raise/$80 million/Prime Minister/increase/tobaco duty/10%/latelỵ
->
5.my surprise/Mike/used/new life/short time.
->
6.it/seem/if/their marriage/come/end/soon.
->
7.there/not/appear/anyone/board/moment.
->
8.why/you/leave/me/wait/rain/hour/last night?
->
9.just/look/if/you/go/be/stubborn!
->
10.babies/help/wet/clothes.
->

M bạn lm thử trước 10 cu sau đ tớ sẽ post key v bi tp theo:smilie_goodjob:

vic zhou
30-10-2007, 10:54 AM
n để tớ lm đ đừng post key vội nha!

lovely_baby92
03-11-2007, 11:08 AM
ui ban oi !!!! ban co the pt luon dap an len de tham khao kog bann

Luong Thai Duy
04-11-2007, 10:01 PM
:dancing-banana: hello!!:love: :Devil:
Lần trước tớ post bi mu sắc rồi, lần ny bi về động vật nh:

Viết lại cu:
1,My mother told everyone the secret.
(CAT)
2,It is better to be content with something one has.
(BIRD)
3,It really puts an end to her plan.
(GOOSE)
4,The man is facing danger boldly.
(BULL)
5,The old castle has been ruined.
(DOGS)
6,That young man used to be a drug addict.
(MONKEY)
7,That guy was a secret enemy.
(SNAKE)
8,He's got a hoarse voice.
(FROG)
9,She often feels nervous before doing something.
(BUTTERFLIES)
10,I suspected him when he started being so helpful .
(RAT)

Luong Thai Duy
11-11-2007, 09:02 PM
Shasha ơi,check hộ tớ nha:
Sentence building
1.long/you/willing/help/us,find/solution/problem.
->As long as you are willing to help us,we will find a solution to the problem
2.due/mainly/changes/technology/clothes/today/much/cheap.
->Due to some mainly changes in technology,clothes today are much cheaper
3.either/you/go/Brussel/fired.
->Either you go or not,Brussel will be fired
Cu ny tớ ko hiểu lắm,cậu lm ơn giải thch được ko?
4.order/raise/$80 million/Prime Minister/increase/tobaco duty/10%/latelỵ
->In order to raise the country's income to $80 millions,the PM has passed a law to increase tobaco duty to 10% lately
5.my surprise/Mike/used/new life/short time.
->To my surprise,Mike gets used to his new life in a short time
6.it/seem/if/their marriage/come/end/soon.
->It seems as if their marriage would come to an end soon
7.there/not/appear/anyone/board/moment.
->There is not any appear that anyone is on board at the moment
Cu ny tớ lm bừa:smilie_goodjob:
8.why/you/leave/me/wait/rain/hour/last night?
->Why did you leave me waiting in the rain for an hour last night?
9.just/look/if/you/go/be/stubborn!
->???
10.babies/help/wet/clothes.
->Taking care of babies can't help including replace wet closes
Theo tớ cu ny l: Việc chăm sc trẻ con khng thể khng bao gồm việc thay quần o ướt khỏi chưngv em b hay t dầm m,haha:) )

Tớ kh km phần ny,shasha post key va giải thch nhanh ln nha

ATBS_Rozykiss
19-11-2007, 06:52 PM
b&#224;i n&#236; post kh&#225; l&#226;u ro&#224;i !! Thoai th&#236; post key cho n&#243; trọn vẹn nghĩa vụ ~~




BIKE CUT CRIME RATE

The “green bike” scheme, providing free, recycled bikes to anyone who (1-need) …needs……….transport between certain points in the city, (2-be) …is………now in its third month, and (3-hail) …has been hailed………. as a key weapon in the war against crime by Cambridge police and councilors. A 10&#37; drop in bicycle thefts across the city in November (4- credit) …has been credited………..to the scheme. The big drop (5-praise) …has been praised……….by police as it (6-allow)…has allowed………them to concentrate their resources on more serious crimes. According to one officer, “There (7-be)…has been……. a definite drop in the number of bike thefts since the scheme (8-start) …started……….This (9-be) …is……..welcome as it frees up our time.” A councilor (10-add)…added………, “The scheme (11-intend)…is intended…………not just to recycle bikes but also (12-reduce) …to reduce………. bike crime, and it (13-be)…has been……….a tremendous success”. He (14-hope) …hoped……….that the scheme (15-expand)…would be expanded………..to other areas of the city and beyond. He (16-note)…noted……….that other councils (17-already show)…had already shown……….. great interest in it.

ATBS_Rozykiss
20-11-2007, 09:02 PM
Duy ui, post key đi n&#224;o !!!
T&#242; m&#242; + sốt ruột l&#233;m ro&#224;i đấy !!!!!^^

Luong Thai Duy
20-11-2007, 09:44 PM
Key n,tham khảo nh
Bi ny post cho vui thi nhưng ai học được cng nhiều cng tốt
Kể cả gio vin bản ngữ chưa chắc đ lm đng hết
Tớ thch nhất l lc cc cậu đon giải cơ,th vị lắm
Vậy lần sau lm bi đi nha:smilie_goodjob:

Viết lại cu:
1,My mother told everyone the secret.
(CAT) My mother let the cat out of the bag
2,It is better to be content with something one has.
(BIRD) A bird in the hand is worth two in the bush
3,It really puts an end to her plan.
(GOOSE) It really cooks her goose
4,The man is facing danger boldly.
(BULL) The man is taking the bull by the horns
5,The old castle has been ruined.
(DOGS) The old castle has gone to the dogs
6,That young man used to be a drug addict.
(MONKEY) That young man used to have a money on his back
7,That guy was a secret enemy.
(SNAKE) That guy was a snake in the grass
8,He's got a hoarse voice.
(FROG) He's got a frog in his throat
9,She often feels nervous before doing something.
(BUTTERFLIES) She often has butterflies in her stomach
10,I suspected him when he started being so helpful .
(RAT) I smelt a rat when he started being so helpful

thattinh23
13-12-2007, 11:22 PM
bi tiếng anh chong thiệt nhưng cũng rất cm ơn n rất bổ ch

huynhvubaoan
17-12-2007, 07:18 PM
tiếp đi m bạn ui!!! m key l đng cent per cent ha?????????????????

chuotdongct
17-12-2007, 07:34 PM
Sorry cc bạn nha!
Mnh l dn mới toe m. Thng cảm. mnh thch học tiếng
Anh trang ny lu rồi nhưng khng biết cch nhưng hm nay chuột đ đăng k được mnh sẽ cố gắng. Mong cc c, cc anh chị v cc bạn gip đỡ mnh để mnh c thể cải thiện vồn tiếng Anh.
Thanks much!:smilie_goodjob: :love:

Xgirl_1418712
28-12-2007, 10:03 AM
C lẽ ai cũng đang bận rộn với k thi cuối k. Mnh mở thread my để bạn no c thời gian rỗi, post ba học k mnh đ lm vo đy nh. Chng ta sẽ c một bộ sưu tập qu gi cc đề thi học k ở khắp nơi. :smilie_goodjob:

Thi học k xong rỗi ri mờ , đng gp cht cng sức v tương lai con em chng ta no :dancing-banana: :dancing-banana: :dancing-banana:

Luong Thai Duy
04-01-2008, 09:56 PM
Để em mở m&#224;n nha, đ&#226;y l&#224; b&#224;i thi hoc ki I của lớp em đ&#243;:

Final term test
Time: 60 mins

Part A: Phonetics
Pick out the word
1, a,exert b,succeed c,parks d,execute
2, a,anchor b, anything c,thankful d,jungle
3, a,conscience b,bronchitis c,shuttle d,chauffer
4, a,addition b,average c,accuracy d,apple
5, a,force b,pour c,sour d,resource

Part B: Vocabulary
I, Use either "ante-", "pre-" ("pro-"), or "post-" to complete nthe sentence below:
1, If you are planning to travel tonight in the rain, please ................ceed with caution. The roads are very slippery.
2, It is common knowledge now that some women suffer from .............natal depression after giving birth.
3, Fashions of the mid-twentieth century are the ..............cedents of many today's clothing styles.
4, Do you believe ............phecies that say in 100 years, the world would end.
5, Today is March 1,but my paycheck is ..........dated to March 10, is there some mistakes?
6, Fumiko and Kotaro attended ...........natal classes in the months before the birth of their first child.

II, Supply the correct tense
1, I think that people (become) tired of the poor quality of TV programs though they (improve) lately.
2, I was considering (buy) a house but I (change)my mind.
3, They admitted to (be) menbers of the gang.
4, We regret (inform) you that your application (turn)down.
5, It is essential that he (arrive) before six.
6, I'd rather (live) in ancient Greece than Ancient Rome.

III, Give the correct word form
1, Intensivecultivation has .....(poor).........the soil.
2, ......(weigh)........baggage is subject to extra charge.
3, We were overwhelmed by the sheer ..........(immense)...........of the task.
4, The money he brings home is enough to .....(food)..........a family of five.
5, they made their way .......(labour)..........up the mountainside.
6, They suspected that he had been ......(false)........the account.
7, If you are ......(satisfy)........with our service, please write to the manager.
8, The pop star ran from the theater to the car with fans in hot.....(pursue).......
9, It was .......(responsible)......... of her to leave the children by themselves in the swimming pool.
10, He had changed so much that he was ......(realize).........even without his beard.

Part C, Writing
I, Identify 10 unnecessary words
Dear Susie,
Thanks very much for making babysitting last week. Roisie and Steven really enjoyed it, and it gave me the chance to get on with my work with very fewer interruptions than usual. I've just started an interesting new project on attitudes to recycling, of which the council are paying me for. All very useful income by now that Paul's working part time. I may have to ask you to look after them again. It could be next week, but even the one after is more likely. I'll let you know soon. It's lucky for me than you're a friend and can be such flexible. That would you do without you?
By the way, I had spoke to Ivor about that tax problem. Apparently, I just add a note on my declaration, to make it clear to the tax-man. Now why didn't I think of that?
I hope your things are going well for you.
The best wishes.
1,................
2,................
3,...............
4,................
5,.................
6,.................
7,..............
8,.................
9,..................
10,................

II, Rewrite
1, Everyone who comes to this city notices the beaty of its architecture.
FAILS
2, Tina has a habit of upsetting people unintentionally.
INCLINED
3, I think you should be tolerant of other people's weekness.
ALLOWANCES
4, The meeting was rearranged shortly before it had been due to take place.
NOTICE
5, "Me, no, I didn't take Sue's caculator" said Bob.
DENIED

Part D, Writing
I, Read and answer
Tranditional methods of teaching no longer suffice in this technological world. Currently there are more than 1000000 computers in the schoolrooms in the US. Students, mediocreand bright alike, from the first grade through high school, not only are not intimidated by computers, but have become avid participants in the computer epoch.
Kids operating computers implement their curriculum with great versality. A music student can programme musical notes so that the computer will play Beethoven or the Beetles. For a biology class, the computer can produce a picture of the intricate actions of the body organs, that enabling today's students to investigate human biology in a profound way. A nuclear reactor is no longer an enigma to students who can see its workings in minute detail on a computer.
In Wisconsin, the Chippewa Indians are studying their ancient and almost forgotten language with the aid of a computer. More commonly, the computer is used fordrilling math and language concepts so that youngster may learn at their own speed without trying the patience of their human teachers. The simpliest computers aid the handicapped, who learn more rapiddly from the computer than from humans.
Adolescents have become so exhilarated by computers that they have developed their own jargon, easily understood by their peers but leaving their disconcerted parents in the dark. They have shown so much fervor for computers that they have formed computer clubs, beguiled their leisure hours in computer stores, and even the attended computer camps. A boy Scout can get a computer merit badge. One ingenious young students devised a computer game for Atari that will earn him $100,000 in royalties.
This is definitely the computer age. It is excepted that by 2005 there will be between 3,000,000 to 6,500,000 computers in american Schools. Manufacturers of computers are presently getting taxi writ-offs for donating equipment to colleages and universities and are pushing for legislation to obtain further deductions for contributions to elementary and high schools. Futhermore, the price of computers has steadily fallen to the point where a small computer for home or office id being sold for less than $100. At that price every class in the country will soon have computer kits.

1, The expression tranditional methods of teaching in the first sentence refers to...............
a, teachers who punish students for not learning
b, teachers, textbooks, and class drills
c, technological methods of teaching
d, teaching the so-called "three R's"

2, In order to operate a computer, a student does not have to be............
a, especially bright
b, in grade school
c, versatile
d, musical

3, Today's students with the aid of the computer .............
a,try to confuse their parents
b, have more trouble learning
c, can understand more complex concepts
d, build nuclear reactors

4, A computer is a robot teacher because it ............
a, teachers machine
b, shows human emotions
c, is human
d, enables students to learn through mechanical means

5, When the author says the "parents left in the dark" he means that they.............
a, didn't pay the electrical bill
b, have deficient eyesight
c, don't understand
d, go out at night

6, Teachers ought to like to have their students use computers becuase computers....................
a, are being used all over the US
b, are fun to work with
c, take over some of the teacher's tedious jobs
d, cost less than teachers's salaries

7, Computer are used most for.....................
a, scientific subjects
b, language instructions
c, Boy Scout merit badges
d, drill and exercises

8, Computer manufacturers donate equipment to schools...........
a, to increase their sale
b, to get tax reduction
c, to teach students how to operate computers
d, in 2005

9, The author of this article implies that................
a, computers are difficult to operate with
b, students today have to be smarter than their parents
c, anyone who can not operate a computer is a dunce
d, computer make today's learning easier than it was in the past

10, By 2005, it is estimated that the number of computers in schools will.................
a, triple at least
b, continue as it is today
c, be considerably lower than the number today
d, be at least twice that of today

Ohh, too long:wacko:

II, Put one suitable word in each space
It is now generally recognized that stress is a major (1) of heart disease, and contributes to many (2) illness. Stress is increased by factor (3) as worry, overwork and lack of exercise or relaxation. For (4) is just as important from a psychological point of (5) to relax as it is to take physical exercise. Relaxing (6) not only necessarily mean just lazing about and (7) nothing. Above all, there should be some freedom (8) the tensions of everyday life, and this may mean getting out of the house and forgetting (9) both domestic and professional worries. Some people can do (10) most easily through sport, though others may take such activities as seriously as anything else in life.
1,
2,
3,
4,
5,
6,
7,
8,
9,
10,

Try to do it well.
Do not lok up any words
HEHE

mit2710
04-01-2008, 10:56 PM
Final term test
Time: 60 mins

Part A: Phonetics
Pick out the word
1. a, exert
2. b, anything
3. b, bronchitis
4. a, addition
5. c, sour

Part B: Vocabulary
I, Use either "ante-", "pre-" ("pro-"), or "post-" to complete nthe sentence below:
1, If you are planning to travel tonight in the rain, please ....pro......ceed with caution. The roads are very slippery.
2, It is common knowledge now that some women suffer from ...post..natal depression after giving birth.
3, Fashions of the mid-twentieth century are the .....pre..cedents of many today's clothing styles.
4, Do you believe ..post..phecies that say in 100 years, the world would end.
5, Today is March 1,but my paycheck is ..post.dated to March 10, is there some mistakes?
6, Fumiko and Kotaro attended ..pre.natal classes in the months before the birth of their first child.

II, Supply the correct tense
1, I think that people (are becoming) tired of the poor quality of TV programs though they (have improved) lately.
2, I was considering (buying) a house but I (changed)my mind.
3, They admitted to (being) menbers of the gang.
4, We regret ( to inform) you that your application (was turned)down.
5, It is essential that he arrive before six.
6, I'd rather (live) in ancient Greece than Ancient Rome.

III, Give the correct word form
1, Intensive cultivation has .....(impoverished).........the soil.
2, ......(overweight)........baggage is subject to extra charge.
3, We were overwhelmed by the sheer ..........(immensity)...........of the task.
4, The money he brings home is enough to .....(feed)..........a family of five.
5, they made their way .......(labour)..........up the mountainside.
6, They suspected that he had been ......( falsify)........the account.
7, If you are ......(unsatisfied)........with our service, please write to the manager.
8, The pop star ran from the theater to the car with fans in hot.....(pursuit).......
9, It was .......(irresponsible)......... of her to leave the children by themselves in the swimming pool.
10, He had changed so much that he was ......(unrealized).........even without his beard.

Part C, Writing
I, Identify 10 unnecessary words
Dear Susie,
Thanks very much for making babysitting last week. Roisie and Steven really enjoyed it, and it gave me the chance to get on with my work with very fewer interruptions than usual. I've just started an interesting new project on attitudes to recycling, of which the council are paying me for. All very useful income by now that Paul's working part time. I may have to ask you to look after them again. It could be next week, but even the one after is more likely. I'll let you know soon. It's lucky for me than you're a friend and can be such flexible. That would you do without you?
By the way, I had spoke to Ivor about that tax problem. Apparently, I just add a note on my declaration, to make it clear to the tax-man. Now why didn't I think of that?
I hope your things are going well for you.
The best wishes.
1,................
2,................
3,...............
4,................
5,.................
6,.................
7,..............
8,.................
9,..................
10,................

II, Rewrite
1, Everyone who comes to this city notices the beaty of its architecture.
FAILS
2, Tina has a habit of upsetting people unintentionally.
INCLINED
3, I think you should be tolerant of other people's weekness.
ALLOWANCES
4, The meeting was rearranged shortly before it had been due to take place.
NOTICE
5, "Me, no, I didn't take Sue's caculator" said Bob.
DENIED

Part D, Writing
I, Read and answer
Tranditional methods of teaching no longer suffice in this technological world. Currently there are more than 1000000 computers in the schoolrooms in the US. Students, mediocreand bright alike, from the first grade through high school, not only are not intimidated by computers, but have become avid participants in the computer epoch.
Kids operating computers implement their curriculum with great versality. A music student can programme musical notes so that the computer will play Beethoven or the Beetles. For a biology class, the computer can produce a picture of the intricate actions of the body organs, that enabling today's students to investigate human biology in a profound way. A nuclear reactor is no longer an enigma to students who can see its workings in minute detail on a computer.
In Wisconsin, the Chippewa Indians are studying their ancient and almost forgotten language with the aid of a computer. More commonly, the computer is used fordrilling math and language concepts so that youngster may learn at their own speed without trying the patience of their human teachers. The simpliest computers aid the handicapped, who learn more rapiddly from the computer than from humans.
Adolescents have become so exhilarated by computers that they have developed their own jargon, easily understood by their peers but leaving their disconcerted parents in the dark. They have shown so much fervor for computers that they have formed computer clubs, beguiled their leisure hours in computer stores, and even the attended computer camps. A boy Scout can get a computer merit badge. One ingenious young students devised a computer game for Atari that will earn him $100,000 in royalties.
This is definitely the computer age. It is excepted that by 2005 there will be between 3,000,000 to 6,500,000 computers in american Schools. Manufacturers of computers are presently getting taxi writ-offs for donating equipment to colleages and universities and are pushing for legislation to obtain further deductions for contributions to elementary and high schools. Futhermore, the price of computers has steadily fallen to the point where a small computer for home or office id being sold for less than $100. At that price every class in the country will soon have computer kits.

1, The expression tranditional methods of teaching in the first sentence refers to...............
a, teachers who punish students for not learning
b, teachers, textbooks, and class drills
c, technological methods of teaching
d, teaching the so-called "three R's"

2, In order to operate a computer, a student does not have to be............
a, especially bright
b, in grade school
c, versatile
d, musical

3, Today's students with the aid of the computer .............
a,try to confuse their parents
b, have more trouble learning
c, can understand more complex concepts
d, build nuclear reactors

4, A computer is a robot teacher because it ............
a, teachers machine
b, shows human emotions
c, is human
d, enables students to learn through mechanical means

5, When the author says the "parents left in the dark" he means that they.............
a, didn't pay the electrical bill
b, have deficient eyesight
c, don't understand
d, go out at night

6, Teachers ought to like to have their students use computers becuase computers....................
a, are being used all over the US
b, are fun to work with
c, take over some of the teacher's tedious jobs
d, cost less than teachers's salaries

7, Computer are used most for.....................
a, scientific subjects
b, language instructions
c, Boy Scout merit badges
d, drill and exercises

8, Computer manufacturers donate equipment to schools...........
a, to increase their sale
b, to get tax reduction
c, to teach students how to operate computers
d, in 2005

9, The author of this article implies that................
a, computers are difficult to operate with
b, students today have to be smarter than their parents
c, anyone who can not operate a computer is a dunce
d, computer make today's learning easier than it was in the past

10, By 2005, it is estimated that the number of computers in schools will.................
a, triple at least
b, continue as it is today
c, be considerably lower than the number today
d, be at least twice that of today


II, Put one suitable word in each space
It is now generally recognized that stress is a major (1) of heart disease, and contributes to many (2) illness. Stress is increased by factor (3) as worry, overwork and lack of exercise or relaxation. For (4) is just as important from a psychological point of (5) to relax as it is to take physical exercise. Relaxing (6) not only necessarily mean just lazing about and (7) nothing. Above all, there should be some freedom (8) the tensions of everyday life, and this may mean getting out of the house and forgetting (9) both domestic and professional worries. Some people can do (10) most easily through sport, though others may take such activities as seriously as anything else in life.
1,
2,
3,
4,
5,
6,
7,
8,
9,
10,
Chiếm chỗ đ&#227;

duyendao
04-01-2008, 11:39 PM
B&#224;i l&#224;m th&#224;nh thật ban đầu n&#243; l&#224; thế n&#224;y, hic... chỉ l&#224;m PART A & B th&#244;i nh&#225;... [hồi sau sẽ r&#245;]:
PART A:
1
2D
3
4C
5B

PART B (phần n&#224;y... kh&#243; nhằn)

I,
1pre
2ante
3
4pre
5
6

II,
1, will become - has improved
2, buying - changed
3, bei
4, to inform - has been turned
5, should arrive
6, live

III,
1,
2, Overweight
3,
4, feed
5,
6,
7, satisfied
8,
9, ...responsible
10, unrealizable

Sau khi t&#236;m hiểu cặn kẽ vấn đề, n&#243; l&#224; thế n&#224;y:PART A:
1A
2B
3chẳng c&#243; c&#226;u n&#224;o đ&#250;ng... mấy c&#225;i k&#237; hiệu ph&#225;t &#226;m kh&#243; qu&#225;, ko th&#236; cũng ghi ra o&#224;i!
4A
5C

PART B

I,
1proceed
2postnatal
3precedent
4prophecies
5postdated
6pre/ante

II,
3,being


III,
1, nhớ l&#224; đ&#227; gặp, t&#236;m m&#227;i ko ra --> p&#243; tay ^^
3, immensity
5, chịu :D (tức l&#224; ko hỉu vấn đề lắm)
6, ko b&#237;t t&#236;m ng&#245; n&#224;o cho ra... c&#242;n g&#224;
8, pursuit
9, irresponsible

ATBS_Rozykiss
05-01-2008, 02:35 PM
Hix....bi jề m di kinh.......lại cn chỉ được lm trong 60 mins.......d man......!!!!!!

Part A: Phonetics
1, a,exert b,succeed c,parks d,execute
2, a,anchor b, anything c,thankful d,jungle
3, a,conscience b,bronchitis c,shuttle d,chauffer
4, a,addition b,average c,accuracy d,apple
5, a,force b,pour c,sour d,resource

Part B: Vocabulary
I, Use either "ante-", "pre-" ("pro-"), or "post-" to complete nthe sentence below:
1, If you are planning to travel tonight in the rain, please ................ceed with caution. The roads are very slippery.
2, It is common knowledge now that some women suffer from .............natal depression after giving birth.
3, Fashions of the mid-twentieth century are the ..............cedents of many today's clothing styles.
4, Do you believe ............phecies that say in 100 years, the world would end.
5, Today is March 1,but my paycheck is ..........dated to March 10, is there some mistakes?
6, Fumiko and Kotaro attended ...........natal classes in the months before the birth of their first child.

II, Supply the correct tense
1, I think that people (become) tired of the poor quality of TV programs though they (improve) lately.
2, I was considering (buy) a house but I (change)my mind.
3, They admitted to (be) menbers of the gang.
4, We regret (inform) you that your application (turn)down.
5, It is essential that he (arrive) before six.
6, I'd rather (live) in ancient Greece than Ancient Rome.

III, Give the correct word form
1, Intensivecultivation has .....(poor).........the soil.
2, ......(weigh)........baggage is subject to extra charge.
3, We were overwhelmed by the sheer ..........(immense)...........of the task.
4, The money he brings home is enough to .....(food)..........a family of five.
5, they made their way .......(labour)..........up the mountainside.
6, They suspected that he had been ......(false)........the account.
7, If you are ......(satisfy)........with our service, please write to the manager.
8, The pop star ran from the theater to the car with fans in hot.....(pursue).......
9, It was .......(responsible)......... of her to leave the children by themselves in the swimming pool.
10, He had changed so much that he was ......(realize).........even without his beard.

Part C, Writing
I, Identify 10 unnecessary words
Dear Susie,
Thanks very much for making babysitting last week. Roisie and Steven really enjoyed it, and it gave me the chance to get on with my work with very fewer interruptions than usual. I've just started an interesting new project on attitudes to recycling, of which the council are paying me for. All very useful income by now that Paul's working part time. I may have to ask you to look after them again. It could be next week, but even the one after is more likely. I'll let you know soon. It's lucky for me than you're a friend and can be such flexible. That would you do without you?
By the way, I had spoke to Ivor about that tax problem. Apparently, I just add a note on my declaration, to make it clear to the tax-man. Now why didn't I think of that?
I hope your things are going well for you.
The best wishes.
1,................
2,................
3,...............
4,................
5,.................
6,.................
7,..............
8,.................
9,..................
10,................

II, Rewrite
1, Everyone who comes to this city notices the beaty of its architecture.
FAILS
2, Tina has a habit of upsetting people unintentionally.
INCLINED
3, I think you should be tolerant of other people's weekness.
ALLOWANCES
4, The meeting was rearranged shortly before it had been due to take place.
NOTICE
5, "Me, no, I didn't take Sue's caculator" said Bob.
DENIED

Part D, Writing
I, Read and answer
Tranditional methods of teaching no longer suffice in this technological world. Currently there are more than 1000000 computers in the schoolrooms in the US. Students, mediocreand bright alike, from the first grade through high school, not only are not intimidated by computers, but have become avid participants in the computer epoch.
Kids operating computers implement their curriculum with great versality. A music student can programme musical notes so that the computer will play Beethoven or the Beetles. For a biology class, the computer can produce a picture of the intricate actions of the body organs, that enabling today's students to investigate human biology in a profound way. A nuclear reactor is no longer an enigma to students who can see its workings in minute detail on a computer.
In Wisconsin, the Chippewa Indians are studying their ancient and almost forgotten language with the aid of a computer. More commonly, the computer is used fordrilling math and language concepts so that youngster may learn at their own speed without trying the patience of their human teachers. The simpliest computers aid the handicapped, who learn more rapiddly from the computer than from humans.
Adolescents have become so exhilarated by computers that they have developed their own jargon, easily understood by their peers but leaving their disconcerted parents in the dark. They have shown so much fervor for computers that they have formed computer clubs, beguiled their leisure hours in computer stores, and even the attended computer camps. A boy Scout can get a computer merit badge. One ingenious young students devised a computer game for Atari that will earn him $100,000 in royalties.
This is definitely the computer age. It is excepted that by 2005 there will be between 3,000,000 to 6,500,000 computers in american Schools. Manufacturers of computers are presently getting taxi writ-offs for donating equipment to colleages and universities and are pushing for legislation to obtain further deductions for contributions to elementary and high schools. Futhermore, the price of computers has steadily fallen to the point where a small computer for home or office id being sold for less than $100. At that price every class in the country will soon have computer kits.

1, The expression tranditional methods of teaching in the first sentence refers to...............
a, teachers who punish students for not learning
b, teachers, textbooks, and class drills
c, technological methods of teaching
d, teaching the so-called "three R's"

2, In order to operate a computer, a student does not have to be............
a, especially bright
b, in grade school
c, versatile
d, musical

3, Today's students with the aid of the computer .............
a,try to confuse their parents
b, have more trouble learning
c, can understand more complex concepts
d, build nuclear reactors

4, A computer is a robot teacher because it ............
a, teachers machine
b, shows human emotions
c, is human
d, enables students to learn through mechanical means

5, When the author says the "parents left in the dark" he means that they.............
a, didn't pay the electrical bill
b, have deficient eyesight
c, don't understand
d, go out at night

6, Teachers ought to like to have their students use computers becuase computers....................
a, are being used all over the US
b, are fun to work with
c, take over some of the teacher's tedious jobs
d, cost less than teachers's salaries

7, Computer are used most for.....................
a, scientific subjects
b, language instructions
c, Boy Scout merit badges
d, drill and exercises

8, Computer manufacturers donate equipment to schools...........
a, to increase their sale
b, to get tax reduction
c, to teach students how to operate computers
d, in 2005

9, The author of this article implies that................
a, computers are difficult to operate with
b, students today have to be smarter than their parents
c, anyone who can not operate a computer is a dunce
d, computer make today's learning easier than it was in the past

10, By 2005, it is estimated that the number of computers in schools will.................
a, triple at least
b, continue as it is today
c, be considerably lower than the number today
d, be at least twice that of today

Ohh, too long

II, Put one suitable word in each space
It is now generally recognized that stress is a major (1) of heart disease, and contributes to many (2) illness. Stress is increased by factor (3) as worry, overwork and lack of exercise or relaxation. For (4) is just as important from a psychological point of (5) to relax as it is to take physical exercise. Relaxing (6) not only necessarily mean just lazing about and (7) nothing. Above all, there should be some freedom (8) the tensions of everyday life, and this may mean getting out of the house and forgetting (9) both domestic and professional worries. Some people can do (10) most easily through sport, though others may take such activities as seriously as anything else in life.
1,
2,
3,
4,
5,
6,
7,
8,
9,
10,

oi....... fải out bi h :(
lần sau edit vậy !!! :dancing-banana:

Luong Thai Duy
05-01-2008, 11:30 PM
Sau đy l đề kiểm tra 1 tiết của bọn tớ
Mời cc bạn lm thử xem:

I, Choose the suitable word
After more than 50 years of television, it might seem only obvious to conclude that it is here to (1). There have been many objections to it during the time, of course, and (2) a variety of grounds. Did it cause eye-strain? Was the (3) bombarding us with radioactivity? Did the advertisments (4) subliminal messages, persuading us to buy more of vote Republican? Did children turn to violence through watching it, either becuase so (5) programmes taught them how to shoot, rob and kill, or because they had to do something to counteract the hours they had (6) glued to the tiny screen? Or did it simply creat a vast passive (7) drugged by glamorous serials and inane situation (8)? On the other hand did it increase anxiety by sensationalizing the news (or the news which was (9) by suitable pictures) and filing our living rooms with wars, famine and political unrest? (10) in all TV proved to be the all-purpose scapegoat for the second half of the century.
1, a,long b,stay c,exist d,be
2, a,with b,over c,by d,on
3, a,screen b,danger c,machine d,reason
4, a,contain b,of c,take d,having
5, a,that b,far c,many d,what
6, a,almost b,spent c,quite d,madly
7, a,programme b,personality c,audience d,tense
8, a,comedies b,programmes c,perhaps d,consequently
9, a,taken b,presented c,capable d,accompanied
10, a,taken b,all c,somewhat d,thus

II, Chooose the word from the box:
Beneficial
misleading
blatant
brainwash
implicit
catchy-jingle
ubquitous
bombard
watch-dog
subtle
informative

Modern advertisements contain hidden messages (1) in the ad showing the pretty girl in the new car or the smiling children arround the package of washing powder is the message that if we buy the product, we also achieve success and happiness. It is a (2) approach since it seeks to (3) our secret dreams, and it is inescapable since advertising is (4). Giant street hoarding and (5) on TV (6) us from all sides. They (7) us to believe that we can realize out ambition quickly and easily. On the other ahnd, defenders of advertising say that it is (8). Advertising is (9). Advertisements tell us about useful new products, they brighten our lives with colors and music. They increase demand, stimulate industry and so keep prices down. Whether for or against advertising, most people would agree that some kinds of (10) body, appointed by the goverment or the advertising industry itself, is necessary to maintain standard of honesty and to discourage the more balatant types of misleading advertisements.

Tạm thời thế thi đ.Cc bạn lm đi nh (đừng dng từ điển)
Cn 5 bi nữa cơ:smilie_crazy: :Devil:

duyendao
07-01-2008, 09:43 PM
Part C, Writing
I, Identify 10 unnecessary words
Dear Susie,
Thanks very much for making babysitting last week. Roisie and Steven really enjoyed it, and it gave me the chance to get on with my work with very fewer interruptions than usual. I've just started an interesting new project on attitudes to recycling, of which the council are paying me for. All very useful income by now that Paul's working part time. I may have to ask you to look after them again. It could be next week, but even the one after is more likely. I'll let you know soon. It's lucky for me than you're a friend and can be such flexible. That would you do without you?
By the way, I had spoke to Ivor about that tax problem. Apparently, I just add a note on my declaration, to make it clear to the tax-man. Now why didn't I think of that?
I hope your things are going well for you.
The best wishes.
1,................
2,................
3,...............
4,................
5,.................
6,.................
7,..............
8,.................
9,..................
10,................

II, Rewrite
1, Everyone who comes to this city notices the beaty of its architecture.
FAILS
2, Tina has a habit of upsetting people unintentionally.
INCLINED
3, I think you should be tolerant of other people's weekness.
ALLOWANCES
4, The meeting was rearranged shortly before it had been due to take place.
NOTICE
5, "Me, no, I didn't take Sue's caculator" said Bob.
DENIED Bob denied taking Sues calcultor.

Part D, Writing
I, Read and answer
Tranditional methods of teaching no longer suffice in this technological world. Currently there are more than 1000000 computers in the schoolrooms in the US. Students, mediocreand bright alike, from the first grade through high school, not only are not intimidated by computers, but have become avid participants in the computer epoch.
Kids operating computers implement their curriculum with great versality. A music student can programme musical notes so that the computer will play Beethoven or the Beetles. For a biology class, the computer can produce a picture of the intricate actions of the body organs, that enabling today's students to investigate human biology in a profound way. A nuclear reactor is no longer an enigma to students who can see its workings in minute detail on a computer.
In Wisconsin, the Chippewa Indians are studying their ancient and almost forgotten language with the aid of a computer. More commonly, the computer is used fordrilling math and language concepts so that youngster may learn at their own speed without trying the patience of their human teachers. The simpliest computers aid the handicapped, who learn more rapiddly from the computer than from humans.
Adolescents have become so exhilarated by computers that they have developed their own jargon, easily understood by their peers but leaving their disconcerted parents in the dark. They have shown so much fervor for computers that they have formed computer clubs, beguiled their leisure hours in computer stores, and even the attended computer camps. A boy Scout can get a computer merit badge. One ingenious young students devised a computer game for Atari that will earn him $100,000 in royalties.
This is definitely the computer age. It is excepted that by 2005 there will be between 3,000,000 to 6,500,000 computers in american Schools. Manufacturers of computers are presently getting taxi writ-offs for donating equipment to colleages and universities and are pushing for legislation to obtain further deductions for contributions to elementary and high schools. Futhermore, the price of computers has steadily fallen to the point where a small computer for home or office id being sold for less than $100. At that price every class in the country will soon have computer kits.

1, The expression tranditional methods of teaching in the first sentence refers to...............
a, teachers who punish students for not learning
b, teachers, textbooks, and class drills
c, technological methods of teaching
d, teaching the so-called "three R's"

2, In order to operate a computer, a student does not have to be............
a, especially bright
b, in grade school
c, versatile
d, musical

3, Today's students with the aid of the computer .............
a,try to confuse their parents
b, have more trouble learning
c, can understand more complex concepts
d, build nuclear reactors

4, A computer is a robot teacher because it ............
a, teachers machine
b, shows human emotions
c, is human
d, enables students to learn through mechanical means

5, When the author says the "parents left in the dark" he means that they.............
a, didn't pay the electrical bill
b, have deficient eyesight
c, don't understand
d, go out at night

6, Teachers ought to like to have their students use computers becuase computers....................
a, are being used all over the US
b, are fun to work with
c, take over some of the teacher's tedious jobs
d, cost less than teachers's salaries

7, Computer are used most for.....................
a, scientific subjects
b, language instructions
c, Boy Scout merit badges
d, drill and exercises

8, Computer manufacturers donate equipment to schools...........
a, to increase their sale
b, to get tax reduction
c, to teach students how to operate computers
d, in 2005

9, The author of this article implies that................
a, computers are difficult to operate with
b, students today have to be smarter than their parents
c, anyone who can not operate a computer is a dunce
d, computer make today's learning easier than it was in the past

10, By 2005, it is estimated that the number of computers in schools will.................
a, triple at least
b, continue as it is today
c, be considerably lower than the number today
d, be at least twice that of today

Ohh, too long

II, Put one suitable word in each space
It is now generally recognized that stress is a major (1) of heart disease, and contributes to many (2) illness. Stress is increased by factor (3) as worry, overwork and lack of exercise or relaxation. For (4) is just as important from a psychological point of (5) to relax as it is to take physical exercise. Relaxing (6) not only necessarily mean just lazing about and (7) nothing. Above all, there should be some freedom (8) the tensions of everyday life, and this may mean getting out of the house and forgetting (9) both domestic and professional worries. Some people can do (10) most easily through sport, though others may take such activities as seriously as anything else in life.
1,
2,
3,
4,
5,
6,
7,
8,
9,
10,

Lm giữa chừng, từ từ tiếp tục :D

duyendao
08-01-2008, 10:32 AM
Em c&#243; 1 đề thi của Lương Văn Ch&#225;nh, mới vừa thi xong... khi n&#224;o rảnh rỗi sẽ post sau, c&#243; thể c&#243; cả b&#224;i của khối 11.(B&#226;y h phải lo t&#236;m c&#225;i lại c&#225;i đề đ&#227; :D) Mọi người th&#244;ng cảm! ^^

smile pasta
20-01-2008, 12:24 PM
Hi tớ lm thử cậu check gim tớ nh ( chắc sai khủng khiếp lun qu ):D
I.
1. stay
2. on
3. screen
4. contain
5. many
6. spent
7. audience
8. comedies
9. accompanied
10. All
( Tớ lm bi 1 trước cậu xem đng khng nh, cn bi 2 để sau vậy =.= )

ylang
20-01-2008, 01:24 PM
Mnh cũng c cht bi tập viết lại cu cc bạn cng lm nha!
1.He suggested that the house might be painted green
-->How............................................... ..
2.Further progress was impossible because of the floods.
-->The floods.........................................
3.He blaimed his wife for their late arrival at the concert.
-->He said that............................................
4.It was quite unnecessary for you to carry all those parcels home yourself
-->you............................................... .....
5.As he rose to speak,the crowd began cheering
-->The cheering.......................................... .
6.Your car is in my way.Would you mind moving it?
-->Would you kindly.................................
7.The machanic serviced my car last week.
-->I................................................. ......
8.We couldn't drive because of the fog.
-->The fog............................................... .
9.I'm always nervous when I travel by air.
-->Travelling........................................ .....
10.The garden still needs digging
-->The garden...........................................

Mấy cu ny ko phải l dễ.Cc bạn lm thử nha!

Luong Thai Duy
21-01-2008, 10:29 PM
thanks smile pasta
cậu lm đng hết rồi đ

kimmochua
22-01-2008, 10:13 PM
Duy học 10 anh Ams ?
thanks for sharing! tớ sẽ cop v lm hết đống bi ở đy. Mong bạn tiếp tục post cc đề của ams nh^^
Cm ơn cc bạn nhiều^^!

duyendao
22-01-2008, 11:03 PM
1. Thanks to his aunt's legacy of 10.000 USD he was able to buy the house he wanted.
--> Had his...
2. They were unable to finish their game of tennis because of a heavy shower.
--> A heavy shower...
3. I didn't realise he was your brother until I saw the photograph.
--> It was only...
4. I haven't been to see them for over a year.
--> It's...
5. Don't you wish you could get out more in the evenings?
--> Don't you get fed...
6. "It certainly wasn't me who took your car!" said Bob.
--> Bob denied...
7. It's nobody's fault that the meeting was cancelled.
--> Nobody...
8. The President is statesman I admire most of all.
--> There is...

(to be continued)

Phnam
23-01-2008, 05:23 PM
1. Thanks to his aunt's legacy of 10.000 USD he was able to buy the house he wanted.
--> Had his aunt not given him her legacy of 10.000 USD, he wouldn't have been able to buy the house he wanted.
2. They were unable to finish their game of tennis because of a heavy shower.
--> A heavy shower prevented them from finishing their game of tennis.
3. I didn't realise he was your brother until I saw the photograph.
--> It was only after I saw the photograph that I realized he was your brother.
4. I haven't been to see them for over a year.
--> It's over a year since I last saw them.
5. Don't you wish you could get out more in the evenings?
--> Don't you get fed up with staying home in the evenings?
6. "It certainly wasn't me who took your car!" said Bob.
--> Bob denied having taken his car.
7. It's nobody's fault that the meeting was cancelled.
--> Nobody is to blame for the cancellation
8. The President is statesman I admire most of all.
--> There is no stateman I admire as much as the President.

duyendao
23-01-2008, 10:32 PM
Here is my teacher answer key:
1. Had his aunt not died and left him the legacy of 10.000 USD, he woudn't have been able to buy the house he wanted. (But I think your answer is correct, Nam)
3. It was only when I saw the photograph that I realised he was your brother.

And some new exercises:
1. I'd rather we started at 7.00.
PREFERENCE
...............
2. There'll be trouble if you do that again.
BETTER
...............
3. The accident wasn't his fault
BLAME
...............
4. Most people know that Britain's economy is heavily dependent on North Sea oil.
COMMON
...............
5. I'd be grateful if you would check these accounts for me.
MIND
...............
6.It's unlikely that the contractor will complete the work before February.
TAKE
...............
7. That jumper you knitted for my daughter no longer fits her.
GROWN
...............

huynh thi hoang ly
30-01-2008, 05:31 PM
Complete the sentences with appropriate preposition
1.Can you supply me .....all I need ?
2.I hane booked two tickets ..... the theatre
3.I'm always tired ....the end of the day .
4.I spoke to him .... the telephone this morning
5.this will come in very useful ..... her
6.He always getting ..... debt.
7.What is ..... at the cinema today ?
8.If you don't look out , you 'll get ..... trouble
9.Don't stare ..... her ,It's very rude
10.This road is new .... me .
11.everybody is interested...... learning nowadays


:wizard:Mnh mới post lần đầu mong cc bạn gp dm .!!!!!!!!!!!!!!thanks:not-worthy:

pinkgirl183
01-02-2008, 08:52 PM
[QUOTE=huynh thi hoang ly;114738]Complete the sentences with appropriate preposition
1.Can you supply me with all I need ?
2.I hane booked two tickets to the theatre
3.I'm always tired at the end of the day .
4.I spoke to him about the telephone this morning
5.this will come in very useful for her
6.He always getting up debt.
7.What is on at the cinema today ?(cu ny c người chỉ)
8.If you don't look out , you 'll get a trouble
9.Don't stare at her ,It's very rude
10.This road is new for me .
11.everybody is interested in learning nowadays


:thumbs-up-nomi:xong rồi, ly cứ post bi tập đi, pink sẽ lm cho:love:nhớ chấm điểm nghen:D

Luong Thai Duy
11-02-2008, 12:39 PM
And some new exercises:
1. I'd rather we started at 7.00.
>>For my preference, we should start at 7.00.

2. There'll be trouble if you do that again.
>>You had better not do that again.

3. The accident wasn't his fault
>>He wasn't to blame for the accident.

4. Most people know that Britain's economy is heavily dependent on North Sea oil.
>>It's common knowledge that Britain's economy is heavily dependent on NS oil.

5. I'd be grateful if you would check these accounts for me.
>>Would you mind checking these account for me?

6.It's unlikely that the contractor will complete the work before February.
>>It's unlikely that the work will take before February.

7. That jumper you knitted for my daughter no longer fits her.
>>My daughter has grown out of that jumper you knitted for her.

Check for me!!!:thumbs-up-nomi:

giacmonhonhoi12
12-02-2008, 07:35 PM
Sau đy l đề kiểm tra 1 tiết của bọn tớ
Mời cc bạn lm thử xem:

I, Choose the suitable word
After more than 50 years of television, it might seem only obvious to conclude that it is here to (1). There have been many objections to it during the time, of course, and (2) a variety of grounds. Did it cause eye-strain? Was the (3) bombarding us with radioactivity? Did the advertisments (4) subliminal messages, persuading us to buy more of vote Republican? Did children turn to violence through watching it, either becuase so (5) programmes taught them how to shoot, rob and kill, or because they had to do something to counteract the hours they had (6) glued to the tiny screen? Or did it simply creat a vast passive (7) drugged by glamorous serials and inane situation (8)? On the other hand did it increase anxiety by sensationalizing the news (or the news which was (9) by suitable pictures) and filing our living rooms with wars, famine and political unrest? (10) in all TV proved to be the all-purpose scapegoat for the second half of the century.
1, a,long b,stay c,exist d,be
2, a,with b,over c,by d,on
3, a,screen b,danger c,machine d,reason
4, a,contain b,of c,take d,having
5, a,that b,far c,many d,what
6, a,almost b,spent c,quite d,madly
7, a,programme b,personality c,audience d,tense
8, a,comedies b,programmes c,perhaps d,consequently
9, a,taken b,presented c,capable d,accompanied
10, a,taken b,all c,somewhat d,thus

II, Chooose the word from the box:
Beneficial
misleading
blatant
brainwash
implicit
catchy-jingle
ubquitous
bombard
watch-dog
subtle
informative

Modern advertisements contain hidden messages (1) in the ad showing the pretty girl in the new car or the smiling children arround the package of washing powder is the message that if we buy the product, we also achieve success and happiness. It is a (2) approach since it seeks to (3) our secret dreams, and it is inescapable since advertising is (4). Giant street hoarding and (5) on TV (6) us from all sides. They (7) us to believe that we can realize out ambition quickly and easily. On the other ahnd, defenders of advertising say that it is (8). Advertising is (9). Advertisements tell us about useful new products, they brighten our lives with colors and music. They increase demand, stimulate industry and so keep prices down. Whether for or against advertising, most people would agree that some kinds of (10) body, appointed by the goverment or the advertising industry itself, is necessary to maintain standard of honesty and to discourage the more balatant types of misleading advertisements.

Tạm thời thế thi đ.Cc bạn lm đi nh (đừng dng từ điển)
Cn 5 bi nữa cơ:smilie_crazy: :Devil:

:phic bi một cn xơi dc bi 2 ko tra từ điển th tớ chịu Duy post key dc ko

kawaiami
16-02-2008, 06:01 PM
1.He suggested that the house might be painted green
-->How............................................... ..
2.Further progress was impossible because of the floods.
-->The floods made further progess impossible
3.He blaimed his wife for their late arrival at the concert.
-->He said that the reason why they arrived at the concert late is all because of his wife
4.It was quite unnecessary for you to carry all those parcels home yourself
-->you don't have to carry all those parcels home yourself
5.As he rose to speak,the crowd began cheering
-->The cheering.......................................... .
6.Your car is in my way.Would you mind moving it?
-->Would you kindly move your car? It is in my way.
7.The machanic serviced my car last week.
-->I had the mechanic service my car last week
8.We couldn't drive because of the fog.
-->The fog prevented us from driving
9.I'm always nervous when I travel by air.
-->Travelling by air always makes me nervous
10.The garden still needs digging
-->The garden should be dug

Hiz, kh thật, lm đại cả, c m cu b :wallbash::wallbash:
Bạn sửa hộ mnh nh, thanksss :grad:

kawaiami
16-02-2008, 07:29 PM
Final term test
Time: 60 mins

Part A: Phonetics
Pick out the word
1, a,exert b,succeed c,parks d,execute
2, a,anchor b, anything c,thankful d,jungle
3, a,conscience b,bronchitis c,shuttle d,chauffer
4, a,addition b,average c,accuracy d,apple
5, a,force b,pour c,sour d,resource

Part B: Vocabulary
I, Use either "ante-", "pre-" ("pro-"), or "post-" to complete nthe sentence below:
1, If you are planning to travel tonight in the rain, please .........pro.......ceed with caution. The roads are very slippery.
2, It is common knowledge now that some women suffer from .......post......natal depression after giving birth.
3, Fashions of the mid-twentieth century are the .......pre.......cedents of many today's clothing styles.
4, Do you believe .....pro.......phecies that say in 100 years, the world would end.
5, Today is March 1,but my paycheck is ......post....dated to March 10, is there some mistakes?
6, Fumiko and Kotaro attended ......ante/pre.....natal classes in the months before the birth of their first child.

II, Supply the correct tense
1, I think that people have become (become) tired of the poor quality of TV programs though they had improved(improve) lately.
2, I was considering buying(buy) a house but I changed(change)my mind.
3, They admitted to have been(be) menbers of the gang.
4, We regret to imform(inform) you that your application has been turned(turn)down.
5, It is essential that he arrive(arrive) before six.
6, I'd rather live (live) in ancient Greece than Ancient Rome.

III, Give the correct word form
1, Intensivecultivation has .....(poor).........the soil.
2, ......(weigh)...overweight.....baggage is subject to extra charge.
3, We were overwhelmed by the sheer ..........(immense)..immensity.........of the task.
4, The money he brings home is enough to .....(food)....feed......a family of five.
5, they made their way .......(labour)..........up the mountainside.
6, They suspected that he had been ......(false)........the account.
7, If you are ......(satisfy).unsatisfied.......with our service, please write to the manager.
8, The pop star ran from the theater to the car with fans in hot.....(pursue)....pursuance...
9, It was .......(responsible)...irresponsible...... of her to leave the children by themselves in the swimming pool.
10, He had changed so much that he was ......(realize)....unrealizable.....even without his beard.

Part C, Writing
I, Identify 10 unnecessary words
Dear Susie,
Thanks very much for making babysitting last week. Roisie and Steven really enjoyed it, and it gave me the chance to get on with my work with very fewer interruptions than usual. I've just started an interesting new project on attitudes to recycling, of which the council are paying me for. All very useful income by now that Paul's working part time. I may have to ask you to look after them again. It could be next week, but even the one after is more likely. I'll let you know soon. It's lucky for me than you're a friend and can be such flexible. That would you do without you?
By the way, I had spoke to Ivor about that tax problem. Apparently, I just add a note on my declaration, to make it clear to the tax-man. Now why didn't I think of that?
I hope your things are going well for you.
The best wishes.
1,................
2,...............
3,..............
4,................
5,.................
6,.................
7,..............
8,.................
9,..................
10,................

(Ci phần ny n cứ nhảm nhảm sao :smilie_crazy:)

II, Rewrite
1, Everyone who comes to this city notices the beauty of its architecture.
Nobody who comes to this city fails to notice the beauty of its architecture
FAILS
2, Tina has a habit of upsetting people unintentionally.
Tina is inclined to upset people unintentionallyINCLINED
3, I think you should be tolerant of other people's weekness.
I think you should make allowances for people's weeknessALLOWANCES
4, The meeting was rearranged shortly before it had been due to take place.
NOTICE
5, "Me, no, I didn't take Sue's caculator" said Bob.
Bob denied having taken Sue's calculatorDENIED

Part D, Writing

1, The expression tranditional methods of teaching in the first sentence refers to...............
a, teachers who punish students for not learning
b, teachers, textbooks, and class drills
c, technological methods of teaching
d, teaching the so-called "three R's"

2, In order to operate a computer, a student does not have to be............
a, especially bright
b, in grade school
c, versatile
d, musical

3, Today's students with the aid of the computer .............
a,try to confuse their parents
b, have more trouble learning
c, can understand more complex concepts
d, build nuclear reactors

4, A computer is a robot teacher because it ............
a, teachers machine
b, shows human emotions
c, is human
d, enables students to learn through mechanical means

5, When the author says the "parents left in the dark" he means that they.............
a, didn't pay the electrical bill
b, have deficient eyesight
c, don't understand
d, go out at night

6, Teachers ought to like to have their students use computers becuase computers....................
a, are being used all over the US
b, are fun to work with
c, take over some of the teacher's tedious jobs
d, cost less than teachers's salaries

7, Computer are used most for.....................
a, scientific subjects
b, language instructions
c, Boy Scout merit badges
d, drill and exercises

8, Computer manufacturers donate equipment to schools...........
a, to increase their sale
b, to get tax reduction
c, to teach students how to operate computers
d, in 2005

9, The author of this article implies that................
a, computers are difficult to operate with
b, students today have to be smarter than their parents
c, anyone who can not operate a computer is a dunce
d, computer make today's learning easier than it was in the past
10, By 2005, it is estimated that the number of computers in schools will.................
a, triple at least
b, continue as it is today
c, be considerably lower than the number today
d, be at least twice that of today

Ohh, too long:wacko:

II, Put one suitable word in each space
It is now generally recognized that stress is a major (1) of heart disease, and contributes to many (2) illness. Stress is increased by factor (3) as worry, overwork and lack of exercise or relaxation. For (4) is just as important from a psychological point of (5) to relax as it is to take physical exercise. Relaxing (6) not only necessarily mean just lazing about and (7) nothing. Above all, there should be some freedom (8) the tensions of everyday life, and this may mean getting out of the house and forgetting (9) both domestic and professional worries. Some people can do (10) most easily through sport, though others may take such activities as seriously as anything else in life.
1, cause
2, other
3, such
4,
5,
6, is
7, doing
8, in
9, of
10, activities

Hix, kh nhằn, lm xong c cht xu đầu c way mng mng, kiu 60' m ny giờ lm cũng hơn 90' ri th phải :smilie_bounce: Bi cuối chả biết điền g ro :smack:

huynh thi hoang ly
19-02-2008, 10:07 PM
xin loi hoi cham nhung bay gio minh cho key day:
1.Can you supply me with all I need ?
2.I hane booked two tickets for the theatre
3.I'm always tired at the end of the day .
4.I spoke to him on the telephone this morning
5.this will come in very useful toher
6.He always getting in debt.
7.What is on at the cinema today ?(is on :đang chiếu)
8.If you don't look out , you 'll get in trouble
9.Don't stare at her ,It's very rude
10.This road is new to me .
11.everybody is interested in learning nowadays

huynh thi hoang ly
19-02-2008, 10:11 PM
xin loi hoi cham nhung bay gio minh cho key day:
1.Can you supply me with all I need ?
2.I hane booked two tickets for the theatre
3.I'm always tired at the end of the day .
4.I spoke to him on the telephone this morning
5.this will come in very useful toher
6.He always getting in debt.
7.What is on at the cinema today ?(is on :đang chiếu)
8.If you don't look out , you 'll get in trouble
9.Don't stare at her ,It's very rude
10.This road is new to me .
11.everybody is interested in learning nowadays

lần ny pink đng c 5 cu !!!!cố ln!!!!

huynh thi hoang ly
19-02-2008, 10:39 PM
:lightbulb:Lần ny mnh post bi tập viết lại cu cc bạn cng lm nh :
1/Mrs Pike doesn't work here anymore
No longer......................................
2/people have to wait long. they get impatient
The longer....................................:lightbu lb:
3/What ever you say,I won't change my mind
No metter........................................
4/people have destroyed forestsand they have to suffer from floods
If only.............................................. ......
5/Tom is one of my favorite film stars.
Among ....................................
6/We have been able to increase our exports every year although.
No matter............................................ ............

CI KH L CAI KHN
CC BẠN CỐ LM NH , MINH SE CHO KEY SAU :lightbulb:

huynh thi hoang ly
20-02-2008, 12:38 PM
sao chưa c ai lm bi zỳ buồn qu nhanh chn ln đi mnh đợi cu trả lời của cc bạn

sha_sha
20-02-2008, 03:04 PM
:lightbulb:Lần ny mnh post bi tập viết lại cu cc bạn cng lm nh :
1/Mrs Pike doesn't work here anymore
No longer..does Mrs Pike wor here....................................
2/people have to wait long. they get impatient
The longer..people wait,the more impatient they get..................................:lightbulb:
3/What ever you say,I won't change my mind
No metter..what u say,i won't change my mind......................................
4/people have destroyed forestsand they have to suffer from floods
If only.peole wouldn't have destroyed forestsand,do they not have to suffer from floods............................................ .......
5/Tom is one of my favorite film stars.
Among my favorite films star Tom is one of them....................................
6/We have been able to increase our exports every year although.
No matter...hnh như đề bi bị thiu rồi bạn ơi................................................ .....

CI KH L CAI KHN
CC BẠN CỐ LM NH , MINH SE CHO KEY SAU :lightbulb:

Check dm tớ nh!:smilie_goodjob:

thanhhoang
20-02-2008, 03:44 PM
Thử t vậy:
2.I hane booked two tickets AT the theatre
3.I'm always tired AT the end of the day .
4.I spoke to him ON the telephone this morning
5.this will come in very useful FOR her
6.He always getting OF debt.
7.What is ON at the cinema today ?
8.If you don't look out , you 'll get OF trouble
9.Don't stare AT her ,It's very rude
10.This road is new TO me .
11.everybody is interested IN learning nowadays

thanhhoang
20-02-2008, 03:55 PM
Bi ny kh dữ h:
1/Mrs Pike doesn't work here anymore
No longer Mrs Pike work here.
2/people have to wait long. they get impatient
The longer people wait the more impatient they get:lightbu lb:
3/What ever you say,I won't change my mind
No matter what you say I won't change my mind
4/people have destroyed forestsand they have to suffer from floods
If only people haven't destroyed forest they wouldn't have to suffer from floods.
5/Tom is one of my favorite film stars.
Among my favorite film is Tom
6/We have been able to increase our exports every year although.
No matter that we have been able to increase our export every year.
C mấy cu kh qu, chắc sai thi, bạn post đp n đi nh.

huynh thi hoang ly
20-02-2008, 05:30 PM
cu 6 minh post bị sai đề rồi cc bạn đổi thanh cu ny nh :
6/peter is the best player in our school team
no one...........................................

huynh thi hoang ly
20-02-2008, 05:34 PM
Thử t vậy:
2.I hane booked two tickets AT the theatre
3.I'm always tired AT the end of the day .
4.I spoke to him ON the telephone this morning
5.this will come in very useful FOR her
6.He always getting OF debt.
7.What is ON at the cinema today ?
8.If you don't look out , you 'll get OF trouble
9.Don't stare AT her ,It's very rude
10.This road is new TO me .
11.everybody is interested IN learning nowadays


BI NY MNH CHO KEY RỒI BẠN TỰ COI NH THANK !!!!!!!!!!!!!!!!!:smilie_goodjob:

huynh thi hoang ly
20-02-2008, 05:36 PM
:wizard:



cu 6 minh post bị sai đề rồi cc bạn đổi thanh cu ny nh :
6/peter is the best player in our school team
no one...........................................:thu mbs-up-nomi:

Khả i
20-02-2008, 08:38 PM
Bạn ơi, mnh muốn lm bi lắm,nhưng lu qu khng học cũng qun nhiều, bạn c thể chỉ dm mnh cng thức của: no longer..., no matter..., among được khng? Please

huynh thi hoang ly
21-02-2008, 11:28 AM
Bạn ơi, mnh muốn lm bi lắm,nhưng lu qu khng học cũng qun nhiều, bạn c thể chỉ dm mnh cng thức của: no longer..., no matter..., among được khng? Please

:Dcấu trc ấy c ngay đy :
no longer...... + V + Noun/ pronoun(đưa No ...... ra đầu cu th phải đảo ngữ )
among = one of + Noun/ pronoun

Mnh cung ko chắc lắm bạn no c cấu trc cụ the hơn th gửi cho mnh với
địa chỉ :huynhhoangly1@yahoo.com.vn:not-worthy:

peden
21-02-2008, 03:04 PM
1/Mrs Pike doesn't work here anymore
No longer......................................
2/people have to wait long. they get impatient
The longer....................................
3/What ever you say,I won't change my mind
No matter........................................
4/People have destroyed forests and they have to suffer from floods
If only.............................................. ......
5/Tom is one of my favorite film stars.
Among ....................................
6/We have been able to increase our exports every year although we have some economic difficulties.
No matter............................................ ............

Theo như tớ đọc được trong thread ny th một số bạn ko hiểu r lắm về cấu trc nn ko lm dc bi ny
by giờ tớ sẽ giải thch một số cấu trc c lin quan, cc bạn tham khảo rồi lm bi nh

1.Any more = any longer: khng cn...nữa
Thường dng ở th hiện tại đơn kể cả hiện tại hon thnh.Động từ phải đặt ở thể phủ định.Any more hay any longer đặt ở cuối.
VD:
His mother doesn't live in VN any more.
They have not worked for her company any more.

2.No longer = no more: khng cn...nữa
Th cũng được dng như trn nhưng động từ phải đặt ở thể khẳng định.No longer hay no more phải đặt sau chủ ngữ,trước động từ thường,sau động từ to be v cc trợ động từ.
VD:
His mother no longer lives in VN.
They have no longer worked for her company.

3. So snh kp
L loại so snh với cấu trc: Cng... cng... Cc Adj/Adv so snh phải đứng ở đầu cu, trước chng phải c The. Dng một trong hai mẫu cu sau đy để so snh kp:

The + comparative + S + V + the + comparative + S + V
The hotter it is, the more miserable I feel.
(Trời cng nng, ti cng thấy kh chịu)
The sooner you take your medicince, the better you will feel.
(Anh cng uống thuốc sớm bao nhiu, anh cng cảm thấy dễ chịu bấy nhiu)
The bigger they are, the faster they fall.
(Chng cng to bao nhiu th cng rơi nhanh bấy nhiu)

The more + S + V + the + comparative + S + V
The more you study, the smarter you will become.
(Cng học, anh cng thng minh hơn)
The more I look into your eyes, the more I love you.
(Cng nhn vo mắt em, anh cng yu em hơn)
(~~cu ny hay gh~~)

4.If only: gi m,ước g.
Dng để tả cc tnh huống như hy vọng,ước ao,hối tiếc về việc g đ...tuỳ theo th m dng với n.
ch : Mệnh đề if only c thể đặt một mnh hoặc c thể đặt thm cc mệnh đề khc theo sau tuỳ của cu.

a)If only Dng ở th hiện tại để diễn tả niềm hy vọng.

If only + S + simple present (mệnh đề if only đứng một mnh)
VD:
If only he passes B level of English.
(Gi m cậu ta đạt trnh độ B tiếng Anh)

If only + S + present tense, S + will + V
VD:
If only he passes B level of English, his parents will open a big party.
(Gi m cậu ta đậu được trnh độ B tiếng Anh th cha mẹ cậu ta sẽ mở tiệc lớn)

b)If only + simple past or past perfect: để diễn tả một niềm ước ao hối tiếc việc g,m việc đ đ xảy ra trong qu khứ rồi.

If only + S + simple past tense.
hoặc
If only + S + past perfect tense.
VD:
If only he didn't drink too much wine.
If only he hadn't said: "liar".

5.No matter + who/what/which/where/when/how + Subject + verb in present: D c... đi chăng nữa th
No matter who telephones, say I’m out.
Cho d l ai gọi đến th hy bảo l ti đi vắng.
No matter where you go, you will find Coca-Cola.
Cho d anh c đi đến đu, anh cũng sẽ thấy nhn hiệu Coca-Cola
No matter who = whoever; No matter what = whatever
No matter what (whatever) you say, I won’t believe you.
Cho d anh c ni g đi chăng nữa, ti cũng khng tin anh.
Cc cấu trc ny c thể đứng cuối cu m khng cần c mệnh đề theo sau:
I will always love you, no matter what.

6. Among :trong số
Among these people are Marry and her husband
Trong số những người kia c Marry and her husband
cc bạn tự suy ra ci ny nh ,tớ chẳng thấy ci cấu trc no của từ among cả,nhưng từ v dụ trn cũng thấy được ri m :D

cả bi chỉ c bấy nhiu đy cần ch , đọc xong ci ny đảm bảo cc bạn lm được bi
bạn Ly chăm post bi cn cc bạn khc chăm lm bi nh
chc cc bạn thnh cng:grad:

nhcngốc
21-02-2008, 03:43 PM
1/Mrs Pike doesn't work here anymore
No longer does Mrs Pike work here.
2/people have to wait long. they get impatient
The longer people have to wait, the more impatient they get.
3/What ever you say,I won't change my mind
No matter what you say, I won't change my mind.
4/people have destroyed forestsand they have to suffer from floods
If only people didn't destroy forestsand, they wouldn't suffer from floods.
5/Tom is one of my favorite film stars.
Among my favorite film stars is Tom.
6/peter is the best player in our school team
no one in our school team plays better than Peter.

pmt
21-02-2008, 04:58 PM
1/Mrs Pike doesn't work here anymore
No longer does Mrs Pike work here.
2/people have to wait long. they get impatient
The longer people have to wait, the more impatient they get.
3/What ever you say,I won't change my mind
No metter what you say, I won't change my mind.
4/people have destroyed forestsand they have to suffer from floods
If only people didn't destroyed forestsand, they wouldn't have to suffer from floods.
5/Tom is one of my favorite film stars.
Among my favorite film stars is Tom.
6/Peter is the best player in our school teạm
no one in our school team plays better than Peter.

huynh thi hoang ly
22-02-2008, 10:41 PM
CẢM ƠN PEDEN NHIỀU NH
EM DANG LO LĂNG KO BIẾT TRẢ LỜI CẤU TRC CHO CC BẠN LM SAO
CN BY GIỜ L KEY ĐY
1/Mrs Pike doesn't work here anymore
No longer does Mrs Pike work here
2/people have to wait long. they get impatient
The longer people have to wait, the more impatient they get.
3/what ểv you say,I won't change my mind
no matter what you say ,I won't change my mind
4/people have destroyed forests and they have to suffer from floods
If only people didn't destroy forests and, they wouldn't suffer from floods
5/Tom is one of my favorite film stars.
Among my favorite film stars is Tom
6/peter is the best player in our school team
no one in our school team is as good as peter


cn cu bị sai mnh tm được rồi l thế ny
6/We have been able to increase ỏur exports every year though we havesome economic difficulties.
No matter what economic difficulties we have been able to increase exports evry year .

mnh chấm điểm nh

pmt :5đ ring cu 4 bạn ch didn't destroyed sủa lại = didn't destroy (dng trợ động từ th ko để động từ ở qk nữa)nhưng d sao bạn cung đạt điểm tốt :dancing-banana:

nhc ngốc :6đ bạn thật giỏi đng hết cả 6 cu:smilie_clap:


thanh hoang :rất tiếc bạn đng c 1cu :ibf_confused:cu 4 bạn sai giống pmt cố gắng ln bạn nh tiếp tục lm bi tập sẽ kh ln thi :smilie_goodjob:

baby_zan_zi427
02-03-2008, 09:03 PM
hic, bi ny chưa c key ạ Bạn ơi post key ln đi. Thanks trược^.^

duyendao
08-03-2008, 10:24 AM
Here is the key of my above exercise:

1. I'd rather we started at 7.00.
For PREFERENCE, I'd start at 7.00.

2. There'll be trouble if you do that again.
You'd BETTER not do that again.

3. The accident wasn't his fault
He wasn't to BLAME for the accident

4. Most people know that Britain's economy is heavily dependent on North Sea oil.
It's a COMMON knowledge that Britain's economy is heavily dependent on North Sea oil.

5. I'd be grateful if you would check these accounts for me.
Would you MIND checking these accounts for me?

6.It's unlikely that the contractor will complete the work before February.
The work's likely to TAKE until Feb.

7. That jumper you knitted for my daughter no longer fits her.
My daughter has GROWN out of that jumper you knitted for her.

smile pasta
11-03-2008, 09:01 PM
Choose one of the words below(in its correct form) to complete this passage:
EXTEND, RECOGNISE, MANNER, BENIGN, CONVENIENCE, UTTER, DESECRATE, HIDE, RIGHT, INHABIT
It had been........ said that when a man is sitting behind a steering wheel, his car becomes the ......... of his personality. There is no doubt that the motor-car often brings out a man's very worst qualities. People who are normally quiet and pleasant may become....... when they are behind a steering-wheel. They swear, they are .......and aggressive, wilful as two-year-olds and.........selfish. All their........... frustrations, disappointments and jealousies seem to be brought to the surface by the act of driving. The surprising thing is that society smiles so ...... on the motorists and seems to condone his behaviour. Everything is done for his convenience. Cities are allowed to become almost....... because of heavy traffic; towns are made ugly by huge car parks; the countryside is....... by road networks; and the mass annual slaughter becomes nothing more than a statistic, to be .........forgotten.
(Mọi người rng lm gim em bi ny ạh mai em phải nộp rồi m h nghĩ mi vẫn chưa ra :()

ngochieu02
12-03-2008, 04:49 PM
Cc bạn gip đỡ mnh phần ny nha. Thank you
1. We weren't surprise by his success.
--> It came
2. Customs officials are stopping more travellers than usual this week.
--> An increased
3. The Pacific Ocean is on average deeper than the Atlantic
--> The average
4. What a surprise to see you here!
--> Fancy
5. The scandal diminished the value of his public image.
--> The scandal took
6. The passengers don't realize how lucky they have been
--> Little
7. Her arrival was completedly unexpected.
--> She took it
8. It is not certain that Jones will get the jọb
--> It is open
9. The protest has been so vociferous that the committee has had to reconsider.
--> There has been
10. Its what people cat that betrays their social background, not their table manners.
--> What gives
11. Do you agree with Jill Tweedies views on male female ralations?
--> Are you
12. I cant believe that the rates are going to remain at the same level this year.
--> I find
13. The local government systems was first incorporated into law in the late 19th century.
--> The late 19th century
14. Is it because theyre working class that they behave like this ?
--> Is it their
15. Contact the Social Services department if you have any further problems.
--> Get
16. Apart from Philip, every one else at the meeting was a party member.
--> With
17. No tuition fees are payable in any publicly maintained school
--> Publicly maintained schools do
18. Half the afternoon was spent on clay modelling.
--> Clay modelling
19. Its waste of time to try and explain anything to Tony.
--> Its not worth
20. The President is the statesman I admire most of all.
--> There is
21. I didnt realize he was your brother until I saw the photograph.
--> It was only
22. It was more an argument than a discussion.
--> It was not so
23. Physic explains why water freezes and how the sun produces heat.
--> Not
24. They will not announce the decision formally.
--> No formal
25. Its lack of irregular verbs makes Esperanto a unique language.
--> Unlike
26. It was his over-confidence that led to his defeat in the Wimbledon final.
--> If
27. You certainly cant play your music after midnight.
--> I wont
28. If he hadnt needed the money, he wouldnt have asked me for it.
--> He must
29. You have little realization of how much I have sacrificed for you.
--> Little
30. Youve got a nerve, implying that it was all my fault.
--> How dare
31. My job involves working from 6p.m. till midnight.
--> Im
32. Is it really necessary for me to type the application?
--> Does
33. I think you should buy a new pair of shoes and get it of those trainers.
--> Its
34. He didnt bother to knock before he walked into the bosss office.
--> He walked into

call_boy
31-03-2008, 07:46 PM
chn w hok bt lm cu no cả ! :P

huyentm
03-04-2008, 03:26 PM
1. We weren't surprise by his success.
--> It came to our surprise that he was successful.
2. Customs officials are stopping more travellers than usual this week.
--> An increased amount of travellers are being stopped this week.
3. The Pacific Ocean is on average deeper than the Atlantic
--> The average depth of the Pacific Ocean is more than that of the Atlantic
4. What a surprise to see you here!
--> Fancy seeing you here
5. The scandal diminished the value of his public image.
--> The scandal took
6. The passengers don't realize how lucky they have been
--> Little do the passengers realise how lucky they have been
Hm sau trả lời tiếp

Blue wave
05-04-2008, 01:32 PM
:smilie_goodjob::smilie_goodjob::smilie_goodjob: MINH LA HOC VIEN MOI, MONG CAC BAN UNG HO 1
Cng điền giới từ nh !
1. It's stupid....... her to go out without a coat. She'll catch cold.
2. I'm a bit short........... money. Can you lend me some?
3.Thin gloves aren't suitable.......that kind or work .
4.They were happy....... the results the election.
5.Never be fasle........ your promies.
6.Keep me informed.......... his movements.
7.Let the nobleness of truth be early impressed.......... hịm
8.I was delighted..........the present you gave me
No cng đặt bt với mnh nha ! THANK YOU A LOT!:grad::grad:

huynhvubaoan
05-04-2008, 04:29 PM
1. It's stupid...of.... her to go out without a coat. She'll catch cold.
2. I'm a bit short....of....... money. Can you lend me some?
3.Thin gloves aren't suitable...to....that kind or work .
4.They were happy....at... the results the election.
5.Never be fasle....to.... your promies.
6.Keep me informed......of.... his movements.
7.Let the nobleness of truth be early impressed....on...... hịm
8.I was delighted.......at...the present you gave me

kawaiami
07-04-2008, 01:08 PM
1. It's stupid....of... her to go out without a coat. She'll catch cold.
2. I'm a bit short...of........ money. Can you lend me some?
3.Thin gloves aren't suitable....for...that kind or work .
4.They were happy....about... the results the election.
5.Never be fasle....on.... your promies.
6.Keep me informed.....of..... his movements.
7.Let the nobleness of truth be early impressed.....by..... hịm
8.I was delighted....in......the present you gave me

:smilie_w00t:

Blue wave
07-04-2008, 04:28 PM
Cam on cac ban da ung ho ! chac bai nay de qua nen it nguoi lam !
Cac ban cho xiu nha !

Blue wave
09-04-2008, 01:25 PM
KEY DAY CAC BAN OI !
1. It's stupid..of..... her to go out without a coat. She'll catch cold.
2. I'm a bit short...of........ money. Can you lend me some?
3.Thin gloves aren't suitable..for.....that kind or work .
4.They were happy.....about.. the results the election.
5.Never be fasle....to.... your promies.
6.Keep me informed.......of... his movements.
7.Let the nobleness of truth be early impressed.....on..... hịm
8.I was delighted.......at...the present you gave me
CAM ON CAC BAN DA UNG HO MINH !
Huynhvubaoan : ban chu y cau3,4 nhe
Kawaiami : ban nham cau 7,8
Cac ban xem minh co gi sai sot thi lien he voi minh nhe , minh rat muon lam ban voi moi nguoi !

Lưu Tng Nhn
19-04-2008, 10:57 PM
nhờ diễn đn gip mnh phn biệt cho rỏ sự khc biệt giữa
Will v Be going to trong sch lớp 10
Xin cảm ơn nhiều

makuro
20-04-2008, 12:35 AM
-Will dng cho 1 quyết định tức thời
eg: The phone is ringing. I'll answer it.
- Be going to dng cho cc dự định, kế hoạch
eg: I am going to do my homework tonịght
- Will v be going to đều dng cho cc dự đoạn
eg: Be careful! You'll hurt yourself.
According to the weather report. It is be going to rain.

(H, theo mnh biết l thế ^_^ )

thatsmygoal
20-04-2008, 09:09 AM
I) Grammar: The future
1)The present continuos:
We use the present continuos to talk about arrangements that we have made for the future. (dng để ni đến sự sắp xếp m mnh hoặc ai đ đ lm cho tương lai)
EG:I’m staying with my friends in Greece next month.
I’m seeing a play tomorrow night.

2)Be +going to = be gonna V (We use in spoken)
1. to talk about what we intend to do (ni đến ci chng ta dự định lm)
EG:I’m going to start takinng more exercise.
I’m going to learn a new language.
I’m gonna learn a new language.

2.to predict the future when we know what will happen b/c of what we can see now.( Biết được điều g sẽ xảy ra trong tương lai bởi v chng ta đang thấy 1 hiện tượng g đ).
EG: Look at that blue sky! It’s going to be a lovely day.
Watch out! You’re going to fall.

3)The meanings of will.
We use will to:
1.to talk about our determination to do sth.(ni đến sự cương quyết của mnh để lm việc g đ)
EG:I will learn how to use a computer!

2. Make a request. (lm 1 lời yu cầu)
EG:Will you show me how to gwt there?

3.show unwillingness or inability to do sth (sự ko sẵn lng hoặc ko c khả năng lm g đ)
EG: He won’t do the washing-up
The car won’t start!

4. make a promise.( 1 lời hứa)
EG:Of course I’ll take you the cinema.

5.make a decision.(1 sự quyết định)
EG:I’ll go and buy a dictionary tomorrow.

6.offer help
EG: I’ll help you with that suitcase.

7.Make a prediction.
EG:It’ll probably rain tomorrow.

ngườitithuơng
20-04-2008, 12:58 PM
Cc bạn c thể vo đy xem thm nh:
http://www.tienganh.com.vn/showthread.php?t=7070

monokuro boo
21-04-2008, 12:58 PM
post tiếp đi chị ơi, hjhjhjhj, cho boo lm với

ylang
01-05-2008, 10:17 AM
ex1:complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word given.Do not change the word given, you must use between 3 ang 8 words, including the word given.
1.the new of the merger came as a complete surprise to the workers (aback)
-->the workers ................. the new of the merger.
2.everybody in the audience stood to applaud the actor's performance. (standing)
-->the actor was ......................for his performance.
3.do phone us when you arrive at the airport, even if it is late (how)
-->no ..............when you arrive at the airport, do phone us.
4.it is obvious that Lan was completely unaware of what was happening. (idea)
-->Lan obviously had ................. on.
5.I seem to have been in this queue for hours. (joined)
-->it seems like ......................... this queue.
6.would it be possible to speak to you in private for a moment? (having)
-->is there ....................... word with you?
7.there is a remarkable similarity in how the 2 sisters dress. (alike)
-->the 2 sisters ........................way they dress.
8.what explanation can we offer for this sudden drop in temperature? (account)
-->how .........................temperature has suddenly dropped?
9.Nam's son was driving the car when the accident happened. (time)
-->the car was ..........................on the accident.
10.It was Lan's advice that saved me from bankruptey. (it)
-->Had .......................... have gone bankruptey.

cunbuong
05-05-2008, 12:26 PM
cng nhận bi ny hơi dễ thật nhưng ln thấy cac bạn lm hết roi nn lại thui :d

Xgirl_1418712
07-05-2008, 10:06 AM
ui khng ai lm bi tậph ? :((

ylang
07-05-2008, 07:41 PM
ko ai lm ?Chn thế!Ủng hộ ylang đi.Đề khảo st đội tuyển đ.

cunbuong
11-05-2008, 04:13 PM
e, hok định post tp hả??????????????????????

Candy2903
26-06-2008, 04:40 PM
I, Odd one out
1. A mood

Candy2903
26-06-2008, 05:12 PM
I, Odd one out
1. A mood B shoot C foot D poor
2.A house B hour C hundred D head
3 A thank B this C then D these
4 A game B page C go D gift
5 A worked B stopped C forced D wanted
II, Choose the best answer:
1. the children are playing...............in the garden.
A happy B happily C happier D happiness
2. If I..........a bird, I'd be a dove
A were B am C is D are
3. He didn't allow me........ ,so I had to stay at home
A go B to go C going
D gone
4.I have known her..........a long time.
A since B for C in
D during
5.The telephone was...........by Alexander Bell
A invent B inventing C invents
D invented
tạm thế đ, c j sau sẽ post tp

Pocoyo-silly piggy
05-11-2008, 06:58 PM
chi oi. Em co de thi nam 2007-2008 thi vao chuyen Anh truong Ams ne. Chi co lay khong em de em post len cho moi nguoi :D

Gaara
08-02-2009, 01:55 PM
c, post ln đi bạn, mnh ủng hộ 2 chn n ^^